Het Proefhotel ontvangt eerste gasten: kwetsbaar en moedig

Het Proefhotel ontvangt eerste gasten: kwetsbaar en moedig

Voor veel mensen is het Proefhotel inmiddels een begrip: de plek waar moedige mensen met een gastenverblijfdroom hun idee eerst een paar weken uitproberen. Alsof het er al lang is. Maar morgen opent het Proefhotel haar deuren pas écht… 

Van droom naar idee

Morgen – 25 januari – is het dan eindelijk zover: Patrick & Mirjam runnen als eerste proefhoteliers het Proefhotel – onderdeel van de DroomplekAcademie – in een ‘uitverkocht’ SneeuwBelevenisweekend  [en er volgen in de krokusvakantie nog twee SneeuwFamilieWeken].

In maart 2015 bedenken we het concept ‘Proefhotel’, in april 2016 wint het idee de VertrekNL ondernemersprijs 2016, eind juni 2016 lanceren we het Proefhotel in Nederland én België in de media en begin juli 2016 geven de eerste proefhoteliers Patrick & Mirjam hun “JA-woord”. En sindsdien zijn we met z’n vieren volop bezig met de voorbereidingen.

 

De lat ligt hoog…

Bijna twee weken geleden heb ik – Nel – de laatste skypecall met Patrick & Mirjam voordat ze onze kant op komen voor hun Proefhotelavontuur. We hebben het nog eens over hun leerdoelen: wanneer is het voor hen geslaagd? “Als we ervaring hebben opgedaan met hoe het werk is en als de gasten nauwelijks door hebben dat het een leeromgeving is”, is één van hun antwoorden.

“De gast mag er niets van merken als het mis gaat.”

We hebben het ook over de dingen die mis kunnen gaan. Over dingen die ze een beetje erg vinden als ze misgaan en over dingen die ze héél erg vinden als ze misgaan. Heel waardevol om het hier met elkaar over te hebben. En bottom line komt her erop neer: “Als de gast er maar niets van merkt.” De lat ligt dus hoog… Misschien wel té hoog.

 

aftellen-proefhotel-patrick-en-mirjam-oostenrijk

 

Wat als er iets wél mis gaat…?

Patrick & Mirjam hebben zich ontzettend goed voorbereid. Ze weten wat ze te doen hebben. Er zullen dingen misgaan. Maar daarmee vergaat de wereld niet. Het gaat erom hoe ze ermee omgaan als dingen anders gaan dan gepland. Want daar is ook het Proefhotel ook voor.

“Het gaat erom hoe je als proefhotelier omgaat met dingen die anders gaan dan gepland.”

En wat als er dingen mis gaan die hun gasten zouden kunnen merken? Deel het gewoon. In de openheid voorkom je dat mensen er met elkaar over gaan praten en dat er afstand ontstaat. In de openheid ontstaat de verbinding. Hoe mooi is het om het ‘leren is proberen’-thema open en eerlijk met elkaar te bespreken? En om er op die manier samen voor te zorgen dat het een onvergetelijke vakantie wordt?

 

Lantaarnwandeling

Afgelopen zaterdag nemen we in het Proefhotel de inwerkdagen met elkaar door. Ik zie een aantal lantaarns staan. “Voor de lantaarnwandeling”, vertelt Mirjam me. Er borrelt meteen wat bij me. Ik herinner me een quote van Brené Brown en haal ‘m er even bij.

“There are no guarantees in the arena. 
We will struggle. We will fail.
There will be darkness.

But if we are clear about the values that guide us in our efforts to show up and be seen, we will always be able to find the light. 
We will know what it means to live brave.”

– Brené Brown

 

Ja, dit avontuur is voor Patrick & Mirjam één grote arena. Zij stappen in het voorportaal van hun droom.  Ze doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te gaan maken. En ze zijn goed voorbereid.  Maar er is geen garantie voor hen dat ze niet zullen struikelen.

 

170124-lantaarns-brene-brown-quote

 

Find the light together

Ondertussen fotografeer ik de lantaarns in de gastenruimte en zeg tegen Mirjam: “Hoe mooi zou het zijn om de lantaarnwandeling wat invulling te geven door deze quote te delen. Op deze manier kun je op een passende manier dit menselijke thema met je gasten bespreekbaar maken.” Of ze dit ook echt gaan doen: dat is aan Patrick & Mirjam. Want zij runnen hun concept komend weekend. Onderzoekend of dit hun toekomst gaat zijn. Onderweg naar hun nieuwe bestemming.

Hoe de arena van Patrick & Mirjam er de komende dagen ook uitziet: het Proefhotel runnen en hun toewijding vind ik bewonderenswaardig en is ontzettend moedig. Wij zijn in ieder geval jullie supporters op de tribune, Patrick & Mirjam!

 

Je kunt Patrick & Mirjam tijdens hun Proefhotelavontuur op de voet volgen via de Facebookpagina van het Proefhotel. Van 25-30 januari 2017 organiseren Patrick & Mirjam het SneeuwBelevenisWeekend en van 18 februari – 4 maart ontvangen ze in de Krokusvakanties gezinnen. Hoef je zelf niet zo nodig het Proefhotel te runnen, maar vind het het wel leuk om als gast te leren van deze belevening: in de week van 18-25 februari zijn nog een paar kamers beschikbaar.  

proefhotel-familieweken-wintersport-hotel-de-berghut-rauris-oostenrijk

_

-> Het Proefhotel komende zomer
De volgende die in de ‘Proefhotelarena’ plaatsneemt, is Leonie: zij organiseert van 22 juli-12 augustus 2017  drie vakantieweken voor gezinnen met kinderen die een vorm van autisme hebben.

-> Het Proefhotel winter 2018
Wil jij komende winter jouw ‘vertrek’-droom uitproberen? Wil je weten wat er allemaal bij komt kijken? En wil je een vliegende start maken voor jouw eigen droom? Vraag gerust een oriënterend gesprek met ons aan. 

Over de schrijver
Wij begeleiden jou bij het realiseren en behouden van een uniek en succesvol gastenverblijf, in balans met jouw wensen. Dit doen we online én op onze eigen gastenverblijf in de Alpen [deBerghut.com], die wij sinds 2009 runnen. Wij zijn naast ervaringsdeskundigen ook ervaren coaches en auteurs van het boek 'Het geheim van de Berghut'.
Birgit Snelleman
Door

Birgit Snelleman

op 24 January 2017

Super veel succes en.......PLEZIER! Geniet van dit mooie avontuur en Enjoy to the Fullest.

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 25 January 2017

Ik zal het aan hen doorgeven, Brigitte. Dank je wel! Groetjes, Nel

Sandra de Greeff
Door

Sandra de Greeff

op 25 January 2017

Heel heel heel veel succes! Het moeilijkste is geweest. Nu is het doen. This is iT. Geniet van deze unieke ervaring. Vanaf nu 'you are one of us'.

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 25 January 2017

Dank je wel, Sandra! Ik zal je bericht aan hen doorgeven. Of het moeilijkste is geweest, valt nog te bezien ;-) Groetjes, Nel

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down