Je gaat naar een bank en wilt een lening voor de aankoop van jouw gastenverblijf.
Het eerste waar de bank dan om vraagt is: een ondernemingsplan.

(En ook als je je geld op een andere manier gaat lenen, zal er naar een onderbouwd plan gevraagd worden.)

Maar je krijgt al buikpijn
als je denkt aan het maken van dit ondernemingsplan...

Want:

 • Je weet niet wat er allemaal in het plan moet komen te staan.
 • Je vindt nergens een ondernemingsplantemplate speciaal voor jouw gastenverblijfvorm.
 • Je hebt geen idee met welke kosten je allemaal te maken krijgt.
 • Hoe zorg je eigenlijk voor een sluitende begroting?
 • Hoe maak je überhaupt een exploitatie-, liquiditeits- en kostenbegroting en investerings- en financieringsoverzicht?


Kortom: JE WEET TE WEINIG over het maken van een realistisch en aantrekkelijk ondernemingsplan waarvoor je de lening krijgt die je nodig hebt. En je bent niet de enige.

Maar zonder goed onderlegd financieel plan gaan de bank of andere geldverstrekkers jou geen geld lenen. Daarnaast weet je ook voor jezelf niet of je plan rendabel of winstgevend is en of je er straks rond van kunt komen.

Veel mensen leggen de link niet of laat tussen het starten van een gastenverblijf en ondernemerschap. Daardoor krijgen ze geen financiering van de bank of komen ze later in finaciële problemen.

Dag droom.


Onze oplossing voor jou

Wij helpen jou stap voor stap voor te bereiden op het droomplekondernemerschap. We hebben nu een training voor jouw waarin we het maken van een ondernemingsplan ZO SIMPEL MOGELIJK voor je hebben gemaakt. Of je nu een B&B, hotel, camping of vakantiewoningen gaat beginnen: dit is exact wat je nodig hebt.

Het is de online training:

'Het ONWEERSTAANBARE ondernemingsplan
voor mijn gastenverblijf'Inhoud en opbouw van de training

In de online training op weg naar het ondernemingsplan van jouw toekomstige hotel, B&B, camping, vakantiewoningen, chambre d'hotes of appartementen begeleiden we je 'van bierviltje naar ONWEERSTAANBAAR ondernemingsplan, en weer terug'. Je groeit daardoor rustig in het plan.Vanuit deze opbouw werk je stap voor stap - via video's, audio of tekst - aan jouw ondermingsplan voor de bank.

 • Je ontdekt wat de kwaliteiten zijn van een succesvolle gastenverblijfondernemer en je leert hoe je jouw kwaliteiten als ondernemer overtuigend op papier te zetten...
 • Je vangt jouw onderscheidend bedrijfsidee in woorden die mensen raken.
 • Je komt erachter wie jouw droomgast is en of er mensen zitten te wachten op jouw idee.
 • Je ontdekt hoe je jouw droomgast kan vinden én verleiden om te komen logeren , zodat je ook daadwerkelijk van je gastenondermening kunt leven.
 • Je brengt in kaart hoe je de dagelijkse processen in jouw toekomstige hotel, B&B, camping of vakantiewoningen soepel kan laten verlopen en welke keuzes daarin nodig zijn.
 • In het geval van een verbouwing helpen we je in kaart te brengen wat je daarvoor allemaal moet regelen.
 • Je brengt alle risico's van jouw onderneming nauwkeurig in kaart (want dat wil de bank heel graag weten).
 • We vertellen je met welke kosten je rekening moet houden en hoe je de bank laat zien dat jouw plan financiëel haalbaar is.

Je kunt deze online training op elke gewenst moment beginnen en afronden. Je hebt levenslangtoegang tot de training, inclusief alle eventuele updates en je kunt ons via een online besloten groep al je vragen stellen.


Het resultaat

 • Al je losse aantekeningen en ideeën gestructureerd en weet een stuk beter wat er komt kijken bij het runnen van een gastenverblijf.
 • Welk type gastenverblijf je ook start: we hebben altijd een passend template die je direct kunt invullen [én in te toekomst kunt blijven gebruiken als je jouw gastenverblijf hebt].
 • Je ben erachter gekomen of en hoe jouw droom financieel haalbaar is en hoe je aan voldoende gasten komt.
 • Je hebt geleerd wat de bank van je wil weten.
 • Voortaan heb je op elke verjaardag, [netwerk]borrel of op het schoolplein een overtuigend verhaal klaar om te vertellen waar mensen écht enthousiast van worden.
 • Je begint als goed geïnformeerde en voorbereide ondernemer aan je droom.
 • Als je de training hebt doorlopen, is je ondernemingsplan klaar en stap je met vertrouwen naar de bank en/of andere financierders.


Een kijkje achter de schermen...


