Droomplekkado.com: breng de vakantie naar je gasten toe met een #droomplekkado

Droomplekkado.com: breng de vakantie naar je gasten toe met een #droomplekkado

Door de coronacrisis is het bijzonder stil bij veel B&B’s, hotels, campings en vakantiewoningen van Nederlandse en Vlaamse eigenaren in Europa. Terwijl deze ondernemers met spanning uitkijken naar de zomervakantie, besluiten veel van hen niet bij de pakken neer te zitten. Speciaal voor hun gasten, volgers en andere consumenten bieden ze nu zelfgemaakte of lokale cadeaus te koop aan: een #droomplekkado.

Denk aan wijn uit Portugal, kruiden en kookboeken uit Italië, zelfgemaakte ansichtkaarten uit Spanje, online Reikisessies vanuit Oostenrijk, kaas uit Zweden, gedichten uit Frankrijk en brownies uit Zuid-Limburg. En vanuit de DroomplekAcademie heb ik het initatief genomen om voor deze belevingscadeaus een online platform te maken: www.Droomplekkado.com

Hartverwarmend

Het zijn pittige tijden voor iedereen, niet in de laatste plaats voor droomplekondernemers. Maar vóóral: ze missen hetgeen zij het allerliefste doen, namelijk het blij maken van hun gasten op hun droomplek. Om deze groep hardwerkende ondernemers een hart onder de riem te steken, ben ik onlangs het initiatief #droomplekkado gestart. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: de droomplekondernemers maken mensen blij die nu niet op vakantie kunnen én ze ontvangen er hartverwarmende mentale en financiële steun van deze fans voor terug. Veel eigenaren bieden daarnaast ook cadeaubonnen van hun accommodatie.

Veerkracht

Ik zie veel veerkracht en vertrouwen. De meeste ondernemers al vele hobbels op hun weg gekend bij het opzetten van hun gastenbedrijf, dus ze zijn flexibel en in staat zich vrij snel te herpakken. Toch willen ze het liefst weer zo snel mogelijk hun gasten ontvangen en laten meegenieten van hun mooie plek. Tot die tijd kan iedereen van vakantiesfeer genieten via een droomplekkado.

Creativiteit

De droomplekkado’s brengen veel positiviteit en creativiteit in deze roerige periode. Annemarie, die een B&B in Spanje runt, is blij dat ze het tekenen weer heeft opgepakt: ze biedt 2 schitterende sets ansichtkaarten aan. Sommige gastenbedrijven steunen met deze actie ook anderen. Een B&B eigenaar uit Portugal vertelt dat ze momenteel zelf niet in financiële nood zit, maar dat ze de lokale bevolking graag ondersteunt met #droomplekkado. En Karen uit Frankrijk zet juist een aantal van haar gasten in het zonnetje door gedichten en recepten van hen te verkopen.

Wil jij ook een droomplekkado aanbieden? Dat kan!
Hier vind je voorbeelden van Droomplekkado’s.
En hier vind je info over het aanbieden van je eigen droomplekkado.

Over de schrijver
Wij begeleiden jou bij het realiseren en behouden van een uniek en succesvol gastenverblijf, in balans met jouw wensen. Dit doen we online én op onze eigen gastenverblijf in de Alpen [deBerghut.com], die wij sinds 2009 runnen. Wij zijn naast ervaringsdeskundigen ook ervaren coaches en auteurs van het boek 'Het geheim van de Berghut'.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down