Wat is Ik Vertrek?

Ik Vertrek is een Nederlands televisieprogramma - uitgezonden door AVROTROS - waarin Nederlanders worden gevolgd die gaan ondernemen in het buitenland. In de meeste gevallen beginnen de deelnemers een Bed and Breakfast, camping, hotel of vakantiewoningen.

De eerste aflevering van Ik Vertrek was in 2005. Het is inmiddels een populair programma met wekelijks gemiddeld over de miljoen kijkers. Veel mensen hebben de droom om te vertrekken, maar doen het niet. Door naar Ik Vertrek te kijken, geniet je vanuit je luie stoel mee met droom van mensen die het wél doen.

De deelnemers krijgen veel kritiek, omdat ze niet goed voorbereid lijken. Sommige mensen stappen er naïef en onvoorbereid in; anderen bereiden zich goed voor. Maar omdat er zo ontzettend veel geregeld moet worden en omdat je te maken krijgt met zoveel veranderingenkun je niet alles vooraf regelen. Er gaan dus altijd dingen fout. Daar smullen televisiekijkers van.

 

Meedoen aan Ik Vertrek: wel of niet doen?

Als je vertrekplannen hebt, heb je misschien wel eens nagedacht over meedoen aan Ik Vertrek. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? We hebben er een uitgebreid blog over geschreven:

>> Blog over de voordelen en nadelen van meedoen aan Ik Vertrek [inclusief 10 tips van deelnemers].

 

Leren van Ik Vertrek kijken

Als je niet meedoet, biedt het programma wel veel waardevolle informatie voor je eigen vertrek. We schreven er een blog over: Wat je kunt leren van Ik Vertrek.

Hier kun je de afleveringen van Ik Vertrek terugkijken.

Reactie plaatsen