Page content

article content

Maar wat als gasten verzorgen niet jouw talent is,,,

Het is misschien liever niet wat je wilt horen, maar een gastenverblijfdroom hebben vraagt om eerlijk naar jezelf te kijken. “Waar liggen mijn kwaliteiten en waar word ik echt blij van?” Als je tot de conclusie komt dat gasten verzorgen toch niet jouw talent is, dan kan dat een pijnlijke constatering zijn. Maar een alternatieve – en vaak betere richting – is vaak dichterbij dan je denkt…

We interviewden fotografe Chantal over haar gastenverblijfdroom.

Je bent fotografe. Waarom past fotograferen bij jou?

“Toen mijn vader zijn eerste digitale camera kocht, wist ik meteen: “Hier wil ik ook wat mee doen!” Ik werd nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk was met een camera en besloot daarom een fotografie opleiding te volgen. Tijdens de opleiding en de bijbehorende stages ontdekte ik dat fotografie voor mij gaat om het maken of vastleggen van mooie dingen. Dit kan van alles zijn: een familieportret, een te gekke schoolfoto, een bruidsreportage, noem maar op.

Ik wil mensen en andere onderwerpen vastleggen zoals ze zijn en daarbij hun mooiste kanten laten zien. Als fotograaf werk je met veel verschillende mensen, zowel voor als achter de lens. Hierdoor ontmoet ik veel mensen en kom ik op veel verschillende plekken. Dit houdt het werk boeiend, ik verveel me dan ook niet snel tijdens mijn werk, want ik krijg elke dag de kans om nieuwe dingen leren en ontdekken.”

 

“Ik wil mensen en andere onderwerpen vastleggen zoals ze zijn
en daarbij hun mooiste kanten laten zien.”

We hebben elkaar afgelopen februari ontmoet op de Emigratiebeurs. Wat kwam je daar doen?
“Mijn man – Steven – en ik zijn allebei verliefd op Frankrijk. We gaan het liefst een aantal keer per jaar in Frankrijk op vakantie en zijn daar vorig jaar zelfs getrouwd. In ons achterhoofd speelt al langer de droom om ooit in Frankrijk te wonen. Maar zo’n stap zet je niet zomaar, want je laat dan alles achter wat je in Nederland hebt. Daarom oriënteren we ons langzaam en onderzoeken we de mogelijkheden. Op de Emigratiebeurs hoopten we antwoord op onze vragen te krijgen: “Houden we het bij dromen of zetten we echte de stap?” En: “Als we dan echt de stap zetten, hoe pakken we dit dan aan?””

Wat zouden jullie in Frankrijk willen gaan doen?
“Het ligt erg voor de hand om naar Frankrijk te verhuizen en daar een gastenverblijf te beginnen. Dit was dan ook het eerste wat in ons op kwam.”

Dat klinkt alsof je twijfelt?
“Ja… Op de Emigratiebeurs afgelopen februari heb ik, samen met mijn man, even met Nel staan praten. Dit was een kort gesprekje, maar het heeft me toch erg aan het denken gezet. Ik vertelde dat ik fotograaf was. Nel kwam dan ook met de vraag of/hoe ik als fotograaf in Frankrijk aan de slag zou kunnen? Hier heb ik veel over nagedacht. Het beginnen van een gastenverblijf is geen hobby of iets wat je erbij doet, daar moet echt je hart liggen. Je moet het (meer dan) leuk vinden om voor mensen te zorgen en volledig tot hun beschikking te staan. Nu zie ik mijn man dat wel doen, maar ik zelf ben eigenlijk heel tevreden met het werk dat ik als fotograaf doe.”

 

“Het beginnen van een gastenverblijf is geen hobby
of iets wat je erbij doet.

Daar moet echt je hart liggen.”

 

En nu? 
“Ik geloof dat het goed is om te doen waar je hart ligt, dus ik dacht: “Waarom neem ik mijn werk niet ‘gewoon’ mee?” Omdat ik heel tevreden ben met mijn werk als fotograaf, wil ik daar niet mee stoppen. Maar als ondernemer wil ik me graag verder ontwikkelen en nieuwe wegen inslaan. Ik ga mijn passies combineren en wil graag aan de slag als fotograaf voor hotels, B&B’s, campings, glampings e.d. Mijn idee is om me te richten op vakantiedomeinen in verschillende landen. Hierbij kun je denken aan interieur en exterieur fotografie, maar ook sfeerbeelden, foto’s van bezienswaardigheden in de omgeving en een portret van de eigenaren.”

Wat wil je met je nieuwe bedrijf bereiken? 
“Ik wil een compleet beeld vastleggen van een hotel, gîte, camping of ander gastenverblijf. Zodat gasten, bij het zien van de foto’s, al enthousiast worden om daar hun vakantie door te brengen. Mijn doel is om dit internationaal te doen met als specialiteit Frankrijk.”

Gaaf! What’s the next step?
“Ik ga naast mijn huidige werk mijn portfolio opbouwen door gastenverblijven te fotograferen. Over niet al te lange tijd komt er een mooie website. En op deze manier is mijn droom geen toekomstmuziek, maar nu.”

 

favicon-DroomplekAcademie

 

 

SUPERKANS! Win een gratis fotoshoot van Chantal t.w.v. 750,00 euro!
Het is zo belangrijk om aansprekende foto’s te hebben van jouw gastenverblijf. Voor je website, voor op social media en als stockmateriaal voor publiciteit. Chantal maakt deze foto’s en zoekt nog één gastenverblijf voor een gratis fotoshoot om haar portfolio mee op te bouwen. Liefst een hotel of camping. Je krijgt

  • een gesprek voorafgaand om een goed beeld te krijgen van het gastenverblijf
  • interieurbeelden
  • exterieurbeelden
  • sfeerbeelden
  • portret van jezelf
  • en eventueel foto’s van bezienswaardigheden in de omgeving

Wil jij dit heel graag? Laat ons dan weten  – uiterlijk dinsdag 10 mei – waarom jij hiervoor in aanmerking wilt komen! Wij kiezen de meest passende inzending. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Het huidige werk van Chantal Pouwels-Heijkoop kun je vinden onder Sgoolfotografie.nl waar Chantal franchisenemer voor is en onder Fotografie Chantal

Comment Section

1 reactie op “Maar wat als gasten verzorgen niet jouw talent is,,,

Plaats een reactie


*


Gratis 'Het geheim van de Berghut'
Gratis te downloaden: misschien wel het beste vertrekboek... Vol inspiratie en de onverhulde waarheid.
En je ontvangt regelmatig een waardevolle gastenverblijftip in je mailbox.
Hans & Nel
Wij begeleiden jou bij het realiseren en behouden van een uniek en succesvol gastenverblijf, in balans met jouw wensen. Dit doen we online én op onze eigen gastenverblijf in de Alpen [deBerghut.com], die wij sinds 2009 runnen. Wij zijn naast ervaringsdeskundigen ook ervaren coaches en auteurs van het boek 'Het geheim van de Berghut'.