Wat is een aankomstdag?

De aankomstdag is de dag waarop gasten van een gastenverblijf, zoals een hotel, camping, Bed and Breakfast, pension, vakantiehuis, appartement of andersoortig verblijf, welkom zijn op hun vakantieadres. Meestal voor het doorbrengen van een vakantie of werkgerelateerd verblijf, voor korte of lange termijn.

Flexibele of vaste vertrek- en aankomstdagen

Sommige accommodaties, zoals een familiehotel, pension of camping hebben een vaste aankomstdag. Dat heeft als voordeel dat eens per week alles op het vakantieadres tegelijk schoongemaakt kan worden: de wisseldag. Een ander effect kan zijn dat gasten elkaar makkelijker kunnen ontmoeten als ze allemaal op een vast moment aankomen en vertrekken.

Als er sprake is van een vaste aankomstdag is dat vaak op zaterdag. Er is iets voor te zeggen om in de vakantieperiode een vaste aankomstdag op vrijdag of zondag te plannen, omdat het in het hoogseizoen erg druk is op de wegen in Europa. Het voordeel kan zijn dat je eerder op je vakantiebestemming bent. Als je je vakantie op twee verschillende bestemmingen doorbrengt loop je het risico dat de aankomst- en vertrekdagen niet op elkaar aansluiten. Daarom kiezen de meeste vakantieaccommodaties voor een aankomst- en vertrekdag op zaterdag.
Reactie plaatsen