Hoe gaat het met de dromers en gastenverblijfeigenaren uit het boek DroomplekGeluk 

(en met andere DroomplekAcademie-cursisten)? 


Lees het hieronder!

Maartje - ROOTS inspiratielocatie

Noord-Brabant (Nederland)

UPDATE DECEMBER 2021

'Ik kan voluit zeggen: ik leef mijn droom. In het voorjaar van 2016 deed ik als een van de eersten het Masterprogramma van de DroomplekAcademie. Een jaar later opende ik de deuren van ROOTS inspiratielocatie, dat nog een jaar later al een bloeiend bedrijf was. Teams, bedrijven en trainers met groepen kunnen elkaar hier ontmoeten en ontwikkelen. 

 

Inmiddels run ik ROOTS sinds het voorjaar van 2017 met succes. Als ik mijn klanten mag geloven, ben ik een van de meest geliefde trainingslocaties van het land. Ik merk dat ook aan de bezetting. Dat vind ik fantastisch, overweldigend. Ik kan het bijna niet bevatten. 


Inmiddels begeleid ik teams om meer uit hun teamsesses te halen via mijn R.E.I.S-moethode. En in de winter van 2021 heb ik de 

ROOTS Business B&B geopend. ROOTS Business B&B faciliteert een comfortabele en inspirerende omgeving waar je in alle rust kan focussen op jouw project: businessplan, boek, opleiding of op jezelf.  

 

Ik had dit never nooit in mijn eentje voor elkaar kunnen krijgen. De begeleiding van Hans en Nel zijn voor mij van onschatbare waarde.'

Bart en Sietske - Mountural

Ergens in de bergen

UPDATE DECEMBER 2021

'Zoals je in DroomplekGeluk hebt kunnen lezen, runden wij in de winter van 2019/2020 het Proefhotel. In het Proefhotel hebben de ins en outs van het draaien van een gastenaccomodatie meegekregen, begeleid door Hans en Nel. Het idee van het Proefhotel sloot perfect aan op onze ontdekkingsreis naar hoe we onze passie voor de bergen kunnen combineren met het leven hier.


Inmiddels leven we ongeveer twee jaar nadat we volop in de voorbereidingen zaten voor het runnen van het Proefhotel in de winter van 2019/2020. En we kunnen nu vol blijdschap zeggen dat we weer een stap gezet hebben in de richting naar onze droom om in de bergen te kunnen wonen en werken.


We hebben onze eigen droomplek helaas nog niet gevonden, maar we gaan deze winter wel naar Oostenrijk emigreren! We gaan in Oostenrijk een appartement huren en van daaruit verder op zoek naar onze eigen plek in de bergen. Deze stap is voor ons de mogelijkheid om te gaan voelen en ervaren of deze plek DE plek gaat worden voor onze droomplek. Hoe dit avontuur zich verder gaat ontwikkelen kun je volgen viade button hieronder.'

Hans en Pauline

Italië (Sicilië)

UPDATE DECEMBER 2021

'In het boek DroomplekGeluk kun je lezen dat we al enkele jaren bezig zijn met onze droom een gastenverblijf te openen op Sicilië. We weten veel over het eiland, over regels en gebruiken, we beheersen de Italiaanse taal en kennen er veel mensen. Vanuit ons toekomstig gastenverblijf willen we je graag de weg wijzen naar de unieke pareltjes op Sicilië.

 

Met hulp van Hans en Nel hebben we ons concept, ondernemingsplan en de marketing uitgewerkt, met als doel om heel veel leuke gasten aan te gaan trekken. Goed voorbereid zijn we eind 2019 een maand lang op Sicilië geweest. De zoektocht naar de beste omgeving om onze droom te realiseren heeft ons in de provincie Ragusa gebracht, in het zuidoosten van Sicilië. We hebben er veel mensen gesproken en contacten gelegd met lokale deskundigen die ons kunnen helpen bij het realiseren van onze droom.

 

In 2020 kwam het er helaas niet van om naar Sicilië te gaan ivm Corona. Met dank aan Hans en Nel van de Droomplekacademie hebben we in dat jaar geleerd hoe je met tegenslag kunt omgaan.

Vol met plannen en goed voorbereid zijn we in 2021 actief op zoek gegaan naar een geschikt pand waar wij ons concept kunnen realiseren en vol enthousiasme onze droomgasten met de unieke pareltjes van Sicilië zullen laten kennismaken.'

Sibel en Michiel - Bély Bas

Frankrijk

UPDATE DECEMBER 2021

'Vrijheid is nog steeds belangrijk voor ons, maar het wordt ons ook steeds duidelijker waarom. Op deze manier kunnen wij doen wat wij willen doen. Niet uit egoïsme, maar uit zorg voor onszelf.


