Bed and Breakfast of B&B

Bed and Breakfast is de Engelse benaming voor een veelal kleinschalige accommodatie gericht op het bieden van overnachtingen inclusief ontbijt aan hoofdzakelijk toeristen. Het gaat vaak om een kortdurend verblijf. Een Bed and Breakfast is vaak gevestigd in een woonhuis waar de eigenaren ook wonen of in een bijhuis. Een Bed and Breakfast wordt dan ook gerund door de eigenaren van het huis. Afgekort wordt er vaak gesproken over een B&B.

Een B&B beginnen is populair. Het is een laagdrempelige manier om gasten te ontvangen omdat je geen avondeten of lunch hoeft te verzorgen voor je gasten. Een kamer met een badkamer en ontbijt volstaat. Omdat gasten vaak maar kort verblijven heb je veel wisseldagen en moet je vaak bedden verschonen en schoonmaken. In Frankrijk heeft men een eigen naam voor een Bed and Breakfast: Chambre d’hote. De voorzieningen zijn veelal hetzelfde.

Hoeveel Bed and Breakfasts zijn er in Nederland?

Er zijn geen hele recente onderzoeken bekend, maar in 2010 telde Nederland ruim 5.000 B&B’s. Vooral rondom de financiële crisis is het aantal sterk toegenomen, omdat het hebben van een B&B een aantrekkelijke bijverdienste kan zijn. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen B&B’s.

Televisieprogramma 'Bed and Breakfast'

In Nederland is er een televisie programma met de naam Bed and Breakfast. Drie stellen logeren allemaal een nacht bij elkaar en onderzoeken ze elkaars B&B. Aan het einde beoordelen ze elkaar. De hoogst beoordeelde B&B van de drie wint.
Reactie plaatsen