Ons eerste jaar in Frankrijk - VertrekColumn Angela en Gert [Frankrijk]

Ons eerste jaar in Frankrijk - VertrekColumn Angela en Gert [Frankrijk]

Elk jaar organiseren we voor onze deelnemers van het Masterprogramma ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’ een inspiratiedag. In november 2021 hebben we tijdens deze online dag diverse prijzen verloot, waaronder een column op ons blog. En Angela en Gert, die dit jaar naar Frankrijk vertrekken, zijn de winnaars. Dit is het laatste blog over hun eerste jaar in Frankrijk

Wat was het een prachtig jaar! Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden. Ruim een jaar geleden waren we volop aan het inpakken en onze verhuizing aan het voorbereiden. En nu blikken we terug om ons eerste jaar in Frankrijk.

Nadeel werd voordeel

In april zijn we begonnen met het opknappen van de twee gîtes. We liepen al gauw tegen wat langere levertijden van materialen aan. En, in het kader van ‘nu we toch bezig zijn’, hebben we meer opgeknapt dan in eerste instantie bedacht. Daardoor hebben we alleen gîte Amélie kunnen opknappen deze zomer. Met een prachtig resultaat en complimenten van onze gasten! 

‘Dat alleen gîte Amélie op tijd klaar was, 
bleek achteraf helemaal prima’

Dat alleen gîte Amélie op tijd klaar was voor het hoogseizoen bleek achteraf helemaal prima. Zo hadden we de tijd om onze draai te vinden bij het ontvangen van gasten en ze onze volledige aandacht geven.


Alles voor de eerste keer

De zomermaanden zijn voorbij gevlogen. We hebben erg leuke gasten mogen ontvangen en ook zelf hebben we genoten van de gezellige avondmarkten, het verder ontdekken van onze nieuwe omgeving en het vieren van onze verjaardag met familie, vrienden en buren.

Uiteraard hebben we ook vele uren achter de laptop gezeten om dingen uit te zoeken en veel telefoontjes gevoerd om praktische zaken te regelen. De eerste omzet aangifte invullen, de kosten van de tandarts indienen, de classificatie van de gîte voorbereiden, de APK van de auto regelen, op zoek naar haardhout voor de wintermaanden etc. Een hoop dagelijkse dingen die nog even nieuw zijn en daardoor meer tijd kosten.

‘Heel fijn dat de buurman ons even te hulp heeft geschoten 
met zijn trekker’

Net als in Nederland wilden we hier graag een moestuin. Het aanleggen daarvan was nog niet zo eenvoudig. De grond zit vol grote keien en ook een klein stukje grond is dan niet zomaar omgespit.  Dat is eigenlijk onmogelijk om te doen! Heel fijn dat de buurman dan even te hulp schiet met zijn oude trekker. We hebben zo heerlijk kunnen genieten onze eerste Franse oogst met o.a. tomaten, sla, courgette, boontjes en bietjes.

Integreren

In oktober hebben we onze laatste gasten uitgezwaaid en daarna hebben we zelf genoten van een heerlijke vakantie. We hoefden niet zo nodig op vakantie; we hadden nog volop energie om meteen door te pakken en te beginnen met het opknappen van gîte Julotte. Toch was het goed om er samen tussenuit te gaan en, na de Covid jaren, onze Portugese vrienden weer op te zoeken.

Daarna zijn we begonnen met het opknappen van gîte Julotte, het finetunen van onze website en het actief deelnemen aan activiteiten in het dorp. Al snel werden we gevraagd om mee te helpen bij het organiseren van de eerste kerstmarkt in het dorp. De affiche maken, decoratie voorbereiden, verlichting ophangen: we konden ons steentje goed bij dragen.

‘En zo gingen we samen op pad in het oude 
gemeentevrachtwagentje’

Om hout voor de vuurkorven te halen, kregen we de sleutel van het gemeente vrachtwagentje. En zo gingen wij samen op pad in het oude vrachtwagentje. Dat hadden we nooit kunnen bedenken toen we in april hier onze verhuiswagen stonden uit te laden.


Met recht: Beaux moments 

Het was een prachtig jaar met veel mooie momenten met elkaar en samen met onze gasten, vrienden, familie en buren. We hebben zoveel dingen uitgezocht, gedaan en opgepakt, en dat gaf af en toe best wel wat gedoe en kostte veel tijd. Maar het is tot nu toe ook gelukt om te ervaren waarvoor we hier gekomen zijn: meer tijd samen doorbrengen, samen iets opbouwen en meer genieten van al het moois om ons heen. 

We voelen ons erg bevoorrecht om hier op deze authentieke en karakteristieke plek te wonen en gasten te mogen ontvangen. We kijken enorm uit naar het volgende seizoen!

À bientôt,
Gert & Angela

Heb je zin om ook te komen genieten van het leven in de Lot vallei? Via beauxmoments.eu kun je contact met ons opnemen. We zien je berichtje graag tegemoet. Je kunt ons ook volgen op Instagram en Facebook @beauxmomentsgites.

Dit is ons laatste blog op bij DroomplekAcademie. Hartelijk dank Nel voor de kans om deze blogs te mogen schrijven op jullie site en voor het meelezen en alle tips en suggesties. We hebben er veel van geleerd!

 

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.