Hoogte- en dieptepunten in 2019

Ik weet nog hoe ik eind vorig jaar een blog schrijf over het belang van terugkijken en dankbaarheid. Want hoe gemakkelijk is het om door te stomen naar een volgende actie, een nieuw project of een nieuw jaar, zonder te reflecteren en mooie momenten te vieren. Herken je dat? Ik wel! 🙂 Daarom neem ik er via dit blog even te tijd voor om terug te blikken (en wie weet is het inspiratie voor je om dat zelf ook te doen).

Ondanks dat we aan meer concepten werken dan alleen de DroomplekAcademie, beperk ik me in dit blog tot de DroomplekAcademie.

Wat is mijn top 5 ‘victories’ en fijne DroomplekAcademiemomenten?

1. De totstandkoming van mijn boek DroomplekGeluk

Mijn meest uitdagende en meest betekenisvolle project voor 2019 is toch wel de geboorte van mijn boek DroomplekGeluk – in 9 stappen naar jouw succesvolle B&B, camping, hotel of vakantiehuis. In de herfst van 2018 werk ik het idee voor dit boek in grote lijnen uit en eind maart breng ik in 11 dagen in mijn eentje in huisje op het strand van Kijkduin door om de basis van mijn boek te leggen. Het is zo spannend én zo speciaal!

De maanden die volgen werk ik, samen met Het Boekenschap, fotograaf Sandra en meelezers, naar het eindresultaat: begin september gaat het boek naar de drukker. In die periode ben ik kritsch op het resultaat; ik zit er nog te veel ‘in’. Maar op het moment dat het boek er daadwerkelijk is, kan ik alleen maar heel blij en trots zijn, ook op de reacties die ik krijg. Het lanceringsweekend eind oktober is 1 groot en bijzonder feest van moed en verbinding. Mijn wens om een stevig model te ontwikkelen van waaruit wij onze cursisten trainen, is uitgekomen: het DroomplekRoer©. En ik word heel blij van alle enthousiaste reacties van lezers van DroomplekGeluk. #dankbaar

2. Campertrip langs onze cursisten in Italië

Je moest eens weten hoe lang wij al dromen van een camper. In de zomer van 2017 wordt dit vuurtje extra aangewakkerd als we met de camper van vrienden naar Noorwegen gaan. We besluiten de droom door te schuiven tot onze kinderen het huis uit zijn.

Afgelopen zomer staat een Italiëtrip met het bezoeken van onze cursisten (onze zogenaamde ‘GOUDgenoten’) op onze wenslijst. Maar een basisplek voor onze kinderen tijdens de vakantie vinden we ook heel belangrijk. Ons realiserende dat ze over een aantal jaar het huis uit zijn, besluiten we toch niet te wachten, maar juist nog met elkaar te gaan genieten van een aantal campertrips: we gaan ervoor.

Wat is het bijzonder om met ons gezien de droomplekken van 5 van onze DroomplekAcademiedeelnemers te mogen zien en hun verhalen te mogen horen.

3. De VertrekWeek 2019

Na de zomervakantie organiseren we voor de 2e keer de VertrekWeek. Ik vraag me af of het deze keer net zo magisch gaat worden als in 2018 (want een eerste keer is toch extra bijzonder!). Maar de 2019-editie overtreft onze verwachtingen. Wat is het mooi en bijzonder!

Ik denk dat de kracht van deze week in het stuk verbinding ligt wat we met elkaar aangaan. Want een week lang met je droom bezig zijn en met thema’s als belemmeringen en moed: dat schept een enorme band. Dank jullie wel, fijne deelnemers!

4. Alle fijne contacten en momenten met onze cursisten

Die verbinding en het contact voelen we ook met onze cursisten van onze Mastertraining ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’. Wauw, wat zijn er mooie stappen gezet: er zijn keuzes gemaakt, moeilijke momenten gevoeld en lastige gesprekken gevoerd, tegenslagen overwonnen, droomhuizen gevonden, droomplekken geopend, bijzondere contacten onderling ontstaan en vooral heel veel support! Wat zijn we trots op zo’n mooie groep mensen als jullie. Met als een van de hoogtepunten de live ontmoeting met en tussen een aantal goudgenoten eind oktober. <3 Dank jullie wel, fijne goudgenoten!

En in het najaar starten we met ‘DroomplekDoorbraaktrajecten’ van 6 maanden voor gastenverblijfeigenaren die uitsluitend individueel door ons gecoached willen worden. Een jaar geleden spreek ik de wens uit om meer mensen intensief en indivudueel te begeleiden en er komen gave droomplekken met mooie mensen op ons pad. Ik word er zo blij van!

5. Proefhotelsamenwerking

En laten we het Proefhotel niet vergeten, de meest invensieve en leerzame training die je bij de DroomplekAcademie kunt doen.

  • Caroline runt in de winter van 2019 op een geweldige manier het Proefhotel én heeft onlangs, na een pittigeverbouwing, haar eigen droomplek geopend: Lodge Rose’s Heart in Bad Kleinkirchheim. Ik heb ontzettend veel respect voor Caroline, hoe ze dit heeft gefixed. We hebben haar droomplek in september én december met eigen ogen mogen zien en ik weet zeker dat zij hele mooie dingen daar gaat doen.
  • Bart & Sietske besluiten in maart 2019 in de winter van 2020 te gaan runnen om hun eigen ‘wonen- en werkendroom in de bergen’ te onderzoeken. Ze runnen het Proefhotel echter niet als hotel, maar als chalet+: een zelfvoorziendende plek voor groepen, met daarbij hier en daar fijne ontzorging, zoals de aankomstmaaltijd en maaltijd op de laatste avond. Ze zijn met kerst gestart, doen het heel goed, slurpen hun ervaringen op en staan open om te leren. En dat is waar het om gaat in het Proefhotel: leren door ervaren. #lerenisproberen
  • Tot slot: Rianne, Michiel en hun drie kinderen hakken half november de knoop door: zij gaan komende zomer het Proefhotel runnen voor actieve families (met kids van 6-16 jaar)! Jarenlang lopen ze met de droom om naar de bergen te verhuizen, maar het komt er maar niet van. Het Proefhotel geeft ze de mogelijkheid om het gevoel van wonen in de bergen én gasten verzorgen te ervaren. Ze genieten nu al ontzettend van dit avontuur als gezin. En: wie weet wat daar uit voortkomt?

Door moeilijke dingen heengaan

Maar er komen in 2019 ook lastige dingen voorbij. Een dierbaar familielid van me in Nederland komt net voor mijn boeklancering in het ziekenhuis te liggen. Het is een periode erg spannend. Het gaat nu stap voor stap beter en we hebben de hoop dat hij ergens in de komende weken weer thuis mag komen. Wetende dat we er in Nederland niet veel aan kunnen doen, voelt Oostenrijk dan soms best ver weg. Gelukkig kan ik de afgelopen maanden meerdere keren in Nederland zijn. Ook andere fijne mensen om ons heen konden niet blindelings vertrouwen op hun gezondheid. Een moment om stil te staan bij de gezondheid van onszelf en ons gezin, want het is niet vanzelfsprekend. #grootgoed #dankbaar

-> Waarop kijk jij met een goed gevoel terug in 2019? En wat vond je lastig?

Even gluren in 2020…

En dan staat 2020 voor de deur… Het voelt als een extra bijzonder jaar!

Dit wordt het 5e DroomplekAcademiejaar, waarin zowel mensen met een gastenverblijfdroom als gastenverblijfeigenaren verder mogen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijke stappen.

We staan we op 8 & 9 februari voor de 5e keer op de Emigratiebeurs en de VertrekWeek vindt in september voor de 3e keer plaats.

Waar ik zelf ook erg excited over ben is dat ik voor deOndernemer.nl blogs en vlogt ga verzorgen over leven en (droomplek)ondernemen in het buitenland. Een paar weken geleden ik hééél kort in Nederland voor een live interview op RTV Utrecht in het programma UVandaag. Ik dacht ik ’s morgens een interview te hebben met deOndernemer.nl. Maar mijn gesprekspartner heeft een ander idee (bloggen en vloggen), waar ik superenthousiast over ben.

Waar ons zichtbare aanbod de afgelopen jaren vooral gericht is op mensen met een B&B-, camping-, hotel-, vakantiewoningen- of trainingslocatiedroom, ga ik in 2020 een palet aan waardevolle trainingen ontwikkelen voor gastenverblijfeigenaren. Ik ga nog niet te veel verklappen, maar het wordt magisch.

Hou vooral onze activiteiten in de gaten op onze website!

Ik kan in ieder geval alvast verklappen dat je binnenkort weer kunt meedoen aan verschillende online trainingen:

 

Ik wens je een heel mooie slot van 2019 toe, in verbinding met fijne mensen om je heen.
En alvast een heel mooi, gezond en inspirerend 2020!

Warme groet, ook namens Hans,
Nel

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.


bed-and-breakfast-camping-hotel-vakantiewoningen-bedrijfsplan-businessplan-ondernemingsplan-tips-droomplekacademie-tr
Doe mee aan deze gratis online Masterclass begin april

Jouw B&B Businessplan:
van Hoofdpijndossier naar Hoofdprijs


Ontdek o.a.
de 5 meest gemaakte fouten in ondernemingsplannen voor toekomstige gastenaccommodaties
1 gouden tip waardoor je tientallen uren bespaart bij het schrijven van jouw ondernemingsplan.