Inmiddels hebben we al verschillende families, groepen, waaronder met Franse studenten, en bedrijven gehad op ons terrein. Ver boven verwachting vinden wij de groepen studenten het leukste! Dat had niemand ons ooit aan ons hoofd kunnen praten. 


Soms komt er wat op je pad, wat nieuw is en waar je je twijfels over hebt. En zoals Nel zegt: Volg je hart en neem de hobbels.'  

Arno en Melanie - De Boerdereis

Ergens in Europa

UPDATE DECEMBER 2021

''Hij wil boer worden en zij boerin', staat er als eerste regel in DroomplekGeluk. Samen met onze kinderen zijn we op zoek naar onze boerderij,  waar we daarnaast ook gasten kunnen ontvangen.


In 2020 hebben wij ons huis en werk opgezegd, bijna al onze spullen verkocht en zijn we op reis gegaan in onze camper. We willen gaan reizen & werken... En ondertussen wat meer geld creëren. We hebben in de zomer van 2020 onze favoriete regio (de Aude) in Frankrijk ontdekt, waar we het liefste onze boerderij willen kopen. Maar we staan ook open voor andere landen. We volgen hierin ons gevoel.


Ons concept staat als een huis; de website en het bedrijfsplan volgens nodg. Daarnaast is Melanie begin 2021 gestart met een 2e concept dat OERVROUW heet. Zij maakt op dit moment OERVROUW magazines

. Daarnaast wil ze vrouwen gaan coachen en trainingen maken. Melanie wil dit blijven doen, naast De Boerdereis. Het kan elkaar alleen maar versterken!


Eind 2021 wonen en reizen we nog steeds rond in de camper. In 2021 hebben we 10 maanden lang in Noord Frankrijk gewerkt als bedrijfsleider op een melkveebedrijf. Nu reizen we weer verder, o.a. Spanje en Portugal ontdekken! En regelmatig gaan we naar de Aude, om ons favoriete gebied verder te ontdekken, contacten te leggen en droomplekken te bekijken. En ondertussen sparen we door...'

Dyonne - vakantiewoningen met hondenopvang

Zweden

'Wij, Dyonne, Marc en onze drie honden, wonen sinds juni 2018 samen  in Zweden. Het eerste jaar zijn we vooral bezig geweest met het leren van de taal en het wennen aan de nieuwe dingen. Inmiddels hebben we beide een leuke baan en zijn we helemaal geïntegreerd op het eiland waar we met heel veel plezier wonen.


Onze droom is om dé vakantieplek in Zweden te worden voor honden en hun baasjes uit alle windstreken. We bieden ook dagopvang aan voor de hond(en) van onze gasten, waardoor onze gast ook uitstapjes kan maken naar plekken waar honden niet toegestaan zijn. Zweden is heerlijk om met je hond van de natuur te genieten, maar je hond mag bijvoorbeeld niet mee een restaurant in. Verder zorgen we voor alles wat onze gasten en hun honden fijn vinden, zoals een omheinde tuin.


Wij hebben inmiddels onze droomplek gevonden die we op dit moment huren. Maar we zijn druk bezig met de voorbereidingen (en vooral het sparen) om deze plek in 2021 te kunnen kopen. We zullen dan eerst de bovenverdieping als B&B gebruiken en kunnen op deze manier langzaam groeien in de rol van gastheer en gastvrouw. De omheinde tuin die is er in ieder geval al en voor de hondenopvang staat er een compleet hondenhuis met uitloopren in onze tuin.'

Jorg en Joanne - Camping de Plek

Zuid-Limburg

'In 2017 zitten we op een camping in Wales weer eens te mijmeren… 'Stel je voor dat dit onze camping is, hoe zouden we het dan aanpakken?' Weer thuis komen we  op het spoor van Hans en Nel en hun Droomplekacademie.  We hadden onze twijfels over het online gebeuren. Na een kennismaking op de Emigratiebeurs worden die twijfels weggenomen. Dit is precies wat we nodig hebben: structuur, de juiste vragen, sparren met Hans en Nel en met mededromers.


 In de zomer van 2018 is ons concept scherp en gaan we op zoek naar onze droomlocatie. We dat de camping een plek is voor mensen die (tijdelijk) niet mee kunnen doen in de maatschappij. Wij stimuleren ze zich ontwikkelen tot trotse medewerkers die waar mogelijk de sprong naar de arbeidsmarkt met vertrouwen en plezier kunnen maken. En vakantiegangers kunnen er op een natuurlijke manier onthaaasten. 


Na een zoektocht in Duitsland zijn we uiteindelijk terechtgekomen in Zuid-Limburg: de plek waar nota bene onze roots liggen. We zijn in gesprek met de gemeente waar we wonen voor realiseren van onze droom. En de vooruitzichten zijn goed!'

Victor & Delia - Bike B&B 'Brakke Berg'

Zuid-Limburg (Nederland)

UPDATE DECEMBER 2021

'In april 2020 was het zover: we openen de deuren van onze Bike B&B Brakkeberg in Zuid-Limburg. Midden de eerste Coronalockdown... 


