5 redenen voor een vroegtijdige voorbereiding op je gastenverblijfdroom

5 redenen voor een vroegtijdige voorbereiding op je gastenverblijfdroom

Onlangs lees ik (Nel) een bericht van iemand wiens gastendroom anders is verlopen dan verwacht. “Het is niet altijd zo leuk als het wordt voorgesteld en zeker niet zo makkelijk.”

Hij heeft helemaal gelijk: een B&B-, hotel-, camping- of vakantiehuizendroom realiseren is niet gemakkelijk. We weten er alles van. Er komen stuk voor stuk beren op je weg. En dan heb je alle moed verzameld om te stap te zeggen: komen er tegenslagen op je pad. Pffff…

Of het leuk is, bepaal je natuurlijk altijd zelf: dat is heel persoonlijk. Wat de een leuk vindt, hoeft de ander niet leuk te vinden. Het gaat er ook om vanuit welke intentie je je droom gaat onderzoeken of realiseren, hoe je omgaat met dingen die niet zijn zoals je had verwacht en wat je uit je uit ervaring haalt.

Wij kunnen zeggen dat het runnen van ons gastenbedrijf een enorme verrijking is geweest voor ons als mens. Waarbij we ook eerlijk zijn over onze hobbels. Een ding is zeker: als je je goed voorbereidt, weet je ook beter waar je aan begint én waar je het beste kunt beginnen. Hoe vroeger, hoe beter.

In dit blog lees je 5 redenen waarom een vroegtijdige voorbereiding op je gastenverblijfdroom slim én lucratief is.

Reden 1: Het voorkomt dat je in een droom stapt die niet bij je past

Heb jij dat ook wel eens? Dat je voor de etalageruit van de makelaar staat en dat je op slag verliefd wordt op een B&B of camping die te koop staat? Je bent echt niet de enige. Zo begint de droom van velen. Je valt als een blok voor een locatie.

Wat we zien gebeuren is dat mensen kiezen voor een droom die eigenlijk niet precies weten waarom wat de droom inhoudt en wat hun drijfveren zijn. Dus maak geen overhaaste beslissingen vergeet niet te beginnen bij het begin: waarom wil je het en wat is je echte droom waarom je het wilt en wat je echte droom is.

Reden 2: Je maakt van geld een funfactor (in plaats van een fearfactor)

Wist je dat geld de grootste belemmering is voor mensen die een gastenverblijfdroom hebben?
“Ik heb niet genoeg geld om een locatie te kopen.”
“Wat als de bank geen lening wil verstrekken?”
“Ga ik wel genoeg geld verdienen?”

Zijn deze gedachtes herkenbaar voor je?

Het zijn allemaal reële zorgen. Zorgen hoeven echter geen werkelijkheid te worden. Het helpt daarbij om vanuit nieuwsgierigheid het onderzoek aan te gaan en daar de tijd voor te nemen. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat het waar is wat je denkt? Wat zouden mogelijkheden – of alternatieven – kunnen zijn? Kijk hoe je het leuk kunt maken voor jezelf. #fun

Reden 3: Je wilt dat gasten naar jouw droomplek komen (en niet naar de miljoenen andere accommodaties)

Een droomplek bemachtigen is een grote mijlpaal. Maar je kunt je droom niet leven zonder gasten en die komen over algemeen niet aanwaaien. Weet dat vakantiegangers heel veel keuze aan vakantieplekken hebben en je van goede huize moet komen om in het geweld van B&B’s, hotels, campings en vakantiehuizen boven te komen drijven. En alle toezeggingen ten spijt: lang niet alle familie, vrienden, buren, collega’s, sportmaatjes en hobbyvrienden komen ook daadwerkelijk langs.

Daarom is het belangrijk in de voorbereidingen een stevig fundament voor je droombedrijf te leggen, jouw B&B, hotel, camping, glamping, pension, vakantiehuizen, gîtes, enz, je droomgast aan te trekken via de juiste kanalen en dit in een ondernemingsplan vast te leggen.

 

Wil jij weten welke stappen wij gezet hebben om onze droom succesvol te maken?
En geloof jij dat een goede voorbereiding het succes van jouw droom vergroot?
>> Meld je aan voor onze GRATIS online training op donderdag 20 juni om 20.00 uur 

Reden 4: Omdat je meer wilt leven (in plaats van overleven)

Een eigen bedrijf opzetten, financieel gezond maken én houden is een kluif. Er komt veel bij kijken. En je vindt het superleuk om gasten blij te maken, maar je weet ook dat je kunt doorslaan in het verzorgen en pleasen van mensen. Je wilt waarschijnlijk niet het roer omgooien om alleen maar te werken: je wilt ook vrije tijd over houden. Maar hoe doe je dat? Door vooraf goed na te denken over je wensen en je grenzen.

Reden 5: Je gaat nog genoeg verrassingen tegenkomen 🙂

Een vijfde belangrijke reden om je goed voor te bereiden: naast alle dingen waarop je je hebt voorbereid, komen er nog genoeg dingen op je pad die je niet had voorzien. Net als in het ‘normale’ leven eigenlijk. Hou er rekening mee dat je niet álles kunt voor zien én bereid de dingen die je wél kunt voorbereiden voor.

Wacht overigens niet te lang met je voorbereidingen. Wat we vaak zien gebeuren: vanaf het moment dat je een concrete droomplek in beeld krijgt, word je geleefd door wat er op dat moment nodig is en blijft er in de drukte van alledag nog weinig tijd en ruimte om goed na te denken en te voelen over wat écht belangrijk is. Bereid je dus zo vroeg als mogelijk voor.

 

Ik moet denken aan een mail die ik online van een vrouw krijgt. Ze zegt: “Ik vind het spannend, ik weet niet of het gaan lukken, maar toch voel ik dat ik het moet doen. Stapje voor stapje.” En dat is het beste wat je kunt doen: die hele grote brok in klein stukken hakken en stap voor stap aanpakken. Begin op tijd en neem de tijd. Als je dit lastig vindt: wellicht kunnen we je helpen. Neem gerust contact met ons op.

Warme groet,
Nel

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.