De kracht van een wilsbesluit

In de herfst van 2015 schreven wij – Hans en Nel – in ongeveer 5 weken een boek. Een boek met inspirerende verhalen van gasten over onze droomplek, de Berghut, én met onze ervaringen achter de schermen die bijna niemand tot dusver kende: Het geheim van de Berghut. Ter inspiratie voor jouw eigen [droom]plek delen we op de DroomplekAcademie-site nu en dan een pagina.

Deze keer een fragment over de kracht van een wilsbesluit. Soms wordt het nemen van een wilsbesluit makkelijker als er minder leuke dingen gebeuren…

Wilsbesluit

“Ook al zijn de plannen voor de Berghut niet direct actueel, toch ben ik al bezig om stappen te zetten voor dit hogere doel. Eerst run ik de PassiePraktijk naast mijn functie als communicatieadviseur.

Mijn passie en mijn baan lopen naast elkaar.

Op de dagen dat ik aan de PassiePraktijk werk, bruis ik van de energie. Ik weet dat het beter voor me is om mijn baan op te zeggen. De dingen die ik juist leuk vind in mijn rol, worden minder belangrijk gevonden. En het type projecten verandert. Maar met de wens om zwanger te worden, lijkt het me in financieel opzicht verstandiger om nog even in dienst te blijven. We hebben tenslotte onze toekomstdromen.

We hebben niet alles voor het zeggen en zwanger worden duurt wat langer dan gehoopt. En dan toch. Hij bestaat, die roze wolk! Bij de eerste echo met zeven weken is er alleen niets te zien. Wat een dreun.

Het kan zijn dat de echo nog te vroeg is. Maar ook een week later is er niets te zien. We vallen van onze roze wolk. Ik betrap mezelf er op dat ik naast het verdriet om ons ‘windei’, waar ik nooit eerder van had gehoord, ook baal dat ik nu nog langer in mijn baan ‘moet’ blijven hangen.

Het proces eindigt vier weken later in een curettage. Ik kom op mijn werk en de tranen vloeien rijkelijk. Ik probeer het allemaal te beredeneren. “Het was toch niet goed, volgende keer beter.” Maar het raakt me.

Ik blijf toch nog een paar dagen thuis, maar mijn manager begint telefonisch te pushen: ze heeft een nieuw project voor me. Ik voel me zo onbegrepen. Hoe kan ze!

Ze helpt me hiermee echter wel het heft in eigen hand te nemen.

De eerstvolgende keer dat ik haar zie na mijn terugkomst, overhandig ik haar mijn ontslagbrief. En nog voor mijn laatste officiële werkdag ben ik weer zwanger…

Ik begin langzaamaan te geloven en te voelen dat wilsbesluiten werken. Als je verantwoordelijkheid durft te nemen voor jezelf en een besluit neemt, dan werkt het universum aan alle kanten mee.

Over het opzeggen van mijn baan heb ik veel en vaak gesproken met Hans. Er vallen toch flink wat inkomsten weg. Ik wil graag werken aan onze toekomstdroom, maar ook mijn geluk in het NU niet vergeten.”

Meer inspiratie voor het volgen van je hart vind je in ons boek Het geheim van de Berghut.

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.