3 Ik Vertrek films die je gezien moet hebben

Als je vertrekplannen hebt, wil je zoveel mogelijk met je droom bezig zijn. Je wilt zoveel mogelijk informatie en kennis verzamelen zodat je de ‘juiste’ stappen zet. Maar het is ook fijn om regelmatig in een ontspannen modus inspiratie op te doen door lekker onderuit gezakt voor de tv – computer of tablet – naar een vertrekfilm te kijken. Ik heb de 3 leukste vertrekfilms voor je op een rij gezet.

Laat je in de films inspireren door avonturen waarin dingen mis gaan, maar waar ook veel dingen goed komen. Net als in het echte Ik Vertrek-leven…

1. De Toscaanse Bruiloft (2014)

Sanne runt met haar ouders een luxe bed-and-breakfast op een schitterend landgoed in Toscane. Sanne is in voorbereiding op het huwelijk plastisch chirurg Bob en hockeymeisje Lisa. Ze ontmoet echtscheidingsadvocaat Jeroen die als beste vriend van Bob het huwelijk regelt in Italië. Jeroen gelooft niet in het huwelijk en Sanne haar eerste huwelijk is niet goed gegaan.

Sanne wordt verliefd op Jeroen, maar ze hebben flink wat hobbels te overwinnen. En haar vader, die kok is in de B&B, overlijdt aan een hartaanval. De grote vraag is: zal Sanne op haar eigen droomplek in het huwelijksbootje treden en met wie?

film de toscaanse bruiloft ik vertrek

bron foto: avrotros.nl

De Toscaanse Bruiloft – met als werktitel ‘De Italiaanse Bruiloft’ – heeft geen hoge waardering van experts gekregen. Je hoeft deze film inderdaad niet als hoogstaand cultureel werk te bestempelen. Zie De Toscaanse Bruiloft vooral als een heerlijke film, met een lach en een traan, in het schitterende Italiaanse landschap om in ‘vertreksferen’ te komen. Waarbij het iets te rooskleurig lijkt dat je een dergelijke B&B met een bruiloft met slechts 3 mensen kunt runnen. 😉 

2. Timboektoe (2007)

film timboektoe ik vertrek pubers

bron foto: moviemeter.com

Hoewel de titel van de film – gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee – anders doet vermoeden, speelt deze film zich af in Frankrijk. De ‘vertrek’-thema’s die aan de orde komen zijn het vertrekken met pubers en de strijd tussen twee Nederlandse gezinnen met een heel verschillende achtergrond die ieder hun camping succesvol willen maken.

Pubers Isa en Kars verhuizen naar Frankrijk met hun ouders, die daar een camping willen beginnen. Isa vindt dat helemaal niet leuk, want ze is verliefd op Justin, die in Nederland blijft. En Kars heeft na het vertrek van het gezin nog sporadisch contact met zijn twee Nederlandse vrienden met wie hij een breakdancegroep had.

Kars en Isa zagen de plannen van hun ouders al niet zitten en al helemaal niet als ze bij de verwaarloosde camping aankomen. En de eerste schooldag is voor Isa ook geen succes… Maar gelukkig ontmoet ze Nederlandse Jules bij school, die klusjes deed op de camping voor de vorige campingeigenaar. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen Jules en Isa. Maar Jules, die zijn moeder is verloren aan een auto-ongeluk, heeft wat te verbergen. Hij vindt steun bij zijn hond Frodo.

Ondertussen openen Arthur en Agnes de nieuwe vijfsterrencamping Paradiso. Alles moet wijken voor geld en status en hun dochters Anouk en Valerie doen er alles aan om de vriendengroep van Kars en Isa op de andere camping duidelijk te maken dat ze in hun buurt niet welkom zijn.

Tip voor ouders met kinderen die vertrekken: bereid je kinderen iets beter voor dan deze ouders in Timboektoe hebben gedaan. “O jongens, dit zullen jullie echt heel erg leuk vinden. We hebben een camping gekocht!”

3. Hotel de grote L (2017)

film hotel de grote L

bron foto: imdb.com

De meest recente film is ‘Hotel de grote L’ die afgelopen voorjaar in de bioscoop heeft gedraaid. Het is geen film dat in het zonnige zuiden speelt, maar ‘gewoon’ in Nederland. Wel aan zee. Hoewel… De scène van het hotel zijn opgenomen in Duitsland.

Hoofdrolspeler van deze film is Kos. Kos heeft een vader en 3 zussen; zijn moeder is overleden aan kanker. Kos is gek op voetbal en zijn vader runt een hotel. Als Kos een keer een wedstrijd moet spelen, is zijn vader erbij. En als Kos het winnende doelpunt maakt tijdens een voetbalwedstrijd, krijgt zijn vader een hartaanval.

Omdat zijn vader al maanden de verzekering niet heeft betaalt, krijgt hij niemand in het hotel die zijn rol overneemt, dus Kos moet het hotel runnen én de schulden afbetalen die er blijken te zijn. Je kunt je voorstellen dat het runnen van een hotel door een 13 jarige komische taferelen oplevert… Als zijn zusjes hebben ieder hun eigen rol in het hotel. Het gaat niet goed met het hotel, maar Kos zijn vader mag het niet weten.

Kos moet ook nog gewoon naar school. En hij is naast het runnen van het hotel vooral bezig met meisjes en verliefdheid, wat allemaal niet zo wil lukken. Ondertussen moet de schuld nog steeds afbetaald worden en meedoen aan een missverkiezing moet uitkomst bieden. Er kan namelijk flink wat geld mee verdiend worden…

PS: in deze film krijg je vooral tips hoe je NIET met je gasten moet omgaan… 😉

 

Wil jij van je droom geen nachtmerrie maken?
Misschien helpen onze gratis tips je verder. 

mini ebook emigreren BenB beginnen camping hotel vakantiewoningen gites tips ondernemingsplan marketing meer gasten ik vertrek

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.