5 redenen om je NIET aan te melden voor de singles van B&B Vol Liefde

5 redenen om je NIET aan te melden voor de singles van B&B Vol Liefde

Mocht je het nog niet weten: ik ben fan van het eerste uur van B&B Vol Liefde. B&B Vol Liefde is voor mij een perfecte cocktail van ingrediënten waar ik blij van word: mensen, echtheid, liefde en B&B-avonturen. Terwijl we een fijne dag hebben gehad met onze eigen zomergasten, vallen Hans en ik in juli en augustus standaard in slaap met het programma.

Gisteravond, 29 december, worden de single B&B Vol Liefde kandidaten voorgesteld waar op geschreven kan worden. Maar mijn verjaardag vieren met mijn gezin en gasten en B&B Vol Liefde kijken, gaan niet samen, dus ik vandaag kijk ik de aflevering terug. En wat heerlijk om een DroomplekAcademie-cursist tegen te komen: Michiel! Onze 2e oud-cursist, want in 2021 deed Caroline Lighthart mee die toen nog in Oostenrijk woonde.


Oud-DroomplekAcademiecursist en Proefhotelier Caroline Lighthart die in 2021 meedeed aan B&B Vol Liefde.
Bron foto: EditieNL


Op slag verliefd

Naast 'kasteelheer' Michiel (50) die een groepsaccommodatie runt in Frankrijk, stellenandere single B&B-eigenaren zich voor, namelijk:

  • permacultuurliefhebber Bram (30) uit Zweden
  • muzikale Leendert (68) uit België
  • literaire Petri (59) uit Frankrijk
  • spirituele levensgenieter Walter (54) uit Frankrijk
  • 'wolfsvrouw' Corine (54) uit Frankrijk
  • ondermende spirituele Joy (25 jaar) uit Spanje
  • kleurrijke Debbie (62) in Spanje (bijna-kandidaat in 2021)
  • enthousiaste Milu (30) uit Portugal
  • charmante aanpakker Marian (68) uit Portugal 
  • vriendelijke Martijn (47) uit Thailand

Wat leukerds zitten er weer tussen! Waarbij ik deze keer wel een kandidaat met een B&B in de Alpen mis. Dus laten we nog even teren op het succesverhaal van Astrid en Harmjan die hun huwelijk hebben aangekondigd.

En als je niet op slag verliefd wordt op de B&B-eigenaren, dan word je dat wel op hun droomplekken. Prachtig! Een ideale manier om je B&B-droom als single te realiseren én de liefde van je leven te ontmoeten, zou je zeggen. 


Bron foto, evenals headerfoto: RTL

Waarom je je beter NIET kunt aanmelden voor de singles in B&B Vol Liefde

Toch zijn er als single genoeg redenen om je NIET aan te melden voor de kandidaten van tv-programma B&B Vol liefde. Begrijp me niet verkeerd: ik wil niet negatief doen. Maar, net als het realiseren van een B&B-droom, geldt ook hier: weet wel een beetje waar je aan begint.


1. Als je jouw liefde in rust wilt leren kennen

Als je B&B Vol Liefde al eens hebt gezien, weet je dat je niet 'de enige' bent. De B&B-eigenaar is druk met zijn/haar gasten én met nog 2, 3 of 4 andere singles die (ook) aan de lippen van de B&B-god of -godin hangen. Nee, je hebt hem/haar dus niet voor jezelf. Ik weet uit ervaring hoe intensief het kan zijn om een gastenaccommodatie te runnen. Laat staan dat je tussen het verzorgen van je gasten door ook de liefde van je leven wilt onderzoeken. 

Denk je dat je prima bestand bent tegen deze rollercoastersetting? Claim dan in ieder geval jouw tijd door regelmatig een romantisch uitje te plannen met je date. Want ik weet uit ervaring: er is altijd wat te doen. Heel slim dus van Martijn uit seizoen 2 om zijn favoriete kandidate Fenna mee te nemen voor een hotelovernachting. Maar als je B&B'er het niet doet: regel het zelf.


2. Als je uitsluitend een romantisch beeld hebt van een B&B runnen

Over romantiek gesproken... Je kunt er vrijwel zeker van zijn dat je op een romantische plek terecht komt. Maar mocht je een romantisch beeld hebben van het runnen van een B&B, dan zou je wel een enorm teleurgesteld kunnen raken. Dat laat Debbie overigens heel goed doorschemeren. 'Het is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werken. Overigens niet altijd tot 's avonds laat.'

