Hoe begin ik met mijn B&B-droom: 4 valkuilen en tips

Hoe begin ik met mijn B&B-droom: 4 valkuilen en tips

Heerlijk hè, dromen van een Bed and breakfast, camping, hotel, retreatlocatie of vakantiewoningen. Maar: waar begin je met het onderzoeken van die droom? Welke stappen zet je daarna? En hoe voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet?

In dit blog lees je welke 4 welke valkuilen je wilt voorkomen, waardoor je geen (gefundeerde) stappen zet met je droom én je krijg tips voor een vliegende start voor het onderzoeken van jouw gastendroom.

>> Download hier het DroomplekPrikbord
vol korte tips en inspiratie
rondom het thema 'Waar begin ik'

droomplekprikbord-tips-waar-begin-in-bed-and-breakfast-starten-vakantiewoningen-pension-hotel-beginnen


Valkuil 1: Beginnen bij het zoeken van een accommodatie

Voor veel mensen begint hun B&B-, camping-, hotel-, pension- of vakantiewoningendroom bij de droomplek. Misschien bij jou ook wel. De (online) makelaar is jouw grootste magneet. Dat is heel begrijpelijk: een mooi huis op een fantastische plek prikkelt onze fantasie en verlangen.

Maar, de échte droom begint bij jezelf: wie ben jij en wat is jouw écht droom? Tijdens ons Masterprogramma 'Mijn Gouden Gastenbedrijf' komen cursisten er regelmatig achter dat de droom die ze oorspronkelijk hebben uiteindelijk niet hun échte droom is. Die constatering kan in eerste instantie lastig voelen. Maar de vragen en opdrachten in de training brengen hen dichterbij zichzelf, waar ze uiteindelijk heel blij mee zijn.Valkuil 2: Alles door elkaar heen doen

We spreken regelmatig mensen met een B&B droom die vastlopen. Ze lopen vast, omdat ze van alles door elkaar doen. En alles lijkt even belangrijk. Herkenbaar?

Er zit veel uitzoek-, denk- en voelwerk vast aan het realiseren van een droomplekdroom. Het moet allemaal gebeuren, maar het hoeft niet allemaal tegelijk. Zorg voor structuur, voor een stappenplan. Dat helpt je om de grote brei aan acties stap voor stap te ontrafelen.

bed-and-breakfastdroom-realiseren-waar-te-beginnen-tips-cursus-ondernemingsplan

Valkuil 3: Vast komen te zitten in je belemmeringen

Er komt voor veel mensen onzekerheid kijken bij concreet maken van jouw B&B of andersoortige droom waar dan ook ter wereld. Want: je weet nu wat je hebt, maar je weet niet wat je krijgt. Belemmeringen zijn snel bedacht en voor je het weet verdwijnt je droom in de ijskast. Maar dat is eigenlijk niet wat je wilt.

Laat deze belemmeringen jou niet weerhouden om jouw droom te onderzoeken. Wees radicaal eerlijk tegen jezelf, schrijf ze op en ga ermee aan de slag. 

  

Valkuil 4: Geen tijd maken voor je B&B droom

Het lijkt wel of we allemaal drukker dan ooit zijn. Alsof we iets in te halen hebben. Ons werk, ons sociale leven, ons gezinsleven en alles wat moet in onze dagelijkse routine. Eigenlijk zit ons leven vol. 

Maar regelmatig vraag je je af: Is dit het wel? Wat wil ik nu echt? Als jouw verlangen groot genoeg is, kom je wel in beweging voor je droom. 

Maar dan komt er in je drukke leven wel een project bij: het serieus onderzoeken van jouw droom. Als jij écht werk wilt maken van jouw droom om een Bed and breakfast, camping, hotel, retreatlocatie of vakantiewoningen te beginnen, dan zal er ook iets af moeten gaan. Maak dus tijd.

Veel succes met het zetten van stappen!

Warme groet,
Hans & Nel

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.