Dat de eerste 2 jaren, ondanks Corona, zo'n succes zou worden, hadden we niet verwacht. Met veel enthousiaste fietsers en mountainbikers die wat bij ons zijn komen eten, drinken én slapen.


We vonden het spannend om ons alleen te richten op wielrenners en mountainbikers. De keuze was best lastig, want onze B&B staat ook middenin een prachtig wandelgebied. En wandelen is ook helemaal 'in'. Zelf weten we niet of we het hadden aangedurfd om voor één specifieke doelgroep te gaan. Dankzij Hans en Nel hebben we durven kiezen. De gasten zijn tot nu erg blij als ze bij ons zijn geweest! Het NOS team van het tv-programma ‘de Avondetappe’ is in 2020 zelfs bij ons komen eten.


Als we de training niet hadden gedaan was er niet zo’n mooi bedrijf ontstaan zoals we nu hebben neergezet.'

 

Dé B&B voor wielrenners en mountainbikers in het mooie Zuid-Limburg.

Angelique & Martijn - Piazza Pinokkio

Italië (Toscane)

'De afgelopen jaren hebben we onszelf de meest kindvriendelijk vakantielocatie in Toscane genoemd. En dat is het ook echt wat onze gasten vaak zeggen. Ze zeggen ook regelmatig dat de hoge verwachtingen die ze hebben, worden waargemaakt of zelfs worden overtroffen. Een groter compliment kunnen we niet krijgen. En dit is zeker ook te danken aan Hans en Nel.


Afgelopen jaar kijken we terug  terug op een bewogen jaar. Piazza Pinokkio is op zoek naar een ander enthousiast stel of een gezin.  Angelique is herstellend van borstkanker en Corona treft ons financieel getroffen. Vanwegen de gezondheid van Angelique en de schoolcarrière van de Jeroen en Anna, hebben we besloten naar Nederland terug te keren. 


We hebben alle vertrouwen dat we fijne opvolging vinden, omdat er een fantastisch concept staat, met een heel mooi klantenbestand waar we de afgelopen jaren keihard aan gewerkt hebben. En dat is allemaal dankzij het hebben van een 'Gouden Gastenconcept' van de Droomplekacademie.'

Heb je DroomplekGeluk nog niet in huis? Bestel 'm hier?

Eindelijk een boek met een stap voor stap-aanpak voor het succesvol maken van jouw gastenverblijf(droom). Laat je inspireren door het DroomplekRoer, een uniek model dat ik - Nel - heb ontwikkeld op basis van ruim 15 jaar gastenervaring. 


  • Inclusief gratis online werkboek en  handige checklists
  • Gratis verzending binnen Nederland (de verzendkosten buiten Nederland worden berekend als je je adres ingeeft bij het bestellen)
droomplekgeluk boek B&B starten camping hotel vakantiewoningen ondernemingsplan stappenplen

Anneke - Casa Ciao Bella

Italië

UPDATE DECEMBER 2021

'In februari 2019 kom ik mijn droomplek op het spoor en vanaf begin mei 2019 ben ik de trotse pachter van deze schitterende droomplek! De plek waar ik graag alleenreizende vrouwen van allerlei nationaliteiten vakantie laat vieren en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. 


Ik had in 2019 al een aantal fijne gasten ontvangen en toen kwam begin 2020 Covid. Om financieel mijn hoofd boven water te houden heb ik de afgelopen 2 jaar mijn accommodatie ook beschikbaar gesteld aan  groepen, gezinnen en stellen, die heel blij waren. Deze Covidperiode was pittig voor me, maar het belangrijkste is: ik ben er nog! 


Ik ben weer druk bezig met het verder uitrollen van mijn gastenconcept. Voor het voor- en naseizoen ben ik bezig om speciale themaweken te organiseren die aansluiten bij mijn concept 'alleenreizenden vrouwen' en vrouwenretreats. Daarin werk ik ook samen met trainers.


Mijn motivatie en drive: ik geloof in mijn unieke concept, al is dat nu stapsgewijs. Ondanks alles voel ik me nog iedere dag heel dankbaar dat ik hier wakker mag worden.'

Peter & Saskia - Camp Chickpea

Frankrijk

UPDATE DECEMBER 2021

'Het allerliefst zouden we nog steeds een droomplek kopen, maar als er een interessante pachtmogelijkheid voorbij komt, staan we daar ook zeker voor open. We zoeken een droomplek met ongeveer 2000 m2 grond. Op dit moment hebben we onze blik gericht op Zuid-Frankrijk, in de Aude regio, net onder Carcassonne. In de tussentijd hebben we een huis in Zeeland (Walcheren) opgeknapt en kunnen we de meerwaarde in onze droomplek toekomstige stoppen.

