21 gouden ingrediënten voor een kindvriendelijk vakantieverblijf

21 gouden ingrediënten voor een kindvriendelijk vakantieverblijf

“Als de kinderen het maar leuk hebben, is het voor ons al snel goed.”

Dat hoor je ouders vaak zeggen. Maar ’t liefst wel een kleinschalige locatie, authentiek, geen grote zwemparadijzen en natuurlijk aantrekkelijk voor kinderen. Dus als families jouw core-doelgroep zijn: als je van jouw gastenverblijf een magneet voor kinderen maakt en het tegelijkertijd kleinschalig houdt, gaan ouders jouw kind- en oudervriendelijke vakantieadres boeken!

Corine Voesenek is bedenker en eigenaar van de populaire familievakantieadresjessite 30pluskids.nl. Ze weet maar al te goed wat kinderen in de basisschoolleeftijd willen op vakantie. Ze zette voor de DroomplekAcademie 21 gouden ingrediënten voor jou op papier.

Dus heb of wil jij een familievriendelijke droomplek?
Dit is wat kinderen willen!

 

1. Andere kinderen om mee te spelen

Op een [kindvriendelijke] kleinschalige locatie met meerdere accommodaties willen kinderen leeftijdgenoten om mee te spelen.

2. Water

Water heeft aantrekkingskracht op heel veel kinderen. En of dat nou een zwembad, rivier, meer of de zee is… dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Voor de kleinere kinderen is zelfs een tuinslang vaak al goed!

151119 blog ingrediënten kindvriendelijk gastenverblijf DroomplekAcademie.nl

 

3. Kampvuur

Een kampvuur vinden kinderen altijd spannend! En het is helemaal leuk als er ook nog marshmallows geroosterd mogen worden.

Hebben jullie een kampvuurplek? Of misschien ergens in de buurt?

4. Niet te veel moeten

Vooral als het heel warm is, willen kinderen niet te veel op pad hoeven. Dus als je je op families richt:, zorg er dan voor dat je gasten ook een vakantiegevoel hebben zonder er op uit te gaan.

5. Hun eigen gang gaan

Kinderen verkennen graag – ook letterlijk – hun grenzen en vinden het heerlijk om zelf over het terrein rond te struinen zonder telkens weer ‘teruggefloten’ te worden.

Kunnen gastenkinderen bij jullie hun gang gaan?

6. Speelgoed

Speelgoed wat kinderen thuis niet hebben, is altijd extra interessant. Dus zorg voor voldoende speelgoed.

7. Speelruimte

En ideaal gezien ligt dat speelgoed in een speelruimte. Een ruimte speciaal voor de kinderen, waar voor elk wat wils is. Liefst is deze ruimte niet te ver van de gezamenlijke gastenruimte, zodat ook de kleinere kinderen er zelf naartoe kunnen lopen.

 

151119 blog ingrediënten kindvriendelijk gastenverblijf DroomplekAcademie.nl 2

 

8. Ontdekken

Kinderen zijn nieuwsgierig en vinden het vaak leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Een speurtocht of een wandeltocht waarbij je bijvoorbeeld bepaalde dieren kunt tegenkomen zijn altijd leuk!

Wat is er bij jullie droomplek te ontdekken?

9. Samen eten

Als de kinderen nieuwe vriendjes hebben gemaakt, is het natuurlijk ook leuk om samen met die vriendjes te eten.

Is er bij jullie een mogelijkheid waarbij de kinderen één of meerdere keren samen eten?

10. Zelf je eten maken

Kinderen vinden het geweldig om een beetje mee te helpen in de keuken en bijvoorbeeld hun eigen pizza of pasta te maken.

 

151119 blog ingrediënten kindvriendelijk gastenverblijf DroomplekAcademie.nl 5

 

11. Dieren

Kinderen vinden het leuk om dieren te aaien, knuffelen en mee te helpen om ze te voederen.

Welke dieren lopen er bij jullie rond?

12. Laat naar bed…

Bij vakantie hoort natuurlijk laat naar bed gaan! Dat is ook helemaal niet erg, want vaak komen ze op een gegeven moment in een soort vakantieritme waarbij ze ook wat later wakker worden dan normaal en dus toch gewoon hun rust pakken. En dan kunnen de papa’s en mama’s ook een beetje uitslapen. 😉

13. Meehelpen

Of het nu gaat om de plantjes water geven, het zwembad schoonmaken, dieren voederen of eieren rapen, kinderen helpen graag een handje mee!

Waar kunnen de kinderen op jouw droomplek mee helpen?

14. Samen sporten

Een potje voetbal, tafeltennis, jeu-de-boules, volleybal: samen sporten verbindt.

Welke sportmogelijkheden zijn er bij jullie op het terrein?

15. Een eigen slaapplek

Kinderen vinden het fijn om hun eigen plek te hebben. Dat kan een eigen slaapkamer zijn, een eigen tent of een bedstede. En het is helemaal fijn als die plek ook nog bijzonder is.

 

151119 blog ingrediënten kindvriendelijk gastenverblijf DroomplekAcademie.nl 3

 

16. Coole activiteiten

Niets leuker dan een coole activiteit, die je “thuis” niet zo snel doet. Dat kan een bergwandeling zijn waarbij je ’s avonds in een berghut overnacht, een avondwandeling waarbij je op zoek gaat naar nachtdieren, een kanotocht waarbij je onderweg in een tentje slaapt, een ballonvaart, een klimparcours tussen de bomen, dolfijnen spotten vanaf een boot, raften, paardrijden, surfen… Hoe cool is dat!

Wat voor een coole dingen zijn er bij jouw in de buurt te doen?

17. Speeltuin

Een schommel, wip, trampoline, klimrek; kinderen vinden dit vaak tot het einde van de basisschool leuk!

18. IJsje eten

Bij een [zomer]vakantie hoort altijd een ijsje eten. Dat is voor veel kinderen al een uitje op zich!

Waar, bij jouw droomplek in de buurt, verkopen ze de lekkerste ijsjes?

19. Samen film kijken met popcorn

Gewoon een leuke film met popcorn erbij is altijd fijn!

 

151119 blog ingrediënten kindvriendelijk gastenverblijf DroomplekAcademie.nl 4

 

20. Een eigen chill-plek

Wat is er fijner dan met je leeftijdsgenoten nog even chillen of spelen op je eigen plek, binnen of buiten…Verboden voor ouders!

21. Disco!

Voor een vette disco is helemaal niet zo veel nodig: een donkere ruimte, discolampen, een computer, boxen, Spotify, eventueel wat slingers en…. kinderen! O ja, met een discobal en rook scoor je natuurlijk extra punten!

 

We hopen dat je er veel in herkent of getriggerd bent om ermee aan de slag te gaan.

Als jij een kindvriendelijk vakantieadresje bezit hebt, mag je natuurlijk niet ontbreken op 30pluskids.nl. Het is een hele prettige en effectieve manier om aan gasten te komen: spot on jouw doelgroep! Wij hebben zelf jarenlang wekelijks gasten via 30pluskids.nl mogen ontvangen, met plezier. We stonden ook tijden in de top 10 van meest populaire plekjes. Corine vertelt je graag hoe jij daar ook kunt komen te staan.

 

PS: de foto’s zonder bronvermelding zijn van deBerghut.com

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.