Wat is het verschil tussen een Pension en een Gasthof?

Het verschil tussen een Gasthof en een Pension is vooral dat de eigenaar van een Pension alleen voor zijn eigen gasten koken en bij een Gasthof mogen ook gasten van buitenaf komen eten. De voorzieningen voor de gasten die overnachten zijn verder hetzelfde.

Een Gasthof is de Duitse, Oostenrijkse en Zwiterse benaming voor een overnachtingsaccommodatie. Een Gasthof is sfeervol ingericht, authentiek en behoort vaak al jaren tot dezelfde familie. Gastvrijheid staat bij een Gasthof hoog in het vaandel. Je kunt in een Gasthof ontbijten en dineren. Een Gasthof is qua voorzieningen iets soberder dan een hotel, maar dat draagt absoluut bij aan haar charme en beleving.

Een Pension is een accommodatie waar mensen tegen betaling kunnen overnachten. In een pension kun je één of meerdere nachten verblijven. Een pension is veelal minder luxe dan een hotel. Naast een overnachting en eten biedt een pension geen verdere uitgebreide faciliteiten. Het woord pension wordt veelal gebruikt in Duitstalige landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland wordt de benaming nog wel gebruikt, maar steeds minder. In Nederland word een pension, evenals budgethotels, hostels en jeugdherbergen aangemerkt als budgetverblijven. In de Alpenlanden zijn pensions veel gebruikelijker en worden ze vooral al gezellig en persoonlijk gekenmerkt. Het Engels woord voor pension is guesthouse.

Reactie plaatsen