7 tips om te voorkomen dat jouw B&B droom na je vakantie in de ijskast belandt
arrow_drop_up arrow_drop_down

7 tips om te voorkomen dat jouw B&B droom na je vakantie doodbloedt...

Als wij – Hans & Nel – jaren geleden nog volop dromen van het runnen van een klein knus, hip hotel in de bergen, zijn we in de vakantie altijd super enthousiast. We filosoferen erop los en het hotel is al ingericht. In mjn hoofd althans… We zien het helemaal voor ons.

Maar dan was de vakantie weer voorbij. We kwamen weer in onze dagelijkse ‘sleur’ en na een week was onze droom – opgeslokt door de drukte – niet meer zo top of mind. Het ebte dan altijd weer weg… En waar moesten we de tijd vandaan halen in ons drukke schema?

Herkenbaar?

Is jouw vertrekdroom in de afgelopen vakantie lekker ‘opgewarmd’?
Maar dreigt jouw B&B-, hotel-, camping- of vakantiewoningendroom na de vakantie in een winterslaap terecht te komen?
Zit je thuisgekomen stiekem weer vast in de dagelijkse sleur?
En vraag je je af waar je de tijd vandaag moet halen om één van de vele acties te ondernemen om je droom werkelijkheid te maken?

Daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld om je droom in drukke tijden levend te houden. Doe er je voordeel mee!

O ja, het is natuurlijk handig om jouw droom scherp te hebben en dat je droom zo aansprekend, is dat je er graag voor in beweging komt én blijft.

~

1. Kies iets uit wat je herinnert aan je droom

We kopen niet voor niets souvenirs op vakantie. We maken er niet voor niets foto’s en video’s. Of we niet voor niets een steen mee. Bijvoorbeeld… Het zijn tastbare dingen die je herinneren aan je verblijf op een fijne plek.

En zo kun je ook een souvenir, een reminder, voor jouw droom kiezen. Een voorwerp dat je altijd aan je droom doet denken. Iets wat jouw droom levend houdt, bijvoorbeeld een foto, een tekening, een sieraad, een kledingstuk, een verhaal, zelfgemaakte collage of voorwerp. Wat zou dat voor jou kunnen zijn?

-> Welk voorwerp herinnert jou aan je vertrekdroom? Leg of hang het op een plek waar je regelmatig bent.

150706 droomplekacadie blog fake it till you make it inrichting collage gastenplek tips ik vertrek interieur collage

Deze collage die ik maakte herinnerde ons
in de voorbereidingen aan onze droom.

~

2. Besteed elke dag 5 minuten aan je droom

5 minuten… Wat is nou 5 minuten? Vijf minuten zijn heel kort. Maar die 5 minuten per dag kunnen er wel voor zorgen dat vertrekdroom top of mind blijft. Dat je droom onder je aandacht blijft. Dat het blijft bewegen.

Maak er een gewoonte van. Dat lukt het beste door het op een vast moment van de dag in te plannen. Je kunt het eventueel combineren met een andere activiteit op de dag, bijvoorbeeld als je een kop thee drinkt of als je gewend bent een stukje te wandelen. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je dat doet. Hoe zou jij 5 minuten per dag invulling willen geven aan jouw droom? En op welk moment van de dag?

-> Plan een vast moment op de dag waarin je 5 minuten aan je droom besteedt.

 

 

TIP:
Op onze Instagram en Facebook pagina’s
lees je bijna dagelijks
een inspirerende vertrekqoute of -ervaringsverhaal.

Misschien een leuke invulling
voor jouw 5 vertrekminuten?

 

~

3. Laat je inspireren door kennis en ervaring van anderen

Of je je nu laat inspireren door boeken, websites, door de DroomplekPodcast of door tv-programma’s als Ik Vertrek, Helemaal het einde, of andere vertrekprogramma’s: het houdt je droom warm.

-> Welke tv-programma’s, websites, boeken en podcasts staan er op jouw inspiratieshortlist?

 

In de zomer van 2018 laatt de Libelle zich inspireren
door ons DroomplekAcademieblog en
maakt er een artikel over voor mensen
die dromen van een B&B, camping of hotel: Het roer om.

~

4. Schrijf elke dag 10 minuten over je droom

Zit je vol ideeën voor jouw toekomstige B&B, hotel, camping of vakantiewoningen? Staat je hoofd niet stil? Misschien is het zoveel dag je door de bomen het bos niet meer ziet. Of nemen belemmering en hobbels de overhand?

