On y va!  - VertrekColumn Angela en Gert [Frankrijk]

Elk jaar organiseren we voor onze deelnemers van het Masterprogramma ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’ een inspiratiedag. In november 2021 hebben we tijdens deze online dag diverse prijzen verloot, waaronder een column op ons blog. En Angela en Gert, die dit jaar naar Frankrijk vertrekken, zijn de winnaars. Je kunt hier een jaar lang elke 2 maanden hun belevenissen volgen.On y va! [We gaan]

Oudjaarsdag 2020. We genieten samen van een kopje koffie met een appelbeignet. Het tijdschrift ‘Leven in Frankrijk’ ligt op tafel. Op de voorpagina staat de pakkende titel ‘On y va’ (we gaan). Dat kan geen toeval zijn... Onlangs hebben we namelijk het besluit genomen: we gaan! We gaan naar Frankrijk, samen een nieuw leven opbouwen met leuke gasten om ons heen.  

‘Voor mij voelt het lastig om verder weg te wonen van mijn moeder
 en het vertrouwde los te laten.’

We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan: het besluit om te gaan is een proces van een paar jaar. Voor mij voelt het lastig om verder weg te wonen van mijn moeder en het vertrouwde los te laten. Gert heeft daar veel minder moeite mee. Hij geeft mij alle ruimte om zelf een besluit te nemen en hij wijst me in september 2020 op de VertrekWeek van de DroomplekAcademie. Die week helpt mij enorm om de hobbels onder ogen te zien en te kiezen voor een nieuw en ander leven samen. De belangrijkste hobbel is genomen na een heel fijn gesprek met mijn moeder en ik ben erg blij met de support die ik nu van haar krijg.

We beginnen het nieuwe jaar vol enthousiasme en energie. En dat hebben we ook nodig, want er moet veel gebeuren: ons huis verkopen, verder zoeken naar die ene mooie plek in de Lot, op en neer naar Frankrijk, een verhuisplanning maken, en veel praktische regeldingetjes in orde maken.  

De verkoop van ons huis gaat verrassend vlot. We krijgen briefjes in de brievenbus met de vraag of er een bod gedaan mag worden. Na een eerste bezichtiging is de verkoop al rond. De overdrachtsdatum in april 2022 biedt ons tijd om op zoek te gaan naar onze droomplek in de Lot.  

‘De makelaar belt vol overtuiging dat ze ‘ons’ huis heeft gevonden.’

Diverse keren gaan we naar Frankrijk om huizen te bekijken. In glooiende vallei van de rivier de Lot, ten zuiden van de Dordogne, zoeken we een mooie plek voor ons zelf met twee gîtes om te verhuren. In september 2021 is het zover: de makelaar belt vol overtuiging dat ze ‘ons’ huis heeft gevonden. En ze heeft gelijk! Het is onze droomplek.

Een jaar later schrijf ik deze eerste column. Wat kan er in een jaar veel gebeuren: het is nu écht bijna zo ver. We denken niet meer in maanden, maar in weken. Er is al een flinke partij lege verhuisdozen geleverd. En die verandert nu al snel in stapels dozen vol spullen.

Ik kan het niet laten om een aantal fotoboeken door te bladeren. Wat hebben we toch veel beleefd, zoveel gezelligheid met familie en vrienden. Dit gaan we voortzetten op onze mooie plek in Frankrijk waar we nieuwe mooie momenten gaan beleven, samen met familie, vrienden én met onze gasten. We kijken er ontzettend naar uit! 

De komende weken gaan we verder met dingen als inpakken, verzekeringen regelen en de website afmaken. Voor we het weten, is het zover. Medio maart staat de verhuiswagen op de stoep en dan kunnen we echt zeggen: 

On y va!

À bientôt!
Angela & Gert

 

PS: Reis je met ons mee het komende jaar? Over een paar maanden hebben we ook een Insta / FB-account [zie ook het volgende blog van Angela en Gert] 

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.