Gastenverblijf

Een gastenverblijf is een verblijf voor [vakantie]gasten die voor werk of vakantie tijdelijk onderdak zoeken. Een gastenverblijf kan zijn: een camping, hotel, pension, Bed and Breakfast, een vakantiewoning of een vakantieappartement. Het gaat veelal om tijdelijk onderdak, variërend van één nacht tot enkele weken.

Een ander woord voor een gastenverblijf is een vakantieverblijf. En in verschillende landen zijn er verschillende namen voor. Een vakantiehuis heet in het Frans bijvoorbeeld gîte en het Franse woord voor Bed and Breakfast is Chambre d’hotes. Het Engelse woord Bed and Breakfast is in Nederland helemaal ingeburgerd, maar eigenlijk betekent het logies en ontbijt. In de Alpenlanden heet het een frühstückpension. Het woord pension, waar je overigens wel avondeten krijgt, kom je veelal in de Alpenlanden tegen en is wat eenvoudiger dan een hotel.

Een gastenverblijf leren runnen

Veel mensen die een gastenverblijf willen beginnen in Nederland of in het buitenland denken dat iedereen dat kan. Dat is een misvatting. Er zit ontzettend veel vast aan het starten van een gastenverblijf. Net als dat het verstandig is om voor andere beroepen naar school te gaan, een cursus of een training te volgen, is dat voor het opstarten van een gastenverblijf ook zeer aan te raden. Mensen die gaan emigreren en een gastenverblijf willen beginnen zijn vaak vooral bezig met formele zaken die geregeld moeten worden voor de emigratie, met het vinden van een geschikte droomplek en met de verbouwing. Dit hele proces neemt al heel veel tijd in beslag, dus zijn ze vaak niet bezig met het proces wat uiteindelijk hun nieuwe werk voor de komende jaren wordt. Hospitality en werken in de horeca is een vak apart. Het is verstandig om daar cursussen en trainingen voor te doen. Het Proefhotel is een nuttige praktijktraining die je kunt volgen als je van plan bent om een hotel, Bed and Breakfast of groepsaccommodatie te beginnen.
Reactie plaatsen