10 Populaire Emigratie en Bed and Breakfast televisie programma's

10 Populaire Emigratie en Bed and Breakfast televisie programma's

Televisieprogramma’s als Ik Vertrek, Bed and Breakfast, Chateau Meiland en B&B Vol liefde: ze zijn niet meer weg te denken van de televisie. Minstens een miljoen mensen met emigratieplannen of gewoon fans van smeuïge televisie stemmen er per aflevering op af. Emigratieprogramma’s en B&B-TV scoren. 

Dat is niet zo gek, want een dergelijk avontuur heeft alles in zich om interessante televisie op te leveren: mensen die hun huidige leven achter zich laten, al dan niet naar het buitenland verhuizen en nieuw leven beginnen. Tegenslag gegarandeerd. We spreken uit ervaring. ;-)

droomplekacademie-ik-vertrek-hotel-beginnen-camping-bb-cursus-training


Van welke Emigratie-tv en B&B-tv kan er op dit moment genoten worden? Ik zet 10 televisieprogramma over emigreren en/of het beginnen of runnen van een B&B, vakantiewoningen, camping, hotel of retreatlocatie op een tijdje. Programma’s voor je op een rij.


Veel Nederlanders en Vlamingen dromen van een B&B.
Waarom eigenlijk?

>> Lees in dit blog meer over de redenen om een gastenverblijf te beginnen (in het buitenland)

 

1. Daar gaan ze weer

Laat ik beginnen met de nieuwste aanwinst in B&B-televisieland: Daar gaan ze weer,. De eerste serie is in het voorjaar van 2024 uitgezonden door RTL4.  Oude bekenden uit verschillende B&&-programma's die zijn gestopt me hun camping, hotel, Bed and Breakfast of vakantiewoningen gaan opnieuw het avontuur aan.

Wat beweegt deze mensen om wederom het avontuur aan te gaan? Wat gaan ze deze keer tegenkomen? En gaat het hen lukken om hun nieuwe droom te realiseren?

daar-gaan-ze-weer-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-beginnen-tips
bron foto: RTL4.nl

Ook Caroline, bekend van het eerste seizoen B&B Vol liefde én oud-deelnemer van ons voormalige Proefhotel, zoekt opnieuw een gastenaccommodatie. In het buitenland. Wordt het Oostenrijk, Italië of ...? We gaan het de komende weken zien!


2. Ik Vertrek

Ik Vertrek is het langst lopende Nederlandse emigratie en gastenaccommodatie-programma van de Nederlandse televisie. Op 12 april 2005 was de eerste aflevering. Toen nog uitgezonden door de TROS en sinds 2014 door AVROTROS.  De Meilandjes, De Boerkampjes: ze komen uit de beginjaren van Ik Vertrek.

Per jaar wordt een aantal gezinnen of stellen gevolgd die dromen van een nieuw leven in het buitenland. In veel van de gevallen beginnen deze stellen een gastenverblijf: een B&B, camping, vakantiewoningen, retreatlocatie of vakantiewoningen. 

ik-vertrek-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-beginnen-tips
bron foto: AVROTROS.nl

Vaak zien we ze worstelen met het afscheid en met de verbouwing. Maar als ze - vaak na de verbouwing - de vraag krijgen hoe het bevalt, dan heeft bijna niemand spijt van de stap.  

Er is overigens ook een Vlaamse variant van Ik Vertrek: Ik Vertrek uit Vlaanderen. Ken je die al?


3. Het Roer Om

Sinds 2021 zendt SBS6 een soort Ik Vertrek uit: Het Roer Om. Nog meer smullen voor B&B-televisieliefhebbers. Maar heel eerlijk: ik vind het copy-paste Ik Vertrek.

Echter, met de Engelse variant van Het Roer Om, vele jaren terug, begon onze liefde voor het buitenlandleven. Geweldig, die Engelsen! Ik weet niet precies wanneer deze serie is start. Misschien kun je me helpen. Het is de Engels variant van Ik Vertrek en is gestart rond het jaar 2000 denk ik?

het-roer-om-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-beginnen-tips
bron foto: SBS6.nl

Hoewel wij vóór Ik Vertrek op de televisie kwam al verslaafd waren aan het Engelse Het Roer Om, was Ik Vertrek ook een welkome wekelijkse dosis emigratie-lessen.

Wist je dat in 2007 het programma ‘Geen Weg Terug’ werd uitgezonden, door de EO? Het is bij een aflevering of 10 opgehouden.


Wil jij ook een B&B beginnen en wil je weten hoe je dat aanpakt?
Download een van onze gratis ebooks ter inspiratie van jouw droom. 


4. B&B Vol liefde

Waar ik vanaf de start van Ik Vertrek fan van het eerst vuur was, ben ik nu fan van het eerste uur van B&B Vol liefde. Het programma waar single B&B-eigenaren op zoek gaan naar de liefde. Een geweldige cocktail van Boer zoekt vrouw ('love is in the air'), Bed and Breakfast (kijkje in de keuken) en Ik Vertrek. Begin juli 2021 startte het eerste seizoen, uitgezonden door RTL4.

benb-vol-liefde-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-verhuren-beginnen-tips
bron foto: RTL4.nl

De duur van B&B Vol liefde (7 weken - 5 dagen in de week) matcht overigens perfect met de periode dat wij zelf gasten in onze Berghut Appartementen hebben. Dus terwijl ik 's morgens onze gasten blijk maak met de de verse bakkersbroodjes en ik de buitenboel klaarmaak, luister ik naar de nieuwste aflevering van B&B Vol liefde. 's Avonds kijkt ik samen met Hans, met beeld. :-)


Hier vind je een overzicht van de deelnemers van B&B Vol liefde
in de zomer van 2024.


