NIEUW: de Droomplek Podcast [+ hoe kun je ernaar luisteren]

NIEUW: de Droomplek Podcast [+ hoe kun je ernaar luisteren]

Podcasts: we zijn er fan van. En nu hebben we ook een eigen podcast: de Droomplek Podcast. Met verdiepende Verhalen – interviews en gesprekken – van & voor Vertrekkers. Met en over mensen die dromen, durven en doen. Over de hobbels die ze tegenkomen en de leerlessen die ze daaruit halen.

Maar: wat is een podcast eigenlijk? Hoe heb je er toegang toe? En wat voegt het toe aan media als video, radio en boeken? We leggen het je stap voor stap uit in dit blog.

Wat is een podcast?

De toegevoegde waarde van podcasts

Waar gaat de Droomplek Podcast over?

Hoe kun je luisteren naar de Droomplek Podcast?
– via iTunes [op je iPhone]
– via Soundcloud [voor iPhone en Android]
– op je compu of tablet via Soundcloud
– via DroomplekAcademie.nl

Abonneren: zo mis je niets van je favoriete podcast

Vragen?


Wat is een podcast?

Als je op internet zoekt naar een definitie van ‘podcast’, komen er al snel vrij technische beschrijvingen op je af. Laten we het daarom simpel proberen uit te leggen. Waar je in video kijkt naar beelden en boodschappen en in boeken leest, luister je bij een podcast naar een audio-opname of geluidsopname.

Een podcast is een audio-opname op internet die is opgenomen en beschikbaar gesteld door iemand of een bedrijf met al doel je te amuseren, informeren of te inspireren. Soms delen mensen hun eigen inspiratie en vaak bestaan postcasts uit interviews, zoals ook bij de Droomplek Podcast.

Je kunt podcasts via verschillende kanalen op je eigen moment beluisteren. Via andere speciale audio apps, maar vaak ook via websites, waar de audio-uitzendingen op worden geplaatst. Je moet er wel een speciale app hebben om podcasts op je smartphone te kunnen horen, maar daarover later meer in dit blog.

 

wat is een podcast


De toegevoegde waarde van podcasts

Het leuke is dat je naar podcasts kan luisteren wanneer je maar wilt. Op de radio moet je – op dit moment – nog wachten tot je favoriete programma wordt uitgezonden. Maar bij een podcast kun je op je eigen moment naar je favoriete afleveringen luisteren.

Vaak luisteren mensen naar podcasts op momenten dat ze niet kunnen kijken of lezen. Zoals bijvoorbeeld onderweg in de auto, tijdens het schoonmaken of zoals ik tijdens het grasmaaien :-). Hans luistert podcasts tijdens het sporten of in de auto.


Waar gaat de DroomplekPodcast over?

Wij bedachten al een tijdje hoe waardevol zou zijn om een podcast te hebben rondom het droomplekondernemerschap. Waarnaar mensen met een vertrekdroom of een droomplek kunnen luisteren als ze een lange trip maken tussen Nederland of België en hun droomland. Of tijdens het klussen of de wisseldag.

Die podcast is er nu dus: de Droomplek Podcast. Het is een podcast geworden met verdiepende Verhalen van & voor Vertrekkers, ‘gehost’ door ons als doorgewinterde droomplekondernemers.

In de Droomplek Podcast kun je je laten inspireren door de gesprekken met mensen die dromen, durven en doen. Over de hobbels die ze tegenkomen en de leerlessen die ze daaruit halen. Want als ervaren droomplekondernemers weten we als geen ander hoe je van jouw vetrekdroom de meest waardevolle reis ooit maakt…

In de eerste 8 podcasts kun je luisteren de inhoud van ons ‘vertek’-boek ‘Het geheim van de Berghut’. En voor daarna staan er werkelijks al een aantal bijzondere podcasts in de planning…

  • met Rob & Laura van B&B Dalauro over gastvrijheid én grenzen.
  • met Carla over de euforie én spanning rondom de voorbereidingen van het Proefhotel.
  • met Klaas die in augustus 2016 bruut uit zijn Oostenrijkdroom gehaald werd.

En uiteraard volgen er meer…

 

 


Hoe kun je luisteren naar de Droomplek Podcast?

Je kunt op verschillende manieren naar podcasts luisteren en niet iedere podcast wordt via hetzelfde platform aangeboden. Podcasts worden het meest beluisterd via verschillende apps die je op je smartphone kunt zetten. Maar je kunt ook podcasts op je computer of tablet luisteren.


– Droomplek Podcast via iTunes [op je iPhone [iOS]]

Onze Droomplek Podcast is de vinden in iTunes. Hieronder vind je de podcastintructructie voor de Droomplek Podcast voor op je iPhone, iPad of iPod touch:

Instructie luisteren naar podcast voor je iPhone


– Droomplek Podcast via Soundcloud [voor zowel je iPhone en Android Smartphone]

Soundcloud is geen specifieke podcastapp, maar er staan wel veel podcasts op. Hier vind je de Droomplek Podcast in Soundcloud. Misschien heb je de app al geïnstalleerd op je smartphone, omdat je graag naar muziek luistert.

Instructie luisteren naar podcast via SoundCloud


– Droomplek Podcast op je compu of tablet [via Soundcloud]

Heb je geen iPhone of ‘Android’-telefoon? Wist je dat je onze podcast ook kunt beluisteren via Soundcloud op je computer of Tablet? Maak gratis een account aan op Soundcloud.com en zoek op ‘DroomplekPodcast’.


– Droomplek Podcast luisteren op DroomplekAcademie.nl

Je kunt de Droomplek Podcast binnenkort ook via onze website DroomplekAcademie.nl beluisteren.


Abonneren: zo mis je niets van je favoriete podcast

Als je eenmaal de app van je voorkeur hebt gedownload, wil je natuurlijk geen afleveringen missen van je favoriete podcast. Wil je ook automatisch de nieuwe afleveringen van de Droomplek Podcast ontvangen, dan kun je je abonneren. Nieuwe uitzendingen worden dan automatisch op je toestel gezet. Je kunt ook podcasts zoeken en opslaan op je computer, en overzetten naar je mobiel om af te luisteren.


Heb je vragen of wil je reageren?

Is iets nog niet helemaal duidelijk? Heb je nog een technische vragen? Laat het ons gerust weten.
Of misschien wil je ons laten weten welke thema’s je graag terughoort in de Droomplek Podcast?

Deel je vraag of reactie, hieronder of via info@DroomplekAcademie.nl

Tot in de podcast!

Warme groet,
Hans & Nel

 

PS: We zijn heel erg benieuwd wat je van onze podcast vindt. Laat je het ons hieronder weten of laat een beoordeling achter in iTunes. En deel ‘m vooral met mensen voor wie je denkt dat het interessant is.

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.