Dit zijn de kandidaten van B&B Vol liefde 2024!

Deze 8 kandidaten van B&B Vol liefde 2024 zijn inmiddels bekend! We kunnen ze vanaf maandag 15 juli 7 weken lang volgen. 

En op donderdag 11 juli om 20.30 uur op RTL4 konden we zien hoe het nu gaat met de B&B Vol liefde deelnemers van vorig jaar.

Wie er van deze 11 kandidaten ook daadwerkelijk een handje vol singles op bezoek krijgen, zal over een aantal maanden bekend zijn. Er zullen 8 single B&B-eigenaren overblijven die wekenlang gevolgd gaan worden voor het televisieprogramma B&B Vol liefde.

Dus wil jij graag een B&B runnen en zoek je iemand om dat mee samen te doen? Opgelet :-)


bb-vol-liefde-de-aftrap-kandidaten-2024
Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Dit waren de B&B Vol liefde kandidaten 2024 op een rijtje waarop geschreven kon worden:

 1. Albert (63 jaar) - Spanje
 2. Anja (70 jaar) - Frankrijk
 3. Arno (46 jaar) - Frankrijk
 4. Henriëtte (61 jaar) - Italië
 5. Iris (57 jaar) - Griekenland
 6. Mike (35 jaar) - Spanje
 7. Mirjam (52 jaar) - Zuid-Afrika
 8. Robert Jan (57 jaar) - Schotland
 9. Roland (59 jaar) - Hongarije
 10. Suzanne (58 jaar) - Frankrijk
 11. Thijz (64 jaar) - Frankrijk

Helaas gaan Roland, Henriëtte en Suzanne niet gevolg worden.

benb-vol-liefde-2024-kandidaten-wie-doen-er-mee-wanneer-begint-15-juli-2024


Het valt me op dat de leeftijd van de deelnemers is relatief hoog ten opzichte van andere jaren. Het gehalte exentrieke mensen is ook wat lager dan vorig jaar. Ben weer erg benieuwd naar de B&B eigenaren en hun accommodaties.

Ik hoop dat we vooral van alle mooie beelden en opbloeiende liefdes kunnen gaan genieten en dat we respect opbrengen voor de deelnemers die moed tonen om ons deelgenoot te maken van hun zoektocht naar de liefde. In de zomer van 2023 schreef ik er een column over.


Alle kandidaten van B&B Vol liefde 2024 voorgesteld:

1. Albert (63 jaar) - Spanje

We beginnen met een kasteelheer: single en brabander Albert is eigenaar van een 14de eeuws kasteel in Spanje nabij de Costa Brava waar hij in het jaar 2000 een kasteel kocht samen met zijn toenmalige vrouw. Toen was het nog een ruïne en hij heeft er vele jaren aan gewerkt om het te krijgen zoals het nu is. Hij runt het kasteel als een hotel met maar liefst 57 kamers en bijna 100 medewerkers.

Albert zoekt een warme, intelligente, rustige en sportieve vrouw. Hij heeft overigens 2 jonge kinderen en het is voor hem belangrijk dat zijn toekomstige partner lief is voor zijn twee kinderen.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik ben er vooral benieuwd naar welke rol hij in zijn eigen accommodatie speelt. Is hij zelf dagelijks aanwezig in zijn kasteel of besteed hij al het werk uit? Met andere woorden: hoeveel tijd heeft Albert om met zijn nieuwe liefde door te brengen?


2. Anja (70 jaar) - Frankrijk

Anja is meer dan 20 jaar geleden haar Chambre d'hôte met 5 kamers in Franrijk gestart, omdat ze graag ruimte om zich heen wilde hebben. Inmiddels doet ze het wat rustiger aan en runt ze in Biches een charmante B&B met 2 kamers. Ze verzorgt haar gasten met maaltijden met voedsel uit eigen tuin.

Anja heeft 2 katten, Piet en Muis. Ze is ooit wel getrouwd geweest, maar heeft geen kinderen. Ze is 40 jaar single en staat open voor de liefde, een maatje. Iemand die van dieren en het buitenleven houdt. Het moet wel iemand zijn die zijn eigen koers blijft varen.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik ben zelf heel benieuwd of deze zelfstandige Anja, die happy is en weet wat ze wil, ruimte kan geven aan een eventuele nieuwe partner.


