De 10 leukste droomplekcadeaus voor de feestdagen

De 10 leukste droomplekcadeaus voor de feestdagen

Heb je moeite met het maken van een verlanglijstje voor de feestdagen, omdat je niet weet wat je wilt hebben? Of weet je nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Als je plannen hebt voor een B&B, camping, hotel of vakantiewoningen hebt, weet je vanaf nu altijd wat je kunt vragen: we geven je namelijk 10 tips voor emigratiecadeaus, om te vragen of te geven.

1. Een mooi notitieboek

Al jouw ideeën, plannen en to do’s verdienen een mooi schrift. Bij de Hema vind je leuke notitieboeken voor weinig geld. Maar gun je jezelf een echt mooi schrijfboek: kijk dan eens op MyLovelyNotebook. Ook de notitieboeken van Legami zijn de moeite waard.

2. Een truttig tegeltje

Hoe leuk: een tegeltje met een uitspraak die jou inspireert jouw droom waar te maken. Bij TruttigTegeltje kun je zelf een uitspraak kiezen en daarvan een tegeltje laten maken.

3. Onze boeken Het geheim van de Berghut & DroomplekGeluk

Inmiddels hebben we twee eigen boeken, vol inspiratie voor jouw B&B-, camping-, hotel- of vakantiewoningendroom. Of dat nu in Nederland, Vlaanderen of daarbuiten is:

  • Het geheim van de Berghut [2012] gaat over ons persoonlijke verhaal van over kiezen, loslaten en doorzetten. Het hardcoverexemplaar is uitverkocht; het luisterboek en ebook [pdf] zijn wel verkrijgbaar.
  • DroomplekGeluk [2020] biedt een stevig houvast met een baanbrekend stap voor stap-aanpak voor het realiseren van je eigen gastenverblijfdroom aan de hand van het door Nel ontwikkelde model: het DroomplekRoer©. Ook verkrijgbaar als epub.

droomplekgeluk boek B&B starten camping hotel vakantiewoningen ondernemingsplan stappenplan

4. Het ‘Ik vertrek’-bordspel

Ken je het een bordspel van ‘Ik Vertrek’ al? Doel van het spel is ‘een nieuw bestaan in het buitenland op te bouwen’. Het doel is om de obstakels met de taal, de levensstijl, nieuwe regels en onbekende eetgewoonten te overwinnen… Een hilarisch familiespel!Ik Vertrek bordspel spel5. Het tijdschrift van jouw emigratieland

Of je nou naar Frankrijk, Italië, Spanje of Oostenrijk of ‘Nordic’ Scandinavië wilt of gaat: steeds meer landen hebben tegenwoordig een eigen tijdschrift. Vraag een nummer van het tijdschrift van het droomland óf een jaarabonnement cadeau.

6. VertrekNL Magazine

Ken je VertrekNL Magazine al? Het is een kwartaalblad voor mensen die willen emigreren of al geëmigreerd zijn. Naast diverse emigratieverhalen gaat elk nummer over een specifiek land. Je kunt een jaarabonnement nemen of voor 6,95 euro een landenspecial nabestellen._

Wist je de Leven in Frankrijk en Italië Magazine scheurkalenders hebben?

7. Tickets voor de Emigratiebeurs

Helaas gaat de 25e editie van de Emigratiebeurs [2021] niet door, Even een jaartje wachten dus!

In het 2e weekend van februari kun je inspiratie opdoen voor jouw emigratiedroom bij de Emigratiebeurs. De beurs staat vol met stands van verschillende landen en je kunt interessante presentaties bijwonen.

Vraag een ticket cadeau voor de feestdagen [of je verjaardag]!

Sinds 2016 staan we elkaar jaar met de DroomplekAcademie op de Emigratiebeurs, als ontmoetingsplaats voor mensen met vertrekdromen. 

8. Goed gereedschap

De kans is groot dat je, voordat jouw gastenverblijf open kan, nog even flink moet verbouwen. En goed gereedschap is daarvoor essentieel. Alleen in een periode dat elke euro er eentje is, ga je geen Makita schroefmachine kopen. En dat terwijl goed klusmateriaal het klussen zoveel makkelijker maakt. Zorg in ieder geval voor goede basisstukken gereedschap: schroefmachine, decoupeerzaag, klopboormachine, zaagtafel en goede basiskoffer voor het onderhoud.

Hans: “Achteraf zeg ik dat ik met te goedkoop gereedschap begonnen ben. Ik vond het spannend om geld uit te geven aan gereedschap, omdat ik niet wist of we voldoende gingen verdienen met onze droom. Toen het gereedschap versleten was, ben ik duurder gereedschap  gaan kopen. Dat was echt een verademing; het werkte beter, fijner en sneller. Achteraf had ik in de voorbereidingsjaren het betere gereedschap als cadeau kunnen vragen.”

9. Kookcursus

Vraag een kookcursus cadeau om gerechten te leren koken uit het land waar naartoe je wilt emigreren! Google maar eens op ‘kookcursus’ of ‘kookles’ en het land waar jij naartoe wilt.

10. Goed fototoestel

Nog een essentieel emigratiecadeau: of je nou een goede camera op je smartphone hebt of een losse camera wilt: zorg voor een goede camera. Goede foto’s zijn essentieel voor het aantrekken van gasten via jouw website, social media en verzamelsites voor de leukste vakantieadresjes.

Welk cadeau zou jij wel willen krijgen?

Warme groet,
Nel

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.


bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-bedrijfsplan-businessplan-ondernemingsplan-tips-droomplekacademie-tr
Doe mee aan deze gratis online Masterclass begin april

Jouw B&B Businessplan:
van Hoofdpijndossier naar Hoofdprijs


Ontdek o.a.
de 5 meest gemaakte fouten in ondernemingsplannen voor toekomstige gastenaccommodaties
1 gouden tip waardoor je tientallen uren bespaart bij het schrijven van jouw ondernemingsplan.