Probeer jouw vertrekdroom uit in het Proefhotel

Het Proefhotel: in maart 2015 ontstond het idee, in april 2016 wonnen we met het idee de VertrekNL Ondernemersprijs 2016 en vanaf nu kun je ook daadwerkelijk jouw ‘Ik vertrek’-droom een paar weken in het Proefhotel uitproberen!

Je kunt een paar weken lang in onze accommodatie jouw eigen gastenidee testen met jouw eigen gasten, onder onze begeleiding. Je krijgt een uitgebreide online training die jou voorbereidt op het enorme operationele proces van een gastenverblijf en we trainen je ‘on the job’ tijdens jouw gastenweken. En dan heet onze droomplek even niet de Berghut, maar het Proefhotel… Op onze nieuwe website Proefhotel.nl lees je meer over het idee.

 

_foto website proefhotel


Waar het mis gaat

Jaarlijks emigreren bijna 150.000 Nederlanders om hun geluk in het buitenland te beproeven, maar te veel mensen komen gedesillusioneerd van hun buitenlandavontuur terug. We denken dat dat anders kan.

In de praktijk blijken mensen die willen vertrekken vaak druk bezig met het regelen van de financiering en het plannen van de verbouwing. Maar hoe werkt het runnen van een gastenverblijf nu eigenlijk? Over dit onderdeel van de droom wordt vaak gedacht: “Dat is niet zo moeilijk; dat kunnen wij wel”. Maar na de aankoop van de locatie en de verbouwing begint het echte werk pas. Mensen weten vaak niet waar ze aan beginnen en dat kunnen ze eigenlijk ook niet weten, want waar leer je het? Juist daarom zijn wij het Proefhotel gestart zodat veel meer mensen hun buitenlanddroom tot een succes kunnen maken.

 

Je kunt vanaf nu meedoen

De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de website en nu is Proefhotel.nl live: vanaf nu kun je je aanmelden om mee te doen. Met het Proefhotel kun je:

  • goed voorbereid aan jouw ‘Ik vertrek’-droom te beginnen.
  • erachter komen waarom je het wilt.
  • het type gastenverblijf kiezen dat bij jou en jullie past.
  • ervaren welke bezigheden er komen kijken bij het runnen van jouw droom.
  • precies ondervinden wie wat gaat doen en waarom.
  • een gastenconcept neerzetten waar je zelf blij van wordt.
  • vóór je vertrek al zeker zijn van een flinke bezetting.
  • de sleutel vinden waarmee je zelf ook van je droom kunt genieten [en niet alleen je gasten].

 

Een vliegende start met het Proefhotel

Als proefhotelier krijg je in de training voorafgaand aan jouw gastenperiode van onze alle ins en outs over het runnen van een kleinschalig gastenverblijf, of het nu gaat om een hotel, bed & breakfast, catered chalet of pension. Gedurende jouw Proefhotelgastenweken krijg je daarnaast onze begeleiding on the job. Ons doel is dat jij als proefhotelier straks een vliegende start maakt op je eigen droomlocatie. Je kunt het Proefhotel draaien in de zomer, winter, lente of herfst.

Als je een volle bezetting realiseert, is de training en coaching kosteloos: je verdient je investering dan via je eigen gasten terug. Na het runnen van het Proefhotel weet je precies wat je te wachten staat als je echt vertrekt en kun je je buitenlanddroom vol zelfvertrouwen gaan waarmaken!

 

We hebben er ontzettend veel zin in en we hopen dat we veel mensen die vertrekken – én gasten – blij maken met het Proefhotel en hen een onvergetelijke en waardevolle ervaring bieden!

Het Proefhotel is onderdeel van de DroomplekAcademie.

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.