9 Geboden voor een Goede Gast

In 2022 trek ik de stoute schoenen aan om in een maandelijkse column op BedandBreakfastnieuws.nl de grootste gastenergernissen van B&B-eigenaren te beschrijven in de 9 Geboden voor Goede Gasten wat veel gastenaccommodatie-eigenaren voelen, maar beter niet in het openbaar kunnen zeggen…

Gasten mogen gewoon schrijven en zeggen wat ze vinden van hun verblijf in jouw B&B. Positief, soms ook negatief. Maar zou jij af en toe niet dolgraag willen vertellen wat jij van het gedrag van je gast vindt?

'Maar dat zegt je toch niet tegen gasten?'

Onlangs vroeg iemand aan mij: 'Maar stel dat gasten jouw columns ook lezen. Dat zeg je toch niet tegen gasten?'

Het kan inderdaad zo zijn dat gasten [mijn gasten, jouw gasten] deze columns lezen. Ik hoop dat ze de lol ervan inzien. :-) De 9 Geboden zijn niet bedoeld om naar je gasten te communiceren; ze verwoorden het gevoel dat we a;s gastenaccommodatie-eigenaren wel eens kunnen hebben. Maar ze kunnen natuurlijk wel door gasten gelezen worden; ze staan online. Jaag je ze daarmee niet weg?

'Soms zijn er grenzen nodig
om op de juiste momenten gastvriendelijk te kunnen zijn.'

Zelf heb ik gastvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en ik ga er vanuit dat jij dat ook hebt. En soms zijn er grenzen [kaders / afspraken] nodig om op de juiste momenten gastvriendelijk te kunnen zijn. Die grenzen deel in mijn columns met een knipoog, inclusief een tip voor gastenaccommodatie-eigenaren van zijn of haar eigen aandeel. En wie weet zetten ze een gast ook aan het denken. Twee vliegen in één klap. ;-)

De columns

Nieuwsgierig naar alle 9 geboden? Die kun je hier downloaden.

Wat zal het volgende gebod zijn...? :-)

Warme groet,
Nel

column-bbnieuws-publicatie-januari-2022-2

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.
Reactie plaatsen