Proefhotel

Het Proefhotel is een hotel in Oostenrijk waar mensen die een gastenverblijf willen beginnen een paar weken lang hun droom kunnen uitproberen voordat ze daadwerkelijk vertrekken.

Het Proefhotel is een intensieve cursus voor mensen die willen emigreren en een hotel, Bed and Breakfast, Gîtes, pension of groepsaccommodatie willen beginnen. De deelnemers, de proefhoteliers, trekken hun gasten aan. De deelnemers worden uitgebreid getraind over hoe ze een volle bezetting kunnen krijgen en hoe ze het verblijf van hun gasten tot een succes kunnen maken. Ze doen dat met gasten die ze zelf werven.

Het Proefhotel helpt mensen om te onderzoeken of hun droom daadwerkelijk bij hen past en het leert hen wat er allemaal bij komt kijken in de dagelijkse praktijk van het runnen van een gastenverbljf.

__proefhotel-op-de-berghut DroomplekAcademie.nl

Het ontstaan van het Proefhotel

Het Proefhotel is bedacht door Hans en Nel die zeven jaar lang hun eigen hotel runden voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving: de Berghut. Ze hebben hun kleindschalige accomodatie succesvol gerund, maar hebben ook diepe dalen gekend. Hans & Nel besloten hun hotel in te zetten als trainingscentrum voor mensen die ook plannen hebben om te vertrekken: voor mensen die willen emigreren en een gastenverblijf willen beginnen. En voor mensen die al een gastenverblijf hebben. Ze delen al hun kennis, zodat anderen vol vertrouwen kunnen vertrekken én blijven!

Winnaar VertrekNL Ondernemersprijs

Het Proefhotel heeft in 2016 de VertrekNL Ondernemersprijs gewonnen: de prijs voor het beste ondernemersidee van Nederlanders in het buitenland.

Proefhotel in de media

Bij de lancering in juni 2016 heeft het Proefhotel veel landelijke media-aandacht gehad. Het Proefhotel was onder andere te zien, horen en lezen op EditieNL, BNR-radio, Ekdom in de ochtend op radio 2, in het AD en in TrosKompas. Bekijk hier de fragmenten met Het Proefhotel in de media.
Reactie plaatsen