36 belemmeringen om , nog, NIET te vertrekken

“Ik vertrek nog niet!”

Wat houdt jou tegen om een gastenverblijf te beginnen? Welke schrikbeelden laten jou niet los? Waar ben je bang voor?

Wij hebben maarliefst 36 redenen voor je op papier gezet om – nog – niet te vertrekken. Nog niet, want je kunt belemmeringen leren over winnen en dichterbij je droom komen.

 

 1. “Ik kan niet klussen.”

Vaak wil je jouw droomplek helemaal naar je eigen smaak maken en dat gaat niet vanzelf. Je kunt alles laten doen, wat veel geld kost of je kunt veel zelf doen. Of beide natuurlijk. Toen wij onze droomplek kochten, had Hans naar eigen zeggen ‘twee linkerhanden’. Nu draait hij zijn hand niet meer om voor het maken van bijvoorbeeld meubels.

Voor het runnen van een gastenbedrijf hoef je geen volleerd klusser te zijn. Maar het is wel handig om lampen te kunnen vervangen, een spijker in de muur te kunnen slaan of een verstopte doucheput te kunnen fixen. Maar als je niet kunt klussen, kun je altijd hulp vragen. Of je kunt het leren natuurlijk!

Wat zou jij willen leren als het om klussen gaat?

 

2. “Ik schaam me eigenlijk voor mijn droomplekdroom, omdat ik een goede opleiding heb.”

We merken wel vaker dat er minderwaardig wordt gedaan over het runnen van een gastenverblijf. Alsof iedereen dat wel zou kunnen. Forget it! Als je echt succesvol en onderscheidend wilt zijn, vergt het veel mentale en fysieke inspanning. De lijst van eigenschappen die je daarvoor nodig hebt, is enorm. Je gaat misschien niet helemaal doen waarvoor je gestudeerd hebt. Maar misschien ga je wel veel meer van je kwaliteiten benutten!

Waar komt je schaamte vandaan? Wie hoor jij dit tegen jou zeggen?

 

3. “Maar stel dat er iets gebeurt met dierbaar persoon van me in Nederland…”

Daar moet je vooraf niet aan denken. En toch weet je dat je het vroeg of laat gaat meemaken tijdens jouw buitenlandavontuur. We hadden deze reden nog niet opgenomen tijdens onze Facebookmarathon, terwijl we zelf midden in deze situatie zaten… Onlangs hebben we afscheid genomen van Hans zijn vader. Heel verdrietig. En we voelen ons ook dankbaar dat Hans hem in zijn laatste levensfase vaker heeft kunnen bezoeken en er op de laatste dag van zijn leven is geweest. Gezien de afstand is dat heel bijzonder geweest.

 

4. “Ik weet zeker dat ik de Nederlandse gezelligheid enorm ga missen!”

Inderdaad. De gezelligheid zoals we die in Nederland kennen, waarderen mensen die vertrokken zijn enorm! Vaak ook met terugwerkende kracht. Niet overal kom je even makkelijk spontaan ‘op de koffie’. In veel landen leeft dat wat minder en is familie heel belangrijk. Familie die jij daar niet hebt…

Hoe belangrijk is die gezelligheid voor jou? Waar haal jij die graag vandaan?

 

5. “Wat als we ons huis niet verkocht krijgen?”

Tja, dat is niet fijn. Het liefst verkoop je je huis voor een goeie prijs. Het geld kun je goed gebruiken. Wij zetten ons huis een paar maanden na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 te koop. Een half jaar ervoor hadden we er vast meer voor gekregen. Alleen toen hadden we het koopcontract van onze droomplek nog niet getekend. Jammer, maar helaas. We waren tevreden met de prijs die we er binnen 2 weken later voor kregen.

Wat we regelmatig zien, is dat mensen hun huis verkopen en een huis gaan huren, zodra ze vertrekplannen hebben. En als je al een huis huurt, heb je deze belemmering al helemaal niet…

PS: Weet dat je je huis altijd verkocht krijgt? Misschien niet voor elke prijs, maar soms moet je genoegen nemen met een verlies als je een nieuwe richting wilt inslaan. Of misschien kun je je huis verhuren?

Wat zou voor jou het beste voelen en waarom?

 

6. “Ik ben bang dat ik niet voldoende vrije tijd heb.” 

Onlangs hadden we een makelaar die recreatie-objecten verkoopt in onze droomplek de Berghut. Hij vertelde: “Ik kom geregeld een zeilliefhebbers tegen die graag een zeilschool wil kopen, omdat ze graag elke dag willen zeilen…”

Sommige mensen spiegelen zich hun Ik Vertrek-droom inderdaad ‘iets’ te rooskleurig voor. Hoeveel vrije tijd je hebt, hangt voor een belangrijk deel af van het type gastenplek dat je wilt gaan runnen en welke rol je daarin wilt hebben.

Hoeveel uur per dag wil jij werken? En hoeveel vrije tijd heb jij nodig om jezelf in balans te voelen?

 

 7. “We kunnen ons droomhuis niet vinden.”

Tja, da’s lastig. In de startblokken staan, maar net die ene plek niet kunnen vinden. Er moet te veel opgeknapt worden, het is te duur of het is net niet helemaal de perfecte locatie.

Weet dat er een moment gaat zijn waarop die plek er wel komt. Vaak helpt het om er betekenis aan te geven: “Het zal onze tijd nog wel niet zijn.” En benut die tijd bijvoorbeeld voor het leren van de taal, stage lopen bij een andere droomplek en in het verder voorbereiden van je plannen.

 

8. “Mijn partner wil niet mee.”

Mmm…

Wat is jouw droom precies? Waarom wil hij niet mee in jouw droomplekdroom?
Wellicht is een andere manier om je wens te vervullen? Alternatieve wegen ontdekken kan bijzondere uitkomsten opleveren!

 

9. “Ik ben niet goed in marketing en verkopen.”

Veel mensen krijgen meteen een steen op hun maag als ze aan marketing of verkopen denken. Toch hoeft dat niet. Als je helemaal achter jouw droom staat en een uniek concept hebt, kost het je waarschijnlijk niet zoveel moeite om je enthousiasme over te brengen. Dat kan aanstekelijk werken.

Als jij gasten blij maakt, dan vertellen ze ’t gegarandeerd door aan anderen. Tegenwoordig zijn er trouwens ook genoeg verzamelwebsite die jouw unieke gastenverblijf promoten.

Waarom vind jij marketing lastig?

 

10. “Ik ben bang dat de werkelijkheid heel anders is dan dat we onze droom hadden voorgesteld.”

In je dromen is alles mooi! Wij hadden ons sommige dingen ook anders voorgesteld. Van andere dingen hadden we geen idee. Een aantal dingen hadden we ons niet beter kunnen dromen. We hebben in ieder geval geleerd om dingen aan te passen, als dat voor ons beter voelt. En zo zal je droom zich altijd doorontwikkelen.

Sta open voor het avontuur en voor wat er op je pad komt. Je hele leven is eigenlijk ontwikkeling. Wees voorbereid op tegenslagen en zorg ervoor dat je daar mee kunt omgaan.  

 

logo DroomplekAcademie.nl tips emigreren emigratiecoach ik vertrek hotel beginnen

 

11. “Onze kinderen willen hun vriendjes en vriendinnetjes niet missen.”

Hoe ouder de kinderen worden, hoe lastiger het vaak wordt om ze uit hun vertrouwde omgeving te halen. Probeer zo goed mogelijk de nieuwe setting te schetsen en de ervaring die de daarmee opdoen. Ook daar zullen ze vriendjes en vriendinnetje maken. Uiteindelijk mag je al ouder op je gevoel vertrouwen of je het wel of niet moet doen.

 

12. “Ik spreek de taal niet.”

Dat is inderdaad lastig. Voor een ‘small talk’ kom je een heel eind met handen en voeten. Maar als het over vergunningen en integreren gaat…

Hans voelde zich in het Duits echt onthandt. Hij is een paar weken voor ons vertrek een week naar de universiteit van Heidelberg – Duitsland – gegaan om Duits te leren. Hij verbleef een week lang bij een gezin. #oefenenoefenenoefenen

Wist je dat je tegenwoordig heel veel talen kunt leren? ;-) En daarvoor hoef je niet eens meer je huis voor uit. Online kun je bijna alles leren.

 

13. “Onze vrienden en familie snappen onze droom niet.”

Het liefst vertel je voluit over je dromen en plannen en hoop je dat anderen ook enthousiast zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet… Ze stellen kritische vragen of ze zeggen niet zoveel. Dat kan een gevoel van eenzaamheid geven. Beschouw de kritische vragen als waardevol en neem ze mee in je droom. Ze helpen je om je ideeën scherp te houden.

Je kunt je gevoel ook opengooien: benoem dat je merkt dat de anders niet zo enthousiast lijk te reageren, check of dat klopt en vraag waar het weinige enthousiasme vandaan komt. Kijk op welk deel van jouw droom ze wél aanslaan en zoek desgewenst daar de verbinding. En:: omring je daarnaast vooral met mensen die jou enthousiast verder brengen met jouw plannen!

PS: Wist je dat kritische mensen soms juist jaloers zijn?

 

14. “Wat nou als ik heimwee krijg?”

Het voelde als een droom, maar toch ben je helemaal niet blij. Je down voelen, geen plezier ervaren, mensen of dingen missen: heimwee kan parten gaan spelen. Wat doe je dan?

Ik herinner me een Ik Vertrek-aflevering van twee dames die in Nederland een viskar hadden en naar Spanje vertrokken. Een van hen kreeg heimwee. Ze hebben de signalen serieus genomen en zijn teruggegaan. Hun huis stond nog te koop. Zielsgelukkig zaten ze in hun achtertuintje. Maar ze hebben het wel gedaan! #geenspijt

Ben jij gevoelig voor heimwee? Wat zijn voor jou heimwee-kenmerken?

 

15. “Ik ben bang voor een mislukking.”