UNIEK CURSUSMATERIAAL

Je krijgt van ons unieke informatie en kennis uit de praktijk die je nergens anders in een training of ondernemingsplantemplate terugvindt.


Enkele reacties van deelnemers


Ik had deze kennis - zelfs als econoom - ook wel willen hebben voordat wij vertrokken. Met de financiële templates in de training heb je alles wat je nodig hebt richting financiers. Daarnaast heeft het voor jezelf een geweldige waarde. Zeer waardevol.“
Henry Reins - Italiaanse vakantiewoningen Casaleilsogno.nl


"Het doorlopen van deze training is voor ons een eyeopener geweest.
Wij hebben veel horeca-ervaring en dromen van een gastenverblijf in Oostenrijk. Maar we kwamen in de training toch dingen tegen waar we niet bij stilgestaan hadden.
We hebben veel handvatten én een spiegel voorgehouden kregen door alle vragen die Hans & Nel in de traning stellen.
De training heeft ons tot nu toe geholpen om steeds dichterbij onze echte droom te komen. Tegen de tijd de we onze droomplek hebben gevonden, kunnen we de laatste vragen verwerken in het plan en gaan we met vertrouwen naar de bank."

Bart en Wibke van der Linde - werkzaam in NijmegenVragen, die we eerder kregen, beantwoord:

Ook familie en vrienden willen weten of jouw onderneming kans van slagen heeft. Ze zullen graag jouw idee op papier willen zien, een goed onderbouwd financiële plan en hoe je een gasten gaat komen. Dit zijn ook dingen die je scherp moet hebben als je geld verzameld via crowdfunding. Allemaal onderwerpen die we uitgebreid behandelen in de training.

Goeie vraag. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met jouw ondernemingsplan.
Het is een goede manier om al je ideeën gestuctureerd op papier te zetten en om jouw plan stap voor stap concreet te maken.

Er zijn dingen die je nu al weet en die je dus nu al op papier kunt zetten. En er zijn dingen die je pas op een later moment weet. Daarom hebben we in de training verschillende ‘levels’ ondergebracht:
- wat kun je nu al allemaal invullen
- wat kun je invullen als je een concreet pand op het oog hebt
- wat moet je nog vastleggen en uitzoeken als je daadwerkelijk financiering nodig hebt.
Dus dan weet je precies waar je nu al mee aan de slag kunt.

Er zijn inderdaad veel ondernemingplantemplates te vinden. Alleen vind je daarin geen templates van alle begrotigingen die je nodig hebt en die wij als toegankelijke 'invuloefeningen' aanbieden. Daarnaast staat er in de templates op internet vaak ook geen toelichting bij hoe je tot de meest passende inhoud van jouw ondernemingsplan komt. En na onze training heb je een ondernemingsplan specifiek gericht op een hotel, B&;B, camping of vakantiewoningen.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt op je eigen moment aan de slag met de training en jouw ondernemingsplan. Je hebt 24 uur per dag toegang tot alle trainingsinfo en kunt zelf bepalen wanneer je welk onderdeel van het ondernemingsplan je aanpakt. Daarnaast heb je na aankoop van deze training toegang tot zo lang te training bestaat.

Zeker. Een ondernemingsplan is niet alleen bedoeld voor de bank, maar vooral ook voor jezelf. Het helpt je om van al je losse ideëen een consistent en aantrekkelijk bedrijfsidee te maken en om inzicht te krijgen of jouw plan levensvastbaar is. Want hoeveel geld heb je nodig om rond te komen, hoeveel gasten heb je daarvoor nodig en hoe zorg je er voor dat deze gasten naar jouw toe komen [en niet naar je concurrent]? Daar is het ondernemingsplan voor.Ik wil een onweerstaanbaar ondernemingsplan!

Super dat je erachter wilt komen of je droom financieel haalbaar is en hoe je een ondernemingsplan maakt waar jij én de bank "JA" tegen zeggen. Jouw investering voor deze online training die de financiele basis is voor jouw droom is 995,00 euro, exclusief BTW.

Handig om te weten:
Dit bedrag is aftrekbaar van de belasting als je ook daadwerkelijk een ondernemings gaat starten. Dus bewaar de factuur goed.


>> online training bestellen


Bij deze training zijn ALLE templates voor de exploitatie-, liquiditeits- en kostenbegroting en investerings- en financieringsoverzicht inbegrepen. En je kunt ze ook voor de bedrijfsvoering van je gastenverblijf gebruiken als jouw droom werkelijkheid is geworden.


Gratis toegang tot de eerste les

Wil je eerst even gevoel krijgen bij de training?
Je kunt de eerste les hieronder gratis downloaden.


Heb je vragen?
Twijfel je of de training iets voor je is?
Mail ons gerust voor een gratis Skypesessie.

Zonnige groet,
Hans & Nel


>> online training bestellen

Heb je vragen?

Laat het ons gerust weten via onderstaand formulier: