Een kijkje in de keuken bij: Maartje van ROOTS inspiratielocatie

Een kijkje in de keuken bij: Maartje van ROOTS inspiratielocatie

Na 1,5 jaar voorbereiding opende Maartje de Jong op 21 maart 2017, op de dag van de lente, haar inspiratielocatie in Noord-Brabant: ROOTS. Een bijzondere teamaccommodatie in een historische schuur die op het terrein van Maartje opnieuw is opgebouwd en stijlvol is ingericht. We nemen, 3 maanden na de start, een kijkje in de keuken. Hoe gaat het nu met Maartje en haar bedrijf?

ROOTS inspiratielocatie teamlocatie Haaren Brabant

Hoe gaat het nu met je, ruim 3 maanden na de opening?

“Het gaat heel goed! Echt boven verwachting! De reacties van gasten zijn zo goed… Overweldigend zelfs…. Ik krijg veel energie van de de teams en groepen die hier komen. Wat een enthousiasme en energie brengen zij met zich mee. Zoveel gasten als nu in de eerste 3 maanden: dat had ik niet durven dromen.

Het is ook wennen, hoor. Schakelen van de focus op de bouw en realisatie van de mooie authentieke plek en direct door in de nieuwe rol als onderneemster en het runnen van de locatie en alles wat daarbij komt kijken. Ik kan ’s avonds af en toe geen boe of bah meer zeggen.”

Dus je hebt al gasten?

“Jazeker! Verrassend hoe snel gasten je vinden. Van grote bedrijven als Post NL, Philips als KPN tot kleinere organisaties die op zoek naar een inspirerende locatie waar het plaatje klopt. Ik vind het fijn om te merken dat klanten kiezen voor een kleinschalige bijzondere locatie met het thuisgevoel en met een persoonlijke benadering.”

ROOTS inspiratielocatie teamlocatie vergaderlocatie klenischalig Brabant

Wat is het mooiste compliment dat je tot nu toe van gasten hebt gekregen?

“De mooiste? Dat vind ik lastig. Het zijn er eigenlijk zo veel… “Maartje, je hebt hier een verborgen parel gecreëerd.” Of “Maartje, je hebt hier een locatie gecreëerd waar alles klopt!” Gisteren hoorde ik nog: “Wow, dit is echt wel echt heel mooi, ik ben sprakeloos” of “Deze locatie heeft het! Hier hangt de juiste energie.” En het beste compliment is als de klanten na hun bezoek direct weer een boeking plaatsen of het doorvertellen.”

En nu een kijkje achter de schermen… Wat ervaar je als lastigst in deze opstartfase?

“De opstartfase was hectisch, met de afronding van de verbouwing én al gasten. In het begin kostte dingen heel veel tijd, omdat alles nieuw was. Nu zit in in de fase waarin in dingen efficiënter wil maken en nog meer aandacht voor de details hebben.

Onlangs vroeg de facilitator van een team of ik mijn verhaal over de totstandkoming van ROOTS wilde delen aan het team. Ze was zo enthousiast, dat ze het delen van mijn verhaal voortaan als intro van de training bij andere teams ook wil opnemen. Want het is een verhaal over de totstandkoming de ontwikkeling van mijn concept en het maken van keuzes vanuit je eigen kracht.

Ik vind het soms ook nog moeilijk voor te stellen dat mensen zo enthousiast zijn over mijn concept en locatie. Ik durf misschien toch nog niet zo in het succes te geloven.”

“Ik durf misschien het succes nog niet zo te geloven.”

Hoe ziet je dag er zoal uit?

“Mijn dagen zien er erg divers uit. Als er gasten zijn, staat mijn dag in het teken van de hen, echte aandacht, hun wensen en het met hen samen zorgen voor een geslaagde en succesvolle dag. Iedere klant heeft hele andere wensen maar de kunst is om is bij iedere groep gasten op de specifieke behoeften in te spelen. Op dagen zonder gasten ben ik bezig met aanvragen, finetuning, onderhoud, gastendagen voorbereiden en afstemming met leveranciers. Daarnaast heb ik natuurlijk samen met Bas onze drie kinderen.”

Wat vind je het mooist aan jouw werk?

“Dat ik een omgeving kan faciliteren waarin mensen, teams en organisaties kunnen groeien en ontwikkelen. Dat ik daar aan kan bijdragen. Ja, dat is echt mijn missie. Ik creëer voor elk team een beleving op maat in de authentieke persoonlijke setting die ROOTS biedt. Het is mooi om mijn passie en kwaliteiten (sfeer & beleving, groei & ontwikkeling en verbinden & ontmoeting) te kunnen combineren in mijn werk. En de mooie ontmoetingen die ik in ROOTS heb.”

ROOTS inspiratielocatie teamlocatie Brabant

Welke voorstelling had je een jaar geleden van jouw werk?

“Achteraf had ik er eigenlijk geen voorstelling van. Ik voelde mijn concept én ik was druk bezig met de verbouwing en praktische voorbereiding. Ik geloof niet dat ik echt bezig was met hoe mijn dagen eruit gingen zien.”

Is het geworden zoals je had gehoopt?

“Het is veel méér geworden dan gehoopt. Ik geniet elke dag van mijn locatie, ontmoet heel veel nieuwe, enthousiaste mensen, ik word elke dag geïnspireerd en ik vind mijn werk erg uitdagend en afwisselend. Geen enkele dag is hetzelfde en ik leer elke dag zoveel bij. Ik zei pas nog tegen Nel: “Ik snap nu precies wat je bedoeld. Alles valt op z’n plek.” Maar, ik zeg er ook bij: ik moet op mezelf letten, op balans. Niet maar doorgaan en doorgaan.”


Van historische Brabantse schuur naar ROOTS inspiratielocatie
 ROOTS inspiratielocatie historische schuur Brabant

Wat is jouw droom voor ROOTS in 2018?

“Ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst en heb nog zoveel plannen. Door iedere ontmoeting met een team word ik elke keer op ideeënn gebracht. Ik zie mooie samenwerkingen voor me. Als de basis staat als een huis, wil ik meer toekomst meer en meer als procesbegeleider in ROOTS aan de slag te gaan. Ik ga deze maand al een teamdag begeleiden voor een klant, wat ik in mijn eerdere werk ook deed. Dus eigenlijk gaat alles veel sneller dan ik voorzien had…”

Wil je weten hoe het 1,5 jaar later met Maartje gaat?
Beluister hier de podcast die we met haar opnamen in december 2018:

ROOTSinspiratielocatie.nl
Volg Maartje ook op Facebook

PS: Wil je net als Maartje een GOUDEN concept? Maak vrijblijvend een afspraak met ons om te kijken of deze MASTERtraining geschikt voor je is. 

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.