5. Winter vol liefde

Toen ik hoorde dat B&B Vol liefde een wintervariant kreeg, sprong ik een gat in de lucht (figuurlijk dan...). Niet iedere kandidaat heeft een gastenaccommodatie, maar: no problem. De geweldige sneeuwbeelden maken de droomplekplekken van de deelnemers tot een sprookje.

winter-vol-liefde-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-verhuren-beginnen-tips
bron foto: RTL4.nl

En weet je? Misschien vond ik Winter Vol liefde we; nóg leuker dan B&B Vol liefde. Dus ik verheug me alweer op de volgende kerst :-). Maar eerst B&B Vol liefde in de zomer.

Doet me eraan denken dat we op Videoland de Vlaamse variant van B&B Vol liefde nog kunnen kijken. Wat een feest!


6. De Meilandjes

Ik ben grote fan van de Meilandjes in Ik Vertrek. Vooral hun onderlinge worstelingen bleken voor ons later ook herkenbaar. In 2019 kreeg de Familie Meiland een eigen televisieprogramma, nadat ze opnieuw een kluskasteel hadden gekocht: Chateau Meiland. 

Sinds ze een eigen televisieprogramma hebben gekregen, moet ik eerlijk zeggen dat we het niet gevolgd hebben, maar ik volg hun avonturen via de media. :-)

chateau-meiland-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-beginnen-tips

Inmiddels runnen de Meilandjes Code Rosé in Noordwijk, maar er zou weer een Kasteelavontuur aan zitten te komen,,,? Ik bewonder de Meilandjes so wie so om hun tomeloze energie en creativiteit! 


7. Een huis vol Emigreert

Ik dacht dat ik met 4 zussen uit een groot gezin kwam. Maar de gezinnen van Een huis vol doen er nog een schepje bovenop! Al een paar jaar laat KRO-NCRV onze genieten van het wel en wee van deze gezinnen.

een-huis-vol-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-verhuren-spanje-beginnen-tips
bron foto: KRONCRV.nl

Maar wat nou als 2 van deze grote, en inmiddels bekende gezinnen gaan emigreren en een camping beginnen in Luxemburg (de familie Kraan) en Spanje (de familieJelies)? In Een huis vol emigreert kun je hun avonturen volgen. Ik kan hier alleen maar heel veel respect voor hebben.


8. Bed and Breakfast

Hoe leuk is het als accommodatie-eigenaar een kijkje te nemen bij concollega B&B-eigenaren? Hoe slapen de bedden? Hoe ruiken de handdoeken? En natuurlijk: is het schoon? 

emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-verhuren-beginnen-tips-nederland
bron foto: Maxvandaag.nl

Hoe werkt het? 3 sets B&B-eigenaren logeren bij elkaar en bepalen wat ze hun verblijf waard vinden. Dat is de opzet van het televisieprogramma Bed and Breakfast.


9. Helemaal het einde

Ken je het programma nog: Helemaal het einde? 3 of 4 gezinnen krijgen 75.000 euro om in een land gedurende 1 jaar een nieuw leven op de bouwen. De serie liep dan ook een jaar lang. Er zijn twee series uitgezonden: in Chili en Kaapverdië in 2017 en 2018. Wij waren fan!


Het ene gezin startte een wijnmerk, het andere gezin begon een gastenaccommodatie en nog weer een andere gezin ging stroopwafels verkopen.

Destijds hebben we nog een DroomplekPodcast gemaakt met de creatieve deelnemers Fleur en Ocke. Zij maakten in Kaapverdië van zeecontainers een kleurrijk vakantiedomein. Ze besloten terug te verhuizen naar Nederland. 


10. Kasteelvrouwe Emmy

Emmy is bekend van Ik Vertrek (aflevering 1 januari 2021). Ze koopt een kluskasteel in Frankrijk. Zonder haar man. Hij besluit toch in Nederland te blijven. Maar, heel belangrijk: hij steunt Emmy in haar droom. 

Haar gevleugelde woorden uit haar Ik Vertek-aflevering 'Mijn structuur is chaos' en 'Ben ik gek geworden? Een beetje wel' zeggen genoeg. :-)

kasteeldame-emmy-emigreren-televisie-bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-beginnen-tips
bron foto: Maxvandaag.nl

Dat in combinatie met de enorme hoeveelheid kluswerk smaakt naar meer. Omroep Max ziet brood in Emmy en maakt een serie over haar avontuur: Kasteelvrouwe Emmy. In 2022 en 2023 zijn bij elkaar 11 afleveringen te zien.  


Heb je een programma gemist?

Wij wonen sinds 2009 in Oostenrijk en houden de Nederlandse televisie aardig goed in de gaten. Maar het kan zijn dat we wat over het hoofd hebben gezien qua B&B-TV... Help je ons aan handje als je een programma in dit lijstje mist?


En de komende jaren zullen er nog meer nieuwe B&B- en emigratie-programma’s komen. Dus er kan nog lang gesmuld worden. 😊


Heb je een vraag of aanvullingen?
Laat gerust weten!


Warme groet,
Nel


Boekentip 
als je op zoek bent naar
een stappenplan en ervaringsverhalen
rondom emigratie en een gastenverblijf beginnen:
Het geheim van de Berghut en DroomplekGeluk

boeken-bestseller-bed-and-breakfast-bnb-beginnen-emigreren-droomplekgeluk-het-geheim-van-de-berghut


Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.