in-de-media-droomplekacademie-ik-vertrek-emigreren-bb-marketing-tips-ondernemingsplan

Nel: "Het is oktober 2009. Ik sta met de verfroller een gastenkamermuur lichtgrijs te verven. Wanhopig, huilend. We zijn 4 maanden eerder vanuit Utrecht - met onze baby en peuter - naar Oostenrijk geëmigreerd om daar een bijzonder hotel te beginnen. Samen met Hans, maar ik voel me zo alleen.

Het lukt me al een aantal weken niet om met Hans in contact te komen. Wat is er aan de hand? We wilden toch samen vertrekken naar de bergen en de Berghut neerzetten? Ik voel onze droom langzaam veranderen in een nachtmerrie.


Nel:
"Ik voel onze droom langzaam
 veranderen in een nachtmerrie."


In Nederland hielp ik als passiecoach mensen met het vinden van hun passie en het volgen van hun hart. Maar nu kan ik het woord 'passie' niet meer horen... 

Hans: "Het is oktober 2016. Ik zie mezelf in mijn droom elke dag op de ski's staan, maar de realiteit is totaal anders: 16 uur per dag verbouwen, de deadline van de volgeboekte kerstvakantie, onze kinderen die elke ochtend vanaf 5.00 uur wakker zijn. En op dat moment weet ik nog niet hoe energievretend het voor me is om urenlang de afwas te doen en een paar keer per dag de kaarsjes aan te 'moeten' steken...

Voordat we de Berghut beginnen, ben ik IT-manager bij T-Mobile. Ik geef leiding aan een afdeling van 96 mensen. Ik ben succesvol in wat ik doe. Maar wie ben ik nu eigenlijk nog? Nu ik platgezegd 'een pension in Oostenrijk' run? Op een plek waar niemand mij kent als succesvol manager...


Hans:
"Ik ben bang dat ik in de lokale steengroeven
moet gaan werken om bij te verdienen."

 

Angst gaat steeds meer vat op me krijgen. Ik maak me zorgen of we wel genoeg geld gaan verdienen. En ik ben bang dat ik in de lokale steengroeven moet gaan werken om bij te verdienen. Ik sluit me af en verlies het contact met Nel.

Na twee jaar worstelen krijg ik in de gaten wat er aan de hand is met me en kan ik werken aan de weg 'naar boven'. Ondertussen runt Nel veelal de dagelijkse operatie met een team. Ik kom erachter dat mijn droom niet 1-op-1 matcht met de dagelijkse praktijk van onze uitgedachte droom. Ik vind het gaaf om het idee uit te denken, maar de uitvoering blijkt niet voor mij weggelegd."
 

Toch vinden we een modus. Wij overwinnen een huwelijkscrisis, we vinden ieder een eigen 'rol' in het hotel en we slagen erin om een geliefd en succesvol concept voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving met heel veel blije gasten neer te zetten: de Berghut.


We hebben 7 onvergetelijke mooie én leerzame Berghutjaren gehad. Jaren waarin we vrienden voor het leven hebben gemaakt en waarin we ontzettend veel geleerd hebben. Jaren waarin we hebben ervaren wat werkt en wat niet werkt.


Ondanks dat we een supertijd hebben met onze gasten, ligt het nog langer aansturen van een team seizoensmedewerkers van ons kleinschalige hotel - de Berghut - niet in onze energie. Daarom hebben we nagedacht en gevoeld over een nieuwe invulling van ons leven in Oostenrijk.

"We hebben ervaren wat de succesfactoren zijn
en hebben leerlessen opgedaan,
 waar we heel graag andere mensen mee helpen."

 

Vanuit onze drive om mensen in beweging te brengen en om hen vanuit onze ervaringen in ons leven te inspireren, hebben we de DroomplekAcademie opgericht. We helpen enerzijds mensen om hun echte droom boven water te krijgen en deze succesvol in praktijk te brengen. Anderzijds helpen we mensen met een gastenverblijf om dit op langere termijn met plezier vol te houden.
 

Op basis van onze ervaringen hebben we een beproefde methode ontwikkeld om jouw gastenverblijfdroom succesvol waar te maken.


Een beproefde methode waarmee je:

  • Precies weet waar je moet beginnen.
  • Welke stappen je het beste in welke volgorde kunt zetten. 
  • Minder hoeft te sprokkelen naar de juiste informatie.
  • Weet wat er nodig is om erachter te komen wat je écht droom is. 
  • Een onderscheidend bedrijfsidee bedenkt waarmee je gasten als een magneet aantrekt.
  • Een onweerstaanbaar ondernemingsplan maakt waar eventuele financiers graag JA tegen zeggen.
  • Je je gasten blij maakt én zelf ook kunt genieten, zelfs als je stampvol zit.


Kortom:

Jij weet nu waar je terecht kunt als je een gastenverblijf runt, waardoor je veel sneller problemen kunt tackelen.

Maartje uit Haaren -ROOTSinspiratielocatie.nl

"Ik ben zóó blij met jullie hulp!

Hans en Nel, jullie zijn beiden toppers

Allebei op jullie eigen manier.

 Jullie vullen elkaar goed aan. 

 Jullie zijn voor mij onmisbaar."

Jorg & Joanne -

camping Kraftort (i.o.)

"Hans en Nel geven ons een liefdevolle schop onder onze kont en een aai over onze bol (en nog veel meer!). Precies wat we nodig hebben in het proces richting onze campingdroom."
Martijn & Angelique -PiazzaPinokkio.com
"Door het Masterprogramma van Hans & Nel is onze bezetting nog nooit zo hoog geweest en hebben alleen nog maar leuke gasten. En: we hebben er zelf nog veel meer plezier in!"

Laat je inspireren via instant inspiratie en stap-voor-stap trainingen.


Heb je vragen?

Loop je ergens tegenaan?

Laat het gerust weten.  
Warme groet,
 Hans & Nel

 

PS: in welke fase zit jij?

Wil je een B&B, camping, hotel of vakantiehuizen? 

Of run je deze al?