Zoover

Zoover verzamelt en deelt beoordelingen over vakantiebestemmingen van mensen die er zelf zijn geweest. Het betreft beoordelingen over vakantielanden alsook gastenverblijven, zoals hotels, vakantiewoningen, campings, B&B’s, vakantieparken etc.

Sinds 2005 zijn beoordelingswebsites en vergelijkingswebsite heel snel opgekomen. Niet alleen jij als eigenaar van een gastenverblijf bepaalt welke beoordelingen je openbaar maakt; de gast beoordeelt en deelt dat nu zelf ook, met de hele wereld. Daar heb je zelf minder invloed op. Des te belangrijker is jouw gastvrijheid en die van je medewerkers.

Veel mensen die een vakantie boeken, kijken ook even hoe de accommodatie die zij op het oog hebben op Zoover scoort. Als een potentiële gast twee accommodaties op het oog heeft, het ene verblijf scoort een 9 en het andere verblijf scoort een 7,3, dan kunnen deze beoordelingen op Zoover van doorslaggevende betekenis zijn. Deze persoon zal gaan voor de accommodatie die een 9,1 krijgt.

Wil je wel of niet op Zoover worden beoordeeld?

Aanwezig zijn op Zoover is niet essentieel, maar het kan wel de extra bevestiging zijn voor vakantieboekers om te komen. Daarnaast worden eens per jaar de Zooverawards uitgereikt. Als je een Zooveraward wint kan het een extra bevestiging zijn voor mensen dat ze een goede keuze hebben gemaakt om op jouw camping of in jouw hotel, pension, vakantiewoning of Bed and Breakfast te boeken. Aanwezig zijn op Zoover maakt ook dat je met je accommodatiepagina in Zoover vaak op de eerste pagina in Google zichtbaar bent.

Hoe omgaan mer beoordelingen?

Als je op Zoover staat, beoordeeld wilt worden en je wilt Zoover serieus gebruiken, dan is het wel belangrijk om per jaar minimaal vijf nieuwe beoordelingen te hebben. Nieuwe beoordelingen geven andere bezoekers van jouw Zooverpagina het idee dat de beoordelingen nog actueel zijn. Daarnaast maak je op die manier bij een goede score jaarlijkse kans op een nieuwe Zoover-Award. Heb je al twee jaar geen nieuwe beoordelingen meer, dan zal dit geen vertrouwen wekken bij de gasten.

Zoover is niet het belangrijkste beoordelingsinstrument voor je gasten. Vraag vooral ook altijd zelf wat ze ervan gevonden hebben.

 

Lees meer over Zoover in ons blog Zoover, 6 integere tips om aan een GOEDE beoordeling te komen.
Reactie plaatsen