Pachten

Pachten is een vorm van een langdurige huurovereenkomst met vaak een afgesproken duur van een aantal jaren. Er zitten meer rechten en plichten aan pachten dan gewone huurcontracten. Pachten betekent dus eigenlijk langdurig huren, vaak voor meerdere jaren. Over pachten wordt vaak gesproken in de context van grond pachten. Maar je kunt ook een hotel of pension pachten.

Als je gaat emigreren en een gastenverblijf wilt beginnen, kost dat veel geld. Er zijn landen waar je voor de aankoop van het pand, bedrijf, terrein, hotel of gebouw tot 40 tot 50% eigen vermogen nodig hebt om een hypotheek te kunnen krijgen. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met verbouwingskosten en kosten voor levensonderhoud in tijden dat je nog geen of niet genoeg gasten hebt. Omdat niet iedereen de beschikking heeft over dit geldbedrag, is een camping, pension, vakantiewoningen of een hotel pachten ook een mogelijkheid. Je betaalt dan maandelijks of jaarlijks geld om gebruik te maken van het stuk onroerend goed.

Pachten is heel gebruikelijk bij traditionele berghutten. Berghutten zijn veelal in het bezit van een Alpenvereniging. De hutten worden een aantal jaar gepacht door iemand of een stel, die deze hut exploiteren en pacht betalen. Hoe meer gasten deze hutten aantrekken, hoe meer ze eraan verdienen.

Sommige mensen pachten een gastenverblijf met de mogelijkheid om het in de loop van de tijd over te nemen. Zorg voor goede afspraken als je gaat pachten.
Bruno en Romilda
Door

Bruno en Romilda

op 28 Mar 2018

ik ben zeer geintresseert om een berghut, alm of een refugio (camino's) te pachten en exploiteren,in de vorm van eenvoudig schoon onderkomen en vegetarisch hap heeft iemand tips, waar begin ik..... aan?

Reactie plaatsen