De eerste gasten - VertrekColumn Angela en Gert [Frankrijk]

De eerste gasten - VertrekColumn Angela en Gert [Frankrijk]

Elk jaar organiseren we voor onze deelnemers van het Masterprogramma ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’ een inspiratiedag. In november 2021 hebben we tijdens deze online dag diverse prijzen verloot, waaronder een column op ons blog. En Angela en Gert, die dit jaar naar Frankrijk vertrekken, zijn de winnaars. Je kunt hun belevenissen hier een jaar lang volgen.


Het is 15 juli 2022. Na weken klussen komen onze eerste gasten komen vandaag aan! Erg leuk en ook spannend.

De laatste puntjes in gîte Amélie hebben we net afgerond, de kamers zijn nog even extra gecontroleerd en dan zijn we er helemaal klaar voor! We zijn erg benieuwd naar de reacties van onze gasten. Wat vinden ze van de gîte? Geven de foto’s een goed beeld van onze plek? Is de keuken voldoende uitgerust en is de slaapkamer ruim genoeg?


Vanaf 16.00 uur kunnen de gasten bij ons terecht en natuurlijk houden we goed in de gaten of er een auto de oprit komt oprijden. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, er is een geel kenteken in zicht. We zien blije gezichten die volop aan het rond kijken zijn. De duiventoren, de kapschuur, het bassin, onze gasten zijn zichtbaar onder de indruk van onze historische plek. En natuurlijk ook op onze gezichten een grote glimlach!  

Vol trots laten we de gîte zien en geven we de nodige uitleg over wat praktische punten. De gasten zijn blij verrast met de grootte van het zwembad, de ruime en koele gîte en de mooie keuken. Heel blij lopen we samen naar ons huis. We zijn gestart! En niet zo maar, maar meteen met leuke en erg tevreden gasten.

'Uiteraard wordt Ik Vertrek aangehaald 
en ook bij ons is niet alles verlopen zoals gepland.'

We bieden onze eerste gasten een drankje aan en samen kletsen we honderduit over ons avontuur en onze nieuwe plek. Uiteraard wordt Ik Vertrek aangehaald en ook bij ons is niet alles verlopen zoals gepland. We zouden twee gîtes klaar gehad willen hebben voor het zomer seizoen, maar dat is helaas niet gelukt. We kregen te maken met lange levertijden van materialen en veel vertragingen in transport. 

Zo had de leverancier van het nieuwe keukenblok er vier ritten voor nodig om de bestelling compleet af te leveren. Steeds waren ze weer iets vergeten en moesten we opnieuw een week wachten. We hebben toen besloten ons te focussen op het afmaken van gîte Amélie. Gîte Julotte pakken we deze herfst op. Achteraf bekeken een goede keuze. Nu kunnen we wat rustiger wennen aan onze nieuwe leven hier, samen met onze eerste gasten. 

‘Al bij het zien van de eerste foto, dacht ik, dit is goed!’

Het is ongelofelijk hoe vlot het is gegaan met de boekingen. We zijn in april begonnen op social media en medio juni ging onze website live. We zitten vol tot medio oktober en de eerste boeking voor 2023 is binnen! We kregen een compliment over de foto’s op de website: ‘Al bij het zien van de eerste foto, dacht ik, dit is goed!’ Zo fijn om te horen! 

Het is een prachtige start van Beaux Moments met veel leuke gasten en mooie momenten waar we volop van genieten. We kijken enorm uit naar onze volgende gasten. Wellicht ben jij dat?

À bientôt,
Gert & Angela

PS Ben je nieuwsgierig naar onze droomplek? Wil je ook mooie momenten komen beleven bij Beaux Moments? Neem een kijkje op onze website www.beauxmoments.eu of volg ons op Instagram of Facebook @beauxmomentsgites. Bienvenue!


Lees hier de eerdere columns van Angela en Gert:


Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.