We gaan een droomplek creeëren voor vakantiegangers die vegan of vegetarisch willen eten en graag genieten van natuur, rust, ruimte. Actief, sportief of lekker luieren. Samen met familie, vrienden, of even een beetje tijd voor jezelf.  We bereiden de maaltijden zelf, met verse lokale biologische produkten. Voor de Bourgondiër mag een goed glas wijn of bier niet ontbreken. 


Na lang wikken en wegen hebben we besloten ons huis in Zeeland te verkopen en dit geld te gebruiken voor onze droomplek. We hebben een huis op het oog in de Aude met een flinke grote tuin. En als dat toch niet DE plek is gaan we waarschijnlijk voor een stuk bouwgrond. 
Laten we hopen dat het dit voorjaar gaat lukken.'

Daniëlle - Art B&B 'To recreate'

Limburg (Schinveld)

UPDATE DECEMBER 2021

 'In september 2019 lanceerde ik voor To-re-create een crowdfundingsactie via VoordeKunst.nl met als doel voor de 1e verjaardag van To-re-create genoeg financiën bij elkaar te krijgen om de 2e B&B kamer te kunnen bouwen. En hoewel ik het bedrag niet bij elkaar kreeg, gebeurde er vanaf dat moment heel veel: een grote expositie in het theater in Heerlen, gevolgd door 2 exposities in Parijs en Dreesden. Volop boekingen en reserveringen.


En ondertussen is die 2e B&B-kamer er!

Ondanks Corona gaat het goed met de boekingen. Mijn B&B heeft een hoge gastenwaardering op bedadbreakfast.nl en ik sta bekend als superhost bij AirBnB.


Door alle Corona richtlijnen is het vooralsnog niet mogelijk om in de Art-studio workshops te gaan geven, maar wat in het vat zit...
Want ik geloof nog steeds in het concept waar recreëren en creëren samen komen.  

Ron en Petra - Herberg Zirbe

Oostenrijk

UPDATE DECEMBER 2021

'In maart 2019 zijn wij, Ron en Petra en onze 2 boys Jesse en Benjamin en Ouwe Bram, onze kat, geëmigreerd naar het mooie Matrei in Osttirol. In april ontvingen we onze proefgasten en in juli gingen we echt van start met onze B&B. Eind 2019 kregen de boekingen een extra boost na onze uitzending Wij Emigreren op SBS6.


Na een heerlijk winterseizoen met gasten was daar corona. Wat een onzekerheid, uitdagingen en hobbels. Bijna 2 jaar dealen we hier inmiddels mee met gelukkig tussendoor mooie periodes met gasten. Zo geweldig om te ontdekken dat wat we voor ogen hadden uitkomt en werkt in onze herberg, met als kernwoorden bergbeleving, ontmoeting, gemoedelijkheid, gastvrijheid.


Ondertussen hebben we ook nog verbouwd en een extra appartement gecreëerd. We hebben nog volop ideeën en plannen en zijn heel blij op onze fantastische plek te mogen wonen en zelf iedere dag te genieten van de bergen.'

Roland & Natalie - Villa Mango Dream

Spanje

'Wij wonen nu bijna 2 jaar in ons droomhuis in Spanje (regio Valencia). Roland werkt nog voor een Nederlandse bedrijf waar hij al werkte voordat we vertrokken. Dat wat voor ons ook een hele fijne manier om een hypotheek te kunnen verkrijgen. Roland is regelmatig in Nederland en dan bewaken Natalie en onze zoon Demian (2 jaar oud)  het fort en maken we onze gasten blij.


We hebben een prachtplekje. Veel mensen noemen ons guesthouse Villa Mango Dream een paradijsje. We scoren uitermate hoog op gastvrijheid, de rust en netheid.


We gaan ons langzamerhand meer richten om specifieke doelgroepen in een zelfde periode te laten verblijven, georganiseerde weken en kleine retreats.


Onze droom is uitgekomen en het is uniek om dit als jong gezin zo te mogen beleven.'

Annemarie - B&B Corazon Andaluz

Spanje (Andalusië)

'Inmiddels zijn we alweer 3,5 jaar verder sinds we aanklopten bij Hans en Nel. Het concept wat we in de training hebben ontwikkeld geeft ons veel houvast in alle keuzes die we maken en we hebben geprobeerd om dat overal in door te voeren. En het is zo leuk om te voelen hoe dat gewaardeerd wordt door onze gasten. Het is al een paar keer gebeurd dat gasten na een paar dagen hier de pijlers van ons concept dan ook letterlijk benoemen. Hoe gaaf is dat! Onze gasten genieten echt volop van "het Beste van Twee Werelden".  


Begin 2020 was daar in ineens Corona en in Spanje moesten we ook van de ene op de andere dag sluiten. Ik weet nog goed hoe we op 13 maart de laatste gast uitzwaaide. Dat was echt even slikken. Een periode van grote onzekerheid volgde. Gelukkig konden we later in het seizoen weer gasten ontvangen. Ook de Spaanse gasten wisten ons gelukkig goed te vinden en een later was ook het reizen uit Nederland weer mogelijk. Wat was dat weer fijn om te kunnen doen wat ik het liefst doe: mijn gasten een unieke ervaring geven. Door alle onzekerheid rondom Corona heb ik helaas moeten besluiten om me in 2021 voor een jaar ergens anders op te focussen, zodat ik in 2022 weer op vol kracht vooruit kan, maar inmiddels alleen.


En nu is het al bijna 2022, ik kan niet wachten om weer gasten te onvangen hier op ´mijn berg´. Het is hier enorm genieten van de stilte en de natuur en ik kijk er ontzettend naar uit om dat weer te kunnen delen met mijn gasten.
'

Bert en Gaby - Haus Eifelstein

Duitsland (Eifel)

'In DroomplekGeluk kun je lezen dat we al een naam voor onze droomplek “Haus Eifelstein” hebben maar nog geen website. Die realiseerden we in augustus 2019 en onze Facebookpagina volgde snel.


 Dit jaar zijn we “open” gegaan en hebben we al verschillende gasten, wandel- en fietsliefhebbers, mogen ontvangen. Van de gasten die hier geweest zijn hebben we veel lof gekregen over de kwaliteit van de appartementen, de mooie omgeving en de recreatieve mogelijkheden. En wat ons nog blijer maakt zijn de opmerkingen: 'We zijn hier helemaal tot rust gekomen', 'Jammer dat het al voorbij is', 'Bedankt voor jullie gastvrijheid' en 'We komen zeker terug'.


In 2020 ontwikkelen we Haus Eifelstein verder: we gaan niet alleen nieuwe activiteiten organiseren en themaweken bedenken, maar ook gaan we aan de slag om onze voormalige bibliotheek om te toveren tot een loungeruimte met gezellige zitjes waar onze gasten van een hapje en drankje kunnen genieten en ervaringen en tips met elkaar te delen. Intussen gaan we ook verder met de praktische training bij Nel over marketing met alle tips die we goed kunnen gebruiken en met het financiële plaatje bij Hans. Van wat we tot nu toe hebben gedaan hebben we veel plezier gehad en we leren steeds bij.'

Maureen - B&B Solo Sicilia

Italië (Sicilië)

'Ik ben momenteel nog steeds zoekende naar een mooie plek op Sicilië. Misschien dat ik in mei 2021 met de eigenaar van mijn laatste B&B-bezoek  om de tafel ga zitten. Hij gaf aan dat het huis van de achterburen te koop staat/stond en dat hij wel interesse had in samenwerken. Dus ik hoop dat ik er in mei heen kan en dan eens zien wat er eventueel zou kunnen.


De Vertrek NL Ondernemersprijs heeft me fijne publiciteit opgeleverd en vertrouwen gegeven. Nu nog die plek!'

Miss & Mister Outdoor - Unplugged Outdoor

de Franse Vogezen

'Misschien kun je je ons nog herinneren in DroomplekGeluk. Wij zijn dat stel dat zich anoniem op Insta bevindt om je alvast warm te maken voor onze droom. :-)


Enorme bossen, waaraan geen eind lijkt te komen, waar je - diep verscholen in het groen - van alles kunt ontdekken. Een gebied waar je WILDERNIS met hoofdletters kunt schrijven, past helemaal bij ons. Je gaat het als het goed is binnenkort vinden op onze droomplek de Vogezen (centraal). Voorheen zochten we in de Pyreneeën, maar...


De komende weekenden gaan we veel op en neer pendelen en hopelijk komen we de plek tegen waar ons bloed sneller van gaat stromen. 

We zijn erachter gekomen dat het heel lastig is om op afstand naar een juiste locatie en droomhuis op zoek te gaan. Want niets is wat het lijkt. Je moet het ervaren en beleven om de juiste keuze te kunnen maken. Onze deadline is eind 2020, maar hopelijk vinden we veel sneller iets.'

Bart & Maamke

Bestemming: onderweg

Bart en Maamke hebben hun droom (tijdelijk) in de ijskast gezet. Wie weet gaan ze er in de toekomst weer mee verder.


'Het grootste deel van de mastertraining is nu achter de rug. Een interessant proces om op terug te kijken. Het concept wat we voor ogen hadden is nu helder beschreven. Er zijn nog een aantal details in te vullen waarover we pas later knopen kunnen hakken.


Onze droomplek hebben we helaas nog niet gevonden, daarom gaan we komend voorjaar ons concept proefdraaien. We selecteren nu locaties van derden om retraites te organiseren. Met Hans en Nel als positieve stok achter de deur leggen we ons hierbij motiverende deadlines op.

We zagen - zoals je in DroomplekGeluk hebt kunnen lezen - erg op tegen de marketingtraining, Verrassend genoeg blijkt het voor ons erg leerzaam en vinden we het inmiddels zelfs leuk  ons hierin te verdiepen. Spannend blijft het nog wel, maar de schroom die we aan het begin van de training voelden, is verdwenen. Onze website gaat deze maand live zodat we een goede aanloop hebben naar de pilots in het voorjaar.'

Wendy & Walter - BosBezinning

Belgische Ardennen

UPDATE DECEMBER 2021

'Sinds de start van onze Ardennendroom is er veel gebeurd. Soms is het nog onwerkelijk, maar we leven nu alweer 2,5 jaar permanent in de Ardennen in ons voormalig vakantiehuis. En we zijn zo blij dat we de stap hebben gezet! De stap naar rust, ruimte en wonen op een berg, midden in de Ardense bossen 


Walter werkt met veel plezier in Maastricht en dat geeft veel (financiële) rust. Wendy heeft in 2021 de renovatieverbouwing van ons huis begeleid. Die werkzaamheden duren altijd langer dan gepland...


En ondertussen heeft zich een kans voorgedaan voor Wendy om (parttime) gastvrouw te worden voor groepen tot 30 personen op een droomplek, een trainingscentrum bovenaan onze eigen berg. Waarbij ze ook nog haar vega/n kookkunsten mag inzetten. 


Ook al staan we nu allebei qua werk op een andere plek dan gedacht, het is allemaal passend in de droomplekgedachten waar het ooit mee begon en onze wens om in de Ardennen te zijn.'

David & Manou - chambre d'hotes Danou

Noord-Frankrijk

UPDATE DECEMBER 2021

'Yes, hoe tof! Sinds half juni 2021 zijn onze deuren geopend voor gasten uit binnen- en buitenland. Wat voelt dat goed. We hebben inmiddels ruim 175 gasten ontvangen uit Nederland, België en Frankrijk. Het was spannend, bijzonder en erg leuk. We genieten volop. Van onze gasten, hun verhalen en avonturen, het koken en ook ‘gewoon’ van onze droomplek. Met als hoogtepunten de officiële feestelijke opening in september door de burgemeester en de dorpsbewoners en de (online) reviews. Ook hebben we de eerste gungasten gekozen. Volgend jaar komen ze hopelijk logeren.


Natuurlijk was het in het begin wennen en hadden wij ook onze stressmomentjes. We hebben ervan geleerd en ervaren dat we een goed (stressbestendig) team zijn met veel plezier in wat we doen!

 We richten ons nu – in de stille wintermanden – op de doorontwikkeling en het verder vergroten van de bekendheid van Danou. En natuurlijk klussen we door: een huis van meer dan 150 jaar oud met een tuin van 7000m2 is nooit af!'

Erika & Gerard - La Vie Verte

Frankrijk (Vogezen)

UPDATE DECEMBER 2021

'We wonen nog steeds een groot deel van het jaar in Nederland en runnen daarnaast onze buitenherberg in alle vier de seizoenen. In ieder geval tijdens de (NL) schoolvakanties en inmiddels ook vaker buiten die periodes voor groepen. 


Wat een tijd met onze buitenherberg, in de Coronaperiode. Periodes van hollen of stilstaan. Waar we normaal gesproken vier seizoenen open zijn, konden we nu eigenlijk alleen de zomers draaien. Dat waren wel meteen topzomers! Ons concept van actief & eenvoudig genieten van buitenleven is in de pandemie belangrijker dan ooit. Heerlijk dat we veel mensen die zorgeloze plek kunnen bieden in de zomer.


Lastig was - en is - dat we zoveel maanden niet naar Frankrijk konden/kunnen en dat er veel klussen zijn blijven liggen. We missen ook veel inkomsten. Gelukkig hebben we nog een inkomen in Nederland. We hebben nog steeds plannen voor themaweken. Erg leuk dat uit meerdere hoeken partners ons daarvoor benaderen. We verheugen ons op nieuwe samenwerkingen en een uitbreiding van ons aanbodEn we kijken uit naar alweer ons 15e gastenjaar!' 

Caroline - Lodge Roses Heart

Oostenrijk

UPDATE DECEMBER 2021

'Zoals je in DroomplekGeluk hebt kunnen lezen, ben ik begin september 2019 de trotse eigenaresse geworden van Lodge Roses Heart in Bad Kleinkirchheim (Oostenrijk) met 6 appartementen. Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn Proefhotelavontuur en weet met alle ervaring veel beter wat ik wel en niet wil.


De drastische verbouwing van 3,5 maand was pittig. Als vrouw alleen in Oostenrijk helemaal. Maar het is gelukt: het chalet is omgebouwd tot een sfeervolle Lodge. Met kerst 2019 ben ik open gegaan.


Maar dan volgt Corona begin 2020... Ik heb in het begin van 2020 nog wat gasten kunnen ontvangen en in de zomer van 2020 en 2021. Gelukkig was iedereen enthousiast over het verblijf. Maar het was pittig en onzeker. In de winter 20/21 moest de lodge door Corona helaas dicht blijven. Toen er een geweldig aanbod op mijn huis kwam van een Hongaar, heb ik besloten hier op in te gaan. De Lodge is sinds oktober 2021 verkocht en ik woon weer in Nederland en werk nu als interieurstyliste. Ik heb gelukkig enorm kunnen genieten van de kleine dingen en ben dankbaar voor wat ik heb kunnen neerzetten.'

Connie - PLUK traininglocatie voor Groei & Bloei Noord-Brabant (Nederland)

UPDATE DECEMBER 2021

'Samen sparren, brainstormen en plannen laten ontkiemen in het groen! Wij zijn in augustus 2019 eigenlijk begonnen met ons plan B, de verhuur van onze stijlvolle ‘buitenkamer’, oftewel ons nieuwgebouwde Tuynhuys [nu: BLOESEM], achter in de historische fruitboomgaard. Het is Plan B, omdat de vergunning voor de verbouwing en herbestemming van onze monumentale schuur wat langer duurde dan wij oorspronkelijk voor ogen hadden.

 

Wij zijn superblij met de support van de DroomplekAcademie! Hun praktische stappenplan om vanuit onze eigen drijfveren onze droom te verwezenlijken en de praktische tips en coaching van Hans&Nel hebben ons ontzettend geholpen. De begeleiding was voor ons echt een stok achter de deur om gestructureerd aan de slag te gaan. Zij hebben ons laten inzien dat we door klein te beginnen al hele grote stappen hebben kunnen zetten.

 

Ons seizoenenconcept staat en past echt bij ons. Wij zijn halverwege 2021 opengegaan met de ruimte OOGST voor de ontvangst van grotere groepen van teams en organisaties. De reacties op ons concept en locatie zijn heel goed, en daar zijn we heel blij mee. De #spiegelvandenatuur zetten we regelmatig in om een frisse blik te werpen op organisatievraagstukken. Daarnaast werken we ook aan een netwerk van trainers en begeleiders die de sessies bij PLUK kunnen begeleiden!'

Ruben & Ingeborg - Casa Amarela

Portugal

UPDATE DECEMBER 2021

'Onze droom is werkelijkheid geworden: ‘Casa Amarela’ (het gele huis), in Centraal Portugal is op 20 januari 2020 ons eigendom geworden. De weg ernaartoe was er eentje met hobbels, maar het is gelukt.


 Ons plan was om per 1 april 2020 open te gaan, maar al snel werd duidelijk dat dit vanwege Corona niet haalbaar was.  En het ontvangen van Nederlanders in de zomer van 2020 was lastig, omdat de vliegmogelijkheden heel beperkt waren, dus we hebben ons gericht op de Portugeze markt. Hoewel het niet geheel aansloot bij ons concept, heeft het wel gemaakt dat we het financieel hebben 'overleefd' en ons concept kunnen gaan neerzetten.


Inmiddels merken we dat de doelgroep Portugezen ons goed bevalt. Ze genieten enorm van onze droomplek. We hebben inmiddels ook Nederlandse en Duitse gasten ontvangen. Gasten vinden de omgeving allemaal zo mooi. Afgelopen zomer hebben we een 2 pagina’s groot interview gehad in een plaatselijk krant. Ook erg leuk!


 De locatie leent zich uitstekend voor het ontvangen en faciliteren van groepen en ook voor losse verhuur. Door Corona is het verzorgen van eten en drinken voor onze gasten nog niet zo goed van de grond gekomen, maar dat komt nog wel.

Patrick & Suzanne - GardaZen Suites

Italië (Gardameer)

'Wij zijn per 1 september 2019 naar Italië verhuist en zijn druk bezig met de voorbereidingen van onze grote verbouwing. Of nou ja, verbouwing. Het pand zal helemaal worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd. Uiteindelijk blijkt dit toch de beste keus. 


Wij zijn 3 jaar geleden, na de aankoop van het pand, in zee gegaan met een Nederlandse ingenieur/bouwbegeleider woonachtig in Italië. Hij had goede referenties en dus besloten we hem onze verbouwing te laten regelen en coördineren, zodat wij in Nederland door konden werken en zodoende nog geld konden verdienen. De renovatie van deze 18e eeuwse rustieke boerderij kost immers heel veel geld.


Hij heeft er een zooitje van gemaakt. Tot overmaat van ramp is hij illegaal begonnen met bouwen en loopt er nu een aanklacht tegen ons, want in Italië ben je als eigenaar altijd mede aansprakelijk. We zijn nu met onze advocaat bezig om stappen te ondernemen. Het gaat om een aanzienlijke som geld, dus we heben besloten om het er niet bij te laten zitten. We geven niet op en ons Italiaanse droompand wordt echt een prachtplek. Zonder strijd geen overwinning!'

Patrick & Mirjam

Nederland

'Waar we in de periode dat Nel haar boek schreef nog dachten een modus gevonden te hebben voor onze Oostenrijkdroom, blijkt die toch niet uit te gaan komen.


Een pand vinden wat past bij onze wensen is niet eenvoudig. Ook lukte het Patrick niet goed zijn nieuwe bestaan in Nederland vorm te geven, waar Mirjam vol gas weer in Nederland aan de slag was. Dat was na een periode van twee intensieve jaren met behoorlijke hobbels. Te veel voor onze relatie. 


In de zomer van 2019 zomer hebben we ervoor gekozen ieder onze eigen weg te gaan. Beiden weer met volledige focus op Nederland, beiden niet in de leisurebranche en beiden met de intentie dat de twintig mooie jaren als partners samen omgezet kan worden in een vriendschap. 

Het Oostenrijkavontuur en Hartje Oostenrijk zijn daarmee voor ons ook tot een einde gekomen. De liefde voor het land en de bergen blijft echter bij ons beiden nog steeds groot.'

Uit kleine greep uit andere deelnemers uit het Masterprogramma die hun droomplek
hebben gerealiseerd

Veerle - Magisk Mindland

Noorwegen

UPDATE DECEMBER 2021

'In  juli 2019 ben ik samen met 2 van mijn 7 (volwassen) kinderen verhuisd naar een authentieke Noorse boerderij op een klein Noors eilandje. Mijn man pendelt tussen België en Noorwegen. We leven hier zo zelfvoorzienend en natuurlijk mogelijk. Verhuizen naar deze magische plek blijkt de allerbeste beslissing ooit!


De rust, de ongerepte en ruige natuur, de glasheldere zee, de omringende bergen, de kleine maar warme boerengemeenschap: mijn hart maakt nog elke dag een sprongetje van dankbaarheid! De middernachtzon in de zomer, de fonkelende sterrenhemel en het noorderlicht in de winter maken het geheel nog specialer.


Urenlange wandelingen, een tochtje op zee met ons vissersbootje of kajak, gezellig met een boek  voor het haardvuur,

een heerlijke massage, meehelpen in onze moestuin of met de verzorging van onze boerderijdieren,  lekkere gezonde maaltijden van eigen erf.  Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.


De helende vibe die hier aanwezig is en de ongelofelijke transformatie die ik zelf heb ondergaan, hebben me de moed gegeven om mijn missie met veel passie in de wereld te zetten!


Dankzij Hans & Nel heb ik als solo-onderneemster durven kiezen voor een uitdagend maar erg bij mij passend concept: als vroedvrouw, gezondheidstherapeut en ervaringsdeskundige help ik 40+ vrouwen om terug gezond, energiek, krachtig en gelukkig in het leven te staan.


Deze vrouwen zijn daarvoor van harte welkom in mijn kleinschalig gastenverblijf (max. 8 personen) waar ze kunnen kiezen voor themaweken of voor een verblijf op maat. Dit kan aangevuld worden door online begeleiding.


Ont-moeten, ont-wikkelen en inspireren zijn mijn kernwaarden. 

Eenvoud, puur natuur en duurzaamheid draag ik hoog in het vaandel.

Ik kan niet wachten om in het voorjaar van 2022 eindelijk mijn deuren te kunnen openen!'

Koen en Katja - J'adore Safari's & B&B

Tanzania

UPDATE DECEMBER 2021

Sinds 2019 bereiden we ons voor om onze droom waar te maken en we zetten elke keer grote stappen om in Tanzania te gaan wonen en daar mensen kennis te laten maken met de adembenemende natuur en het wildleven.


Onze droom was niet zo voor de hand liggend en ondanks dat sinds maart 2020 het leven voor iedereen in minder voorspelbare tijden plaatsvindt zijn we er toch in geslaagd om onze droom in vervulling te laten komen.


In ieder geval hebben we onze droomplek (waar we onze safari-gasten voor en na hun tour zullen ontvangen) al effectief gevonden. We wonen nu in een naar Afrikaanse normen mooie bungalow in het Usa-river district op amper 3 km van het Arusha national park. 

Sinds half november zijn we bezig om onszelf (en onze gasten?) hier thuis te laten voelen, zodat we in 2022 iedereen kunnen verwelkomen.


Ondanks alle hobbels die we mochten ervaren, maar met de steun van de DroomplekAcademie hebben we dus niet stil gezeten om onze droom te kunnen uit voeren. Ondanks nieuwe varianten van COVID die mensen weerhouden om te gaan reizen geven we niet op, blijven we er in geloven en vechten we elke dag om ons verloren hart hier in Tanzania te kunnen behouden.