9x leren van anderen voor jouw gastenverblijf

Leren van anderen die je zijn voorgegaan en luisteren naar hun ervaringsverhalen: een must voor iedereen die een gastenverblijf begint. Niet om exact te gaan doen wat zij doen, maar om verder te komen in je denk- en realisatieproces. En je hebt niet alleen iets aan ervaringsverhalen als je wilt vertrekken, maar ook als je al een gastenverblijf runt.

Wees goed voorbereid,
leer van de mensen die je zijn voorgegaan!

We delen 9 ingangen met je om aan deze ervaringsverhalen te komen.

Hoe kom jij aan ervaringsverhalen?

  1. Benader ervaren collega’s, mensen die hetzelfde soort gastenverblijf runnen als jij wilt gaan opzetten: een hotel, een camping, vakantiehuizen, een bed and breakfast of een andere vorm. Doe dit vooral niet in het hoogseizoen, want dan ligt hun focus ergens anders!
  2. Zoek contact met mensen die wonen in de omgeving waar jij ook wilt gaan wonen.
  3. Lees boeken met ervaringsverhalen.
  4. Ga naar beurzen waar je mensen ontmoet die meer weten over het land of het gebied waar je naartoe wilt.
  5. Bezoek fora op internet, waar vragen en antwoorden bij elkaar komen.
  6. Toen wij in 2009 vertrokken, waren er nog niet zoveel Facebookgroepen. Nu wel! We hebben er zelf ook eentje aangemaakt, voor Nederlanders en Belgen met een gastenverblijf / vakantieverblijf in Nederland of ik het buitenland.
  7. Leer van programma’s als ‘Ik Vertrek’.
  8. Volg een training of workshop rondom een gastenverblijfthema, waar je mensen ontmoet die ook een gastenverblijf willen starten.
  9. Blijf ons vooral volgen! ;-)

 

Hoe ervaringsdeskundigen ons hielpen

Zelf hebben we veel aan de ervaringen van anderen gehad. We hebben verhalen gelezen en bekeken [‘Ik Vertrek’] en we hebben contact gezocht met de Nederlanders die hier al een tijdje in het dorp woonden.

“Juni 2008. Een van onze vakantiebestemmingen wordt het Rauriserdal. We staan met onze – van mijn moeder –  geleende caravan op een camping die hemelsbreed vijfhonderd meter van het huis ligt dat we gaan bezichtigen. Vóór de bezichtiging van het pension doen we wat onderzoek in het dal. Al rijdend komen we langs een huis met een Nederlandse vlag. Het jaar 2008 is namelijk een EK-voetbaljaar. Nel belt aan en vraagt aan de Nederlandse bewoners hoe het hier bevalt. We worden gastvrij ontvangen door een stel dat er inmiddels drie jaar woont. Ze moeten hard werken om hun geld te verdienen, maar ze zouden niet meer terug willen. Toegegeven, het was best spannend om zomaar aan te bellen, maar als je iets wilt, moet je er moeite voor doen.”
Bron: Het geheim van de Berghut, pagina 113

Via internet kwamen we op een verhaal van een stel dat ook in ons dal een gastenverblijf had. Zij hebben ons met praktische zaken als een klusman geholpen. Die klusman is veel bij ons over de vloer geweest en heeft ons aan veel contacten en tips geholpen in het dal.

Je hoeft natuurlijk niet alles aan te nemen wat je hoort; doe inspiratie op en trek je eigen pad.

Wij delen graag onze kennis met jou

En zoals wij van anderen hebben geleerd, zo delen wij onze kennis en ervaringen ook weer met de DroomplekAcademie. Ervaringen die je als verse dromer misschien niet altijd wilt horen, maar waarmee je wel rekening moet houden.

We delen gedurende 7 dagen ‘de 7 grootste missers bij het starten en runnen van een gastenverblijf’. En we delen maarliefst 21 leerlessen. Als je meedoet, ontvang je elke dag een mail in je mailbox met een link naar de video én een opdracht die bij de workshop hoort.

Ja, ik geef me op voor online workshop ‘de 7 grootste missers bij het starten en runnen van een gastenverblijf’.

 

 

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.