Wat er ook allemaal in je hoofd gebeurt: het helpt om je hoofd leeg te schrijven. Doe dit bijvoorbeeld 10 minuten per dag. Stel jezelf een vraag en ga 10 minuten schrijven. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Wat houdt me tegen?
  • Wat moet ik voor de verhuizing regelen?
  • Hoe kom ik aan gasten?
  • Hoe kom ik gaan geld?
  • Wat heb ik nodig?

En misschien ben je na 10 minuten nog niet klaar. Ga dan de volgende dag verder met dezelfde vraag. De lijst hoeft niet compleet te zijn. Het gaat erom om je droom levend te houden.

-> Wat zijn onderwerpen waarover jij je hoofd leeg zou willen maken?

~

5. Plan regelmatig iets leuks in je agenda dat te maken heeft met jouw vertrekdroom

Van een vriendin van de lagere school kan ik me herinneren dat haar ouders altijd aan het einde van de vakantie weer een nieuwe trip of vakantie planden, zodat ze altijd weer een vakantie in het vooruitzicht hadden. Dat kun jij ook doen met jouw vertrekdroom. Zorg ervoor dat je altijd iets leuks hebt om naar uit te kijken.

-> Maak elk half jaar een lijstje met activiteiten die je zou willen doen of zien en plan deze in.

 

PS:
Zet alvast de Emigratiebeurs in je agenda! Deze is in 2019 op zaterdag 9 en zondag 10 februari.

Uiteraard ben jij ook dit jaar weer welkom op onze DroomplekAcademiestand.

 

~

6. Kies een qoute die jou in beweging houdt

Ik – Nel – ben gek op quotes. Het zijn voor mij korte wegwijzers in mijn dagelijkse leven. Misschien werkt dat voor jou ook zo. Qoutes kunnen jouw vertrekdroom bijvoorbeeld ook in beweging houden. Dan aan bijvoorbeeld:
“Dream it, wish it, do it.”
“Let’s do it.”
“Wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Je kunt een quote nog meer kracht bijzetten door er een visual, een foto, aan te voegen. Je kunt dit met een eigen foto doen of een foto uitkiezen op een website waar je gratis foto’s vandaan kunt plukken, bijvoorbeeld pixabay.com Een qoute kan trouwens ook een vorm van een vertrekdroom reminder zijn [zie tip 1].

-> Welke qoute houdt jouw droom warm? En welke foto zou je erbij kiezen?

Ken je TruttigTegeltje.nl?
Je kunt voor een prikkie zou favoriete qoute
op een tegeltje laten drukken.
Bovenstaand tegeltje ontvingen we zelf als vertrekcadeau. 
  

~

7. Doe mee aan de VertrekWeek

Om jouw B&B-, hotel-, camping- of vakantiewoningendroom ook warm te houden na de zomervakantie en om jou te helpen stappen te zetten om jouw droom verder te onderzoeken, zijn we op het idee gekomen om de VertrekWeek te organiseren. Een week waarin je je online samen met ons aan de slag gaat om de stap te zetten van DROMEN naar DURVEN. Je leert een blauwdruk om in beweging te komen en te blijven. Meedoen is gratis! Kijk voor meer en reserveren op DroomplekAcademie.nl/VertrekWeek

PS: O ja, de VertrekWeek is natuurlijk wel alleen voor gemotiveerde mensen; als je echt in beweging wilt komen voor jouw droom.

-> Geef je – net als vele anderen – op voor de VertrekWeek [als je dat nog niet gedaan hebt ;-)]

 

 

Met welke tips ga je direct aan de slag?

En, welke tip – 2 of 3 tips – spreken je het meeste aan?
Met welke tips wil je direct aan de slag gaan?
Neem je voor om dit direct of morgen first things in the morning aan te pakken.

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen?
Laat het ons gerust weten!

Warme groet,
Hans & Nel

Over de schrijver
Wij begeleiden jou bij het realiseren en behouden van een uniek en succesvol gastenverblijf, in balans met jouw wensen. Dit doen we online én op onze eigen gastenverblijf in de Alpen [deBerghut.com], die wij sinds 2009 runnen. Wij zijn naast ervaringsdeskundigen ook ervaren coaches en auteurs van het boek 'Het geheim van de Berghut'.
Reactie plaatsen