Het runnen van een B&B, hotel, camping of vakantiewoningen is echt een avontuur, het is heerlijk om gasten blij te maken en jouw droomplek met ze te kunnen delen. Daar krijg je enorm veel energie van. Maar het kan tegelijkertijd veel van je zelf vragen, zeker als je een pleaser en perfectionist bent. Dus lees je goed in.


Enkele boekentips om je voor te bereiden op een B&B-leven in spé:

DroomplekGeluk
In 9 stappen naar jouw succesvolle B&B, camping, hotel of vakantiehuis

Dagboek van een Gastvrouw
Onthullende zoektocht over goed voor jezelf zorgen in een wereld vol torenhoge verwachtingen

Het geheim van de Berghut 
Als emigreren en een B&B beginnen niet vanzelf gaan

boeken-bed-and-breakfast-beginnen-emigreren-dagboek-van-een-gastvrouw-droomplekgeluk-het-geheim-van-de-berghut

3. Als je veel tijd samen met je B&B-geliefde wilt doorbrengen

Misschien zie je jezelf al samen met je lief op de waranda zitten, met een hapje en een drankje genietend van de ondergaande zon. WIe droomt daar niet van? Dat zal ook zeker gebeuren: genietmomentjes met elkaar hebben. 

Maar: veel tijd met elkaar kunnen doorbrengen is voor veel geliefden die samen een B&B runnen een illusie. De accommodatie-eigenaren die ik coach, coach ik vooral op het stuk balans werk/privé. Dat blijft lastig. Gasten gaan altijd voor (wen er maar vast aan ;-)) en is altijd wat te doen, ook als er géén gasten zijn. 

Dus ga je toch overstag voor een van de singles: zet het bespreken van genietmomenten even op je bespreeklijstje voor tijdens een romantische date. :-)

4. Als je geen bekende Nederlander wilt worden

Als je meedoet aan een tv-programma, krijg je er mogelijk bekend Nederlanderschap voor terug. Zo krijgt hoofdrolspeelster van de 'augurken-affaire'-Denise waarschijnlijk een eigen tv-programma, deed Bert's kandidaat Rowana later mee aan De Verraders en sportschool Dave is nog regelmatig te zien in RTL-boulevard.

Dus zit je er niet te wachten op het BN'er-schap, dan kun je maar beter gewoon op zomervakantie gaan bij je favo B&B-single.

Een verrassend interview met B&B Vol Liefde-deelnemer Bert 
kun je lezen in mijn nieuwste boek Dagboek van een Gastvrouw
5. Als je niet heel (zeikend) Nederland over je heen wilt krijgen

IJzige stiltes, verhitte discussies, emotionele taferelen: ze zijn allemaal stof tot zeuren op de socials. En de mening van anderen is nu net waar B&B-eigenaren in spé gevoelig voor zijn vanwege hun vaak pleasende en perfectiontische eigenschappen. 

Over eigenschappen gesproken: eigenschappen worden door de mensen van het programma altijd uitvergroot. Dus bijvoorbeeld Caroline uit seizoen 1 loopt echt niet de hele dag loop schoon te maken. En Astrid uit seizoen 2 loopt echt niet de hele dag bozig rond haar grenzen te stellen. Just to know. ;-)

Dus nog een reden om je niet aan te melden. Tegelijkertijd juist misschien een mooie reden om alvast te gaan oefenen om een dikke huid te creëren?

Toch een gokje wagen...?

Het goede nieuws is: afgelopen seizoen maar liefst 4 stellen de liefde hebben gevonden, waarvan eentje buiten de deelnemers om. En misschien wil je dolgraag een B&B, vind je dat te spannend of heb je er niet genoeg geld voor en vlogen de vlinders door het scherm heen? Dan is dit misschien wel een uitlezen kans.

Dus misschien moet je alle nadelen maar voor lief nemen en een gokje wagen? ;-)

Warme groet,
Nel

Wil je 2023 goed beginnen met jouw B&B plannen? 
Doe van 17-23 september mee aan de gratis online VertrekWeek:
 in 7 dagen van DROMEN naar DURVEN. Aan de slag met je belemmeringen.Hans & Nel


Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.