Hoe financieer ik mijn gastenverblijf?

Hoe kom je aan geld als je een hotel, B&B, pension, camping of de verhuur van vakantiehuizen wilt starten? Want het kan een flinke investering zijn en misschien heb je niet zoveel eigen geld.

Lening bij de bank

De meeste mensen die geld nodig hebben voor de aankoop of verbouwing van hun gastenverblijf kloppen aan bij de bank. In verschillende landen gelden verschillende regels, dus zoek dat goed uit voordat je bij een bank aanklopt.

Crowdfunding

Crowdfunding is een manier om een project te financieren zonder tussenkomst van een bank. Bij crowdfunding is er sprake van direct contact tussen investeerders en ondernemers. In de meeste gevallen wordt er bij crowdfunding gebruik gemaakt van het internet. Een ondernemer wil bijvoorbeeld een project starten maar heeft onvoldoende startkapitaal. Hij biedt zijn project aan op een online platform, geeft aan hoeveel geld er nodig is en zorgt voor een duidelijke omschrijving van zijn product of dienst. Vervolgens kunnen investeerders, wanneer ze zich verbonden/aangetrokken voelen tot het product of de dienst, een bedrag investeren. In ruil voor de investering krijgen de investeerders een vooraf afgesproken tegenprestatie.

Geld van vrienden en familie

Wellicht willen vrienden en familie jou helpen bij de finainciering van jouw plan. Maak wel duidelijke afspraken over de voorwaarden.

 

Hou er rekening mee dat je eerst een ondernemingsplan maakt voordat je mensen vraagt om financieel bij te dragen aan jouw droom. Mensen gaan pas geld in jou en jouw plan investeren als erin geloven dat het plan gaat slagen. Die cijfers laat je zien in het plan. Heb je geen idee hoe je een ondernemingsplan maakt en wat er allemaal in moet komen te staan? Vanuit de DroomplekAcademie bieden we een training waarmee je tot een onweerstaanbaar ondernemingsplan komt.
Reactie plaatsen