Emigreren: wat is dat?

Emigreren: eigenlijk kennen we het woord allemaal wel. Maar wat is de letterlijke betekenis? Wikipedia vertelt ons:

“Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen.”

Kortom: verhuizen naar een ander land.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen emigreren. Vaak zijn dat politieke of economische redenen. Soms heeft de betrokkene een partner in het buitenland gevonden en emigreert de persoon om bij zijn partner te kunnen zijn. Maar de laatste 20-10 jaar komt daar ook nog een andere reden bij: het ‘gelukszoekersschap’.

Veel emigranten die om politieke of economische redenen emigreren, vertrekken samen met hun gezinnen naar gebieden waar ze vrede of betere kansen op een baan hopen te vinden; zaken die voor hen in hun land van herkomst niet mogelijk zijn. Steeds vaker emigreren mensen naar het buitenland vanuit gelukszoekersperspectief. Ze vertrekken vanuit onvrede voor dingen én vanuit passie.

Wij zijn zelf vertrokken om onze passie voor de bergen, wandelen, skiën, het landschap, het almleven en chalets! Maar ook hier moet natuurlijk gewoon geld verdiend worden om brood op de plank te krijgen. Werken omringd door bergen voelt voor ons toch net wat rijker :-).

Wat voor een emigrant – in spé – ben jij? Vertrek jij vanuit politieke redenen, vanuit economisch perspectief, vanuit gelukszoekersperslectief of vanuit passie?

Wij zijn vanuit passie vertrokken. In ons boek Het geheim van de Berghut lees je welke stappen wij hebben gezet.

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.