Het Proefhotel wint de VertrekNL ondernemersprijs 2016!

Het Proefhotel wint de VertrekNL ondernemersprijs 2016!

Elke keer als de VertrekNL Ondernemersprijs georganiseerd wordt, kijken Hans en ik elkaar aan: “Zullen we meedoen?” Elke keer met een ander idee in ons hoofd. Toch doen we het niet. Maar eind september 2015 trekken we de stoute schoenen aan: we spreken een filmpje in voor het Proefhotel en zenden het in. En met succes: we mogen ons de winnaars van de VertrekNL Ondernemersprijs 2016 noemen…

Het Proefhotel: een nieuw concept waarbij mensen – met serieuze plannen om te vertrekken – hun gastenconcept een paar weken lang met eigen geworven gasten gaan uitproberen op onze droomplek: de Berghut.com.

Nominatie VertrekNL ondernemersprijs 2016 bekend op Emigratiebeurs

We vonden het ontzettend spannend, maar hebben het wél gedaan. Als we op 12 februari onze DroomplekAcademiestand op de Emigratiebeurs aan het opbouwen zijn, komt Seb van der Kaaden naar ons toe, de uitgever van het magazine VertrekNL. Hij geeft ons de beursspeciaal van het blad. Daar staan we: paginagroot met onze nominatie! Dit maakt onze deelname aan de beurs helemaal af.

Slim, vindingrijk en nuttig

We krijgen meer dan 180 enthousiaste stemmen en reacties voor de publieksprijs, zo gaaf. Maar of we volgens de vakjury ook het beste idee hebben? Geen idee. Maar gistermiddag om 17 uur lazen we het bericht dat we gewonnen hebben. Echt te gek! Het plan wordt door de jury vooral geprezen om zijn slimheid.

“Het proefhotel vind ik echt een heel bijzonder idee. Een B&B of Gite in den vreemde is een droom voor velen maar, zoals ook velen weten, lastig en weerbarstig in de verwezenlijking. De formule is slim: de kandidaat-B&B’er betaalt vooral leergeld, maar dankzij de gasten komt er ook echt een inkomen binnen”, aldus mr. Aart D.G. Heering van Heering Associates.

Chantal Deen, relatiemanager bij OOM Verzekeringen, onderschrijft deze slimheid: “Het idee dat mensen eerst kunnen uitvinden of een buitenlands avontuur iets voor ze is vind ik zeer vindingrijk en nuttig. Ieder jaar worden enthousiaste cijfers afgegeven over het aantal Nederlanders dat emigreert, maar de cijfers van het aantal Nederlanders dat gedesillusioneerd terugkomt horen we niet. Heel slim om dit proefhotel aan te bieden!”

website ondernemersprijs winnende pagina

Wat is het Proefhotel precies?

Het Proefhotel is de plek waar mensen met serieuze vertrekplannen hun gastenconcept kunnen oefenen. Een paar weken lang met eigen geworven gasten op onze plek: de Berghut.com. De Berghut is ons kleinschalige hotel met 10 gastenkamers, dat we bijna 7 jaar succesvol hebben gerund. En dan heet onze droomplek even niet ‘de Berghut’, maar ‘het Proefhotel’…

  • Wij coachen de deelnemers 9 maanden jaar lang online op weg naar het Proefhotelmoment.
  • We delen met hen alle ins en out over het runnen van een kleinschalig gastenverblijf: een hotel, Bed&Breakfast, catered chalet of pension.
  • We coachen de proefhoteliers ‘on the job’ gedurende de Proefhotel-periode.
  • We bieden de deelnemers een enorm platform en een vliegende start voor hun avontuur.

Je leert dus alles over de voorbereidingen, van A-Z, en draait een paar weken met echte gasten! En hoe je aan die gasten komt? Dat leer je ook van ons. Mocht het Proefhotel je nou niet bevallen zijn, dan bespaart dat je een hoop ellende…

Inmiddels…

In juni 2016 is de website online gegaan, in juli werden de eerste proefhoteliers bekent en in januari 2017 heeft het Proefhotel haar deuren voor het eerst geopend. Kijk voor de mogelijkheden om in het Proefhotel te logeren op Proefhotel.nl.
160219 ervaringsleren Proefhotel.nl hotel beginnen cursus droomplekacademie tips

Lieve mensen: bedankt!

We willen iedereen, die gestemd heeft op ons voor de VertrekNL Ondernemersprijs 2016, ontzettend bedanken!

Uitslag-Ondernemersprijs-VertrekNL---winnaar

Warme groet,
Hans & Nel

PS: het Proefhotel is de ultieme training die wij gaan aanbieden: meer dan dit ga je niet leren in een training. Online leren en op locatie ervaren. Wil je eerst wat laagdrempeliger van ons leren ? Doe dan mee met onze online training met een GOUDEN gastenconcept als resultaat.

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.