Vakantieappartement

Een vakantieappartement is een volledig uitgeruste woning bestaande uit één verdieping. Een appartement is altijd onderdeel van een appartementencomplex. Een appartement heeft in ieder geval 1 slaapkamer, een keuken, badkamer en eventueel een balkon of tuintje. Een appartement dat slechts een kamer heeft wordt een studio genoemd.

Het verschil tussen een hotel of pension en een vakantieappartement is dat een appartement beschikt over een keuken waar gasten zelf kunnen koken. Ook al zullen de gasten er niet altijd voor kiezen om zelf het ontbijt te verzorgen, te lunchen en te koken. Mensen die een appartement verkiezen boven een hotel doen dat vaak omdat ze dan meer zelfverzorgend en flexibel zijn. Een vakantieappartement is vaak ook goedkoper dan een hotel. Een nadeel voor gasten kan zijn dat ze zelf boodschappen moeten doen. Zeker als het appartement niet dicht bij een supermarkt ligt, kan dit een nadeel zijn.

Er komen steeds meer verzorgende vormen van appartementen, zoals een appartement plus. Daarbij wordt bijvoorbeeld een broodjesservice of ontbijtservice aangeboden of wordt er een paar keer avondeten verzorgd door de eigenaren of via een bezorgservice.
Reactie plaatsen