Er kan inderdaad van alles mis gaan. Stel je voor… En er gaan sowieso dingen mis. Reken daar maar op. Maar belemmert het je om de stap te zetten of ga je onderzoeken hoe je een potentiële mislukkeling kunt voorkomen? Maar dit is alleen maar een gedachte, een beeld in je hoofd. Het is niet de werkelijkheid. Als je niet denkt in ‘mislukkingen’, maar in ‘ervaringen’, kijk je misschien heel anders tegen dit avontuur aan.

Wat betekent het begrip ‘mislukking’ eigenlijk voor jou?

 

16. “Ik kan geen website maken.”

Een website maken is voor veel mensen een groot struikelblok. Ondanks dat het tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk is, omdat er veel templates zijn, zijn er genoeg mensen die dat voor je kunnen doen. Je moet alleen even de juiste mensen om je heen verzamelen. Een goeie website voor jouw gastenverblijf is ESSENTIEEL. Voor mensen die jou niet kennen, is jouw website de eerste indruk. Zorg ervoor dat jouw visitekaartje eruit knalt. Dus besteed veel aandacht aan je website, zelf of met hulp van anderen.

Wie kan jou helpen bij het maken van een aansprekende en goed vindbare website?

PS: wij kennen overigens een kanjer die jou daarbij kan helpen. Laat het ons even weten als je iemand zoekt!

 

17. “We willen eerst wachten tot de kinderen het huis uit zijn.”

Dat horen en zien we vaak. Wachten tot de kinderen het huis uit zijn, kan een hoop vrijheid geven en jouw mogelijkheden vergroten. Het uitstellen van je dromen kan ook een keerzijde hebben, en dat klink wat zwaar, maar het is wel de realiteit: soms eindigt iemands leven vroeger dan gepland.

Dus verstandig plannen: ja!
Altijd maar uitstellen: nee…

 

18. “Eigenlijk is er niets mis met mijn huidige baan.” 

Prima! Dan heb je inderdaad geen reden om te vertrekken.

Maar toch even een vraag: waar krijg jij energie van? Vind je dat in je huidige baan?

 

Wat zijn je echte drijfveren om te vertrekken?

 

19. “Ik weet niet of onze relatie dit overleefd.”

Het klinkt heel aantrekkelijk om naar het buitenland te gaan voor een mooier leven. Maar daar je geluk vinden als je een wankele relatie hebt, is niet te beste reden om te vertrekken… De heftige veranderingen kunnen nog eens extra veel druk en stress met zich meebrengen.

Als alles nieuw is, lijkt de euforie compleet, maar ook in je nieuwe leven neem je jezelf en elkaar mee. Zorg ervoor dat je weet waarom je gaat.

Wat zijn jullie echte drijfveren om samen te vertrekken?

 

20. “Ik weet niet of ik kan aarden in een andere cultuur.” 

Iets waar wij niet zo bij stil hadden gestaan: cultuurverschillen. Van Zwitsers en Franzen is breed bekend dat ze stug zijn. Maar Oostenrijkers zijn het vriendelijkste volk van Europa, toch? Als je op vakantie gaat… Maar toen wij in een dal kwamen wonen, voelde dat in eerste instantie toch wat anders. Dat was voor mij – Nel – echt een cultuurshock… We zijn er ingegroeid, maar makkelijk was het niet.

Wat zijn de 5 belangrijkste cultuurkenmerken van jouw droomland? En hoe matcht dat met jouw waarden?

 

logo DroomplekAcademie.nl tips emigreren emigratiecoach ik vertrek hotel beginnen

 

21. “We zijn bang voor ‘Ik vertrek’-taferelen.”

Als de Ik Vertrek-camera op onze neuzen had gestaan, was het ook een uitzending geworden om van te smullen!

Wist je dat er voor 1 aflevering Ik Vertrek ongeveer 90 uur aan filmopnamen wordt gemaakt? Krap 40 minuten daarvan zenden ze uit.

Tuurlijk is het belangrijk om goed voorbereid te vertrekken, maar hou er rekening mee dat je altijd voor verrassingen komt te staan. Zie het als onderdeel van je avontuur. Het hoort erbij. Uiteindelijk gaat het erom hoe je ermee omgaat.

 

Er zullen altijd dingen mis gaan.
Uiteindelijk gaat het erom hoe je daarmee omgaat.

 

22. “Ik ben er gewoon onzeker over.”

Als je jezelf te onzeker voelt over jouw droomplekdroom, een uniek en succesvol gastenverblijf, kan dat verschillende dingen betekenen. Je hebt bijvoorbeeld nog niet de juiste vorm gevonden, het is niet het juiste moment of het is het niet voor jou.

Een belangrijke vraag is: ben je in het bijzonder onzeker over je droom of ben je in het dagelijks leven onzeker over veel dingen? In het eerste geval zou je al je belemmeringen rondom je droom kunnen omschrijven en onderzoeken. In het tweede geval: zorg ervoor dat je eerst meer in je kracht komt te staan. Vertrekken is voor jou nog te vroeg.

In welke richting gaat jouw onzekerheid?

 

23. “We kunnