Wat is de VertrekNL ondernemersprijs?

De VertrekNL Ondernemersprijs is de prijs voor het beste ondernemersidee van Nederlanders in het buitenland. De prijs is het initiatief van het emigratiemagazine VertrekNL. De competitie vond in 2012, 2014 en 2016 plaats en wordt vanaf 2016 jaarlijks georganiseerd.

Iedereen die een idee heeft voor een succesvolle onderneming in het buitenland kan meedoen. Het maakt niet uit of je in Nederland woont of in het buitenland. Het gaat om het idee. Op de website van VertrekNL kun je de deelnamevoorwaarden lezen.

Een overzicht van de winnaars van de VertrekNL Ondernemersprijs tot nu toe:
  • In 2012 ging zowel de jury- als de publieksprijs naar Tim en Kim Otte-De Hoop voor hun onderneming in Ethiopië: lodges en een camping maken voor toeristen in het plattelandsdorp.

  • In 2014 won het plan voor bakmotoren voor Oeganda van Ben Jansen, Andries Blaak en Simon Kooistra de vakjuryprijs. Het publiek koos voor het idee van het plan van Ruud en Laura Schoemakers: een luxe verblijf met energiebewaking en verrekensysteem in Frankrijk.

  • In 2016 wonnen Hans Bruns en Nelleke Griffioen de VertrekNL Ondernemersprijs voor hun idee ‘Het Proefhotel’ van zowel de jury als het publiek: emigreren op proef.
Reactie plaatsen