3. Arno (46 jaar) - Frankrijk

Arno zit nog in de opbouwfase van zijn toekomstige gastenaccommodatie in Frankrijk. Hij kocht een oud boerderijtje in Payzac, een klein dorpje in de Franse Limousine. Gastenkamer nummer 1 is al klaar en er komen nog 3 gîtes bij. Hij wandelt graag met zijn twee honden Louise en Lucas.

Arno heeft een aantal relaties achter de rug en is nu 4 jaar single. Zijn nieuwe leven geeft hem veel plezier, maar het mist nog een leuke man. Hij zoekt een handige, humoristische man die gezond en fit is. Hij valt op ondeugende en twinkelende ogen.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik ben benieuwd of hij bij de eerste 8 zit. Vorig jaar was er ook een man die een man zocht en deze heeft de zomerserie helaas niet gehaald.


4. Henriëtte (61 jaar) - Italië [wordt niet gevolgd]

Henriëtte woont al bijna 40 jaar in Italië waar ze met haar Italiaanse vakantieliefde trouwde. Helaas heeft haar huwelijk geen stand gehouden: ze is sinds 6 jaar weer single. Ze heeft 2 zoons. Na de scheiding begint ze in haar oude familiehuis in Cesarolo (nabij Venetië) een B&B met 3 kamers.

Ze kan goed in haar eentje zijn, maar ze vindt het niet leuk. Ze mist een maatje waar ze altijd op kan rekenen. Ze hoopt een Nederlandse man te vinden die deel wil uitmaken van haar leven en van het Italiaanse leven.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik denk dat er wel wat Nederlandse mannen zijn die vallen voor de charmes van Henriëtte.


Benieuwd hoe het is om een B&B of andersoortige gastenaccommodatie op te zetten of runnen? 
Laat je inspireren door een van onze 3 boeken:

 • Het geheim van de Berghut - Emigreren en een B&B beginnen: maak van je droom geen nachtmerrie
 • DroomplekGeluk - In 9 stappen naar jouw succesvolle B&B, camping, hotel of vakantiewoning
 • Dagboek van een Gastvrouw - Openhartige ontdekkingsreis naar goed voor jezelf zorgen in een wereld vol torenhoge verwachtingen


5. Iris (57 jaar) - Griekenland

Geen Oostenrijk dit jaar in B&B Vol liefde, wel nieuwkomer Griekenland! En daar woont B&B Vol liefde-kandidaat Iris. Zij verhuurt sinds 2017 3 azuurblauwe vakantiewoningen het Griekse Sparto, een dorpje aan de westkust van het vasteland. Ze kwam in Griekenland met haar man, maar sinds 2021 runt Iris de boel alleen.

Iris is een gezelschapsmens en ze heeft genoeg aanspraak. Maar ze zoekt een leuke man die echt van haar is, de rest van haar leven. Ze zoekt een lieve, charmant man met humor die samen met haar van het Griekse leven wil genieten.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 


6. Mike (35 jaar) - Spanje

Mike runt een B&B in de voormalige boerderij van zijn ouders, in Maganet De La Selva in Spanje. En daarnaast runt hij in de zomer met zijn vader een jetskibedrijf in Blanes. Hij is geboren in Spanje en heeft Nederlandse ouders, waarmee hij een sterke band heeft.

Hij heeft tot nu toe altijd relaties gehad met Spaanse dames en heeft het gevoel dat het met Nederlandse dames wat gemakkelijker gaat. Mike zoekt een sportieve, sociale en ondernemende vrouw die van dieren houdt. Als je voor Mike kiest, krijg je zijn hond erbij. :-)


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik schat zo in de Mike de hunk van B&B Vol liefde 2024 en dat hij komende zomer zeker te volgen zal zijn. Hij doet me een beetje denken aan de inmiddels niet meer vrijgezel in Spanje uit seizoen 2.


7. Mirjam (52 jaar) - Zuid-Afrika

In 2016 start Mirjam met haar toenmalige partner een lodge in het Krugerpark in het plaatsje Hoedspruit (Zuid-Afrika). Maar sinds 2 jaar is ze gescheiden en runt ze de lodge alleen. Ze verhuurt 4 luxe safaritenten waar "The Big Five" zelfs langs kunnen komen lopen. Ze runt daarbij ook nog een villa die in de buurt ligt. Haar 2 kinderen wonen in Nederland.

Mirjam zoekt iemand het humor en iemand die flexibel is. Ze zoekt een partner voor zichzelf en niet voor de business. Hij mag het natuurlijk wel leuk vinden om mee te werken.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik vind het heel mooi dat ze expliciet deelt dat ze een partner voor zichzelf zoekt en geen businesspartner. Precies, dat kan altijd nog.


8. Robert Jan (57 jaar) - Schotland

Robert Jan heeft een passie voor Schotland. Hij kwam al 25 jaar in de Schotse Hooglanden voordat hij de knoop doorhakte om er vorig jaar naartoe te emigreren. Hij woont in een groot jachthuis in het dorpje Invergordon en neemt gasten mee op een complete Schotland-experience. Zijn gasten logeren dan bij hem thuis of in de buurt in een kasteel.

Robert zoekt een vrouw die net als hij van tradities houdt en begrijpt wat hij in Schotland aan het doen is. Ze mag intelligent en energiek zijn en ze staat positief in het leven.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik heb zomaar het idee dat - als Robert genoeg aanmeldingen krijgt - dat we prachtige beelden van Schotland te zien krijgen.


9. Roland (63 jaar) - Hongarije [wordt niet gevolgd]

Roland werd in 2004 verliefd op Hongarije en kocht er in 2015 een B&B. Deze B&B heeft hij onlangs verkocht om off the grid een nieuw avontuur aan te gaan in het nabijgelegen Dioskal: een hutje in het bos opknappen voor zichzelf en 2 vakantiewoningen te creëren voor gasten.

Roland is 3 keer getrouwd geweest en hoopt nu iemand te vinden waarmee hij de rest van zijn leven kan doorbrengen. Ze moet wel tegen een stootje kunnen, wat hij noemt zichzelf 'niet de gemakkelijkste'.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 


10. Suzanne (58 jaar) - Frankrijk [wordt niet gevolgd]

Maar liefst 40 jaar geleden begonnen de ouders van Suzanne een naturistencamping in Frankrijk in de Dordogne: Le Couderc. Zij heeft deze camping zelf ook een tijd gerund, maar ze heeft daarna een tijd in Nederland gewoond. De camping wordt inmiddels gerund door het zus, zwager en ex-man. Suzanne neemt nu de koffietent en lunchroom voor haar rekening.

Suzanne schildert graag en ze zoekt een charismatische, rustige en betrouwbare knuffelbeer die zelfstandig en zelfverzekerd is.

Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik ben stiekem wel benieuwd hoe de opnames eruit zullen gaan zien op deze naturistencamping.


11. Thijz (64 jaar) - Frankrijk

De creatieve Thijz runt sinds 2015 zijn kleinschalige camping in het Franse Saint-Geniez-Ô-Merle. Naar eigen zeggen was de camping toen vrij ruw en heeft hij het eigenhandig gemaakt tot wat het nu is. Hij noemt zichzelf ook kunstenaar en uitvinder.

Thijz zoekt een vrouw die met hem in zijn paradijsje wil komen wonen om samen te genieten van de omgeving en van de schoonheid. Hij vindt het belangrijk dat ze enerzijds met beide benen op de grond staat, maar ook openstaat voor spiritualiteit.


Bron afbeelding: RTL - B&B Vol liefde 2024 

Ik denk dat Thijz een van meest extrinsieke personen is van het B&B Vol liefde 2024. Benieuwd welke vrouwen op hem gaan schrijven.


Hier kun je de oproepen van de kandidaten terugkijken. 


En wat hebben we genoten van Winter Vol Liefde. :-)


Lieve groetjes,
Nel

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.