De 5 Geschenken van onze Gastendroom

Of je nu het type Avonturier, Aanpakker, Voorbereider of Dromer bent: 

  • het verlangen naar de plek van je droom is universeel.
  • een gastenaccommodatiedroom is een groots project!
  • als je je B&B-, camping-, hotel-, vakantiewoningen-, trainings- of reactielocatiedroom waar wilt maken, wil je graag dat deze succesvol wordt. 


Wij, Hans en Nel, zijn jou in ieder geval vóór gegaan. 


En ondanks dat het niet altijd even gemakkelijk was, delen we graag 5 geschenken met jou die het waarmaken van onze gastendroom ons hebben gebracht. Redenen waarom alle hobbels het waard zijn. 


Geschenk 1: Wonen in de geweldige natuur 

Nog elke ochtend worden we blij als we de gordijnen open doen en de bergen zien. Elke dag zien ze er anders uit. Het verveelt nooit.

Nel vertelt: 'Op mijn 11e ga ik voor het eerst op wintersport. Verkocht ben ik. Mijn eerste werkstuk gaat dan ook over Oostenrijk. En zo volgen er vele weken wintersport in de witte bergen, elke keer afgesloten met een huilpartij en aftellen naar de volgende wintersport. Het voelt alsof ik in het verkeerde land ben geboren.

null

Sinds Hans en ik elkaar in 1998 hebben leren kennen, delen we onze passie voor de bergen al. Hans kent de bergen vooral van de zomer, ik in de winter.

null

In 2004 ontstaat onze droom om een periode in de bergen te wonen en daar een mooi concept neer te zetten: het Berghutconcept. Met de tradionele gezelligheid van een authentieke berghut, maar dan met meer comfort.


En vijf jaar na het ontstaan van onze droom, waarbij we inmiddels een gezin zijn geworden, komen we terecht in Oostenrijk. Daar waar mijn liefde voor de bergen ooit begon. 


In 2009 ‘vertrekken’ we definitief, naar wat voor ons echt onze droomplek voelt. Niet bovenop een berg zoals we vooraf bedacht hadden, maar praktisch in een dal, ook voor onze kinderen. Maar: wel met een aantal gebruiken van een traditionele berghut. 

de-berghut-oostenrijk-emigratietips-emigreren-cursus-droomplekacademie

En nu, jaren later, genieten we nog elke dag van de natuur, van de geweldige bergen, van de seizoenen, van de Alpenweiden, van de zon, van de sneeuw, van de indian summers, van het skiën en van het wandelen. Dit is voor ons echt een cadeau.'


We merken ook bij onze DroomplekAcademie-cursisten die hun droom waar hebben gemaakt, hoe ontzettend blij ze worden van de plek waar de wonen en van de natuur. 

Geschenk 2: Ruimte voor onze kinderen

Hans: 'Als we nog in Nederland hadden gewoond, hadden we misschien niet meer op de plek gewoond waar we voor ons vertrek woonden. Maar zóveel ruimte als onze kinderen nu hebben, hadden we niet gehad. Toen we vertrokken waren onze kinderen 9 maanden en 2,5 jaar. Heel jong dus.

null

De ruimte die ze hier hebben om te kunnen bewegen is geweldig. We vertellen ze wel eens hoe bijzonder het is dat ze hier in deze natuur en ruimte kunnen opgroeien. Ze beseffen het zich steeds meer en laten ook weten hoe dankbaar ze daarvoor zijn. Het voelt voor ons heel fijn dat we dit onze kinderen kunnen meegeven.'

de-berghut-appartementen-zomervakantie-kindvriendelijk-vakantiewoningen-kids-in-de-bergen-rauris-oostenrijk-salzburgerland-tuin-wintersport-kleinschalig-adresje

Nel: 'Ik vind het ook heel fijn dat we er samen zijn voor de kinderen. Het voelt heel gelijkwaardig en dat vinden we heel fijn. En ja, het runnen van een gastenaccommodatie is druk. Maar hij hebben altijd hele duidelijke keuzes gemaakt welke momenten wij met onze kinderen niet willen missen. Dat is ook best heel goed gelukt.'


We zien de eerste jaren rondom het runnen van hun gastenaccommodatie de worsteling van cursisten als het gaat om de veelheid. In alle drukte merken we dat onze adviezen helpen om structuur aan te brengen en prioriteiten te stellen.


Geschenk 3: Zoveel nieuwe vrienden

Nel: 'Wat we vooraf niet hadden kunnen bedenken is dat we zoveel fijne nieuwe en inspirerende mensen hebben leren kennen onder onze gasten. Dat vind ik heel bijzonder. Waarvan een aantal mensen  goede vrienden zijn geworden. Zonder dat we elkaar elke maand moeten te zien of te spreken. Want ik vind het juist heel fijn dat ik de sociale verplichtingen van bijvoorbeeld verjaardagen in Nederland niet meer heb. ;-)'

null

null

Geschenk 4: De voldoening van het ondernemerschap

Hans: 'Nel had in Nederland haar vaste baan inmiddels ingeruild voor het ondernemerschap. En toen we de Berghut gingen runnen, werd ik ook ondernemer. Ik voel me van nature geen ondernemer, dat is Nel veel meer dan ik. Maar ik merk dat ik het ontzettend fijn vind om samen met Nel iets te kunnen bedenken en dat we dat dan ook gaan doen. Dat voelt zo gaaf. Al helemaal als het lukt. Als er mensen op af komen, als mensen er enthousiast over zijn en geïnspireerd raken.

null

Er zijn ook dingen die ik spannend vindt. De financiële onzekerheid van het ondernemersbestaan. Of toen ik voor het eerst de pers te woord moest staan. Tegelijkertijd: ook dat is te leren. Ondernemen is persoonlijke ontwikkeling.


Ik vraag me af en toe wel eens af wat ik voor baan had gehad als ik nog in Nederland had gewoond. Dan was ik denk ik director IT geweest bij mijn voormalige werkgever T-Mobile. Als ik daaraan denk, voelt het alsof ik nu veel intenser leef. Ik heb mezelf veel beter leren kennen en bouw nu bijvoorbeeld iglo's met teams in plaats van dat ik met een team op kantoor zit.'

null

Nel: 'Ik word er heel blij van om onze gasten blij te maken. Om ze 's morgens in het zonnetje genietend te zien ontbijten, om hun enthousiast verhalen te horen na een heerlijke dag in de bergen en om een mooi gesprek te hebben bij het kampvuur.


En: ik heb geleerd om niet alleen goed voor mijn gasten te zorgen, maar ook goed voor mezelf. Dat was een harde én hele mooie leerles. Ook een geschenk. Ondernemen is wat mij betreft de beste manier om jezelf te leren kennen.'

null

Geschenk 5: Hobbels nemen hoort bij dromen realiseren

Nel: 'In Nederland heb ik een aantal jaren in het communicatievak gewerkt en daarna ben ik mensen gaan begeleiden bij het vinden van hun passie en het volgen van hun hart. Ik word ontzettend blij van dingen mooi maken, mensen blij maken, organiseren en verbinden. Dat combineerde ik allemaal in mijn bedrijf. Ik heb in Nederland dus het roer al een keer omgegooid. Maar ja, die bergen...


Toen we de stap naar onze gezamenlijke gastenverblijfdroom zetten en ons huis in Nederland verkochten, kwamen we voor ontzettend veel keuzes en verrassingen te staan, ook minder leuke. Zomaar opgeven was voor mij geen optie. Ik heb juist ervaren hoe de hobbels die je te nemen hebt je verder brengen als mens. En dat dingen niet meteen hoeven te lukken. Dat alles wat je doet bijdraagt aan je ontwikkeling. Ook al kom je daar pas later achter.

ansichtkaart-droomplekacademie-emigratietips-volg-je-hart-en-neem-de-hobbels-droomplekacademie.nl Hans en Nel Nelleke Griffioen

Je droom najagen is een snelkookpan van veranderingen die je als mens verder doen brengen. Van vallen kun je littekens krijgen, maar die herinneren je aan de moedige stappen die je hebt gezet.'


Hans: 'Ik heb het de eerste jaren na onze emigratie ontzettend moeilijk gehad. Deze jaren kan ik wel beschrijven als de zwartste uit mijn persoonlijke leven. We beschrijven dit proces in ons eerste boek Het geheim van de Berghut. Ik heb er echt veel van geleerd en dat is ook echt een geschenk.'

null


En: het is gewoon héél gaaf om hetgeen je bedacht hebt werkelijkheid te zien worden en daar mensen blij mee te maken! Dat geeft ontzettend veel voldoening. Ook dat zien we terug bij de deelnemers van het Masterprogramma. 


Jouw geschenken
Wat denk je dat jouw geschenken zullen zijn als jij je droom realiseert?
Wat gaat jouw droom je brengen?


Warme groet,
Hans & Nel

mini ebook emigreren BenB beginnen camping hotel vakantiewoningen gites tips ondernemingsplan marketing meer gasten ik vertrek