Boek 'DroomplekGeluk' ook te koop in boekwinkel

Eind november 2018. Ik struin in dé boekhandel van ‘mijn’ Utrecht aan de Oude Gracht: Broese. Ik wil namelijk gevoel krijgen in wat voor categorie mijn boek Droomplek, dat ik in 2019 ga schrijven, past.

Want een boek over het succesvol maken van een B&B, camping, hotel, vakantiehuizen of een trainingslocatie: is dat een loopbaanboek, ondernemersboek, managementboek of reisboek? Mmm…

Ik duik de boekwinkelkelder in, op weg naar de management- en ondernemersboeken. Los van het feit dat het ‘ver weg’ in de winkel is, zegt mijn gevoel dat de meeste mensen met een B&B-, camping- of hoteldroom niet bij de managementboeken gaan kijken als ze info over het realiseren van hun droom zoeken (als dat wel zo iets, hoor ik het graag van je ;-).

Droomtafel

Helemaal vóórin de winkel staan tafels met reis- en avonturenboeken. Mijn boek is geen reisboek; wel een soort avonturenboek…

Wat zou het gaaf zijn als mijn boek hier een plekje zou kunnen krijgen. Waar altijd lekker veel mensen langs de boeken struinen en wegdromen… Dit is wel dé plek, zeg maar.

Toch… terwijl mijn ogen langs het reisboek van Katja Schuurman en alle Lonely Planet-bestsellers gaan, voel ik dat ik mezelf klein hou… Maar goed, dromen hebben is gezond.

Moed verzamelen

Vorige week, een jaar later, loop ik weer door de Broese. Inmiddels is mijn boek klaar en krijg ik er veel enthousiaste reactie op. Ik ben 2,5 dag in Utrecht en heb me voorgenomen om persoonlijk te gaan vragen of mijn boek er verkocht kan worden. Ik richt me tot dusver vooral op online kanalen, maar Broese lonkt… Die magische winkel waar ik jarenlang zo graag snuffelde.

Net voordat ik Utrecht verlaat, schop ik mezelf naar de Oudegracht. Ik verzamel moed en vraag bij de balie van de winkel, na een korte inleiding, of ze het leuk vinden om mijn boek te verkopen. De boekenman zoekt ‘DroomplekGeluk’ op in het systeem.

En we kijken samen even waar het zou kunnen komen te staan. Hij beweegt zich rondom het schap van reisboeken. Het schap waar je alleen de rug van de boeken ziet. “Dan zou het boek hier moeten komen te staan”, zegt hij. We lopen terug naar de balie, hij tikt wat in en zegt: “Nou, ik heb ‘m besteld: vrijdag is-ie binnen.”

Yes!

Gespot

Ik ben die vrijdag niet meer in Utrecht, maar ik ben natuurlijk wel heel erg benieuwd hoe DroomplekGeluk erbij ligt! Gister appt Marielle Sijgers, die in vorige week maandag nog in Utrecht trof, me foto’s van DroomplekGeluk bij de Broese. (Ik had haar niets verteld over mijn ‘actie’!)

En waar ligt mijn boek? Op de tafel met reis- en avonturenboeken, tussen de Lonely Planet boeken. <3

Dank u wel, boekenman!

Ik geloof in de kracht van visualiseren in combinatie met moed.
De moed om te gaan voor je wensen, je dromen en avonturen, zonder dat je weet of het gaat ‘lukken’.
De weg is het doel.
En dat is ook precies de boodschap van mijn boek ‘DroomplekGeluk – in 9 stappen naar jouw succesvolle B&B, hotel, camping of vakantiewoning’, waarin ik tegelijkertijd hele concrete handvatten geef om te dromen, durven en te doen.

Doe je mee?

Warme groet,
Nel

Ben je nieuwsgierig?
DroomplekGeluk.nl
Of koop DroomplekGeluk bij de Broese in Utrecht (daar kun je het boek ook voelen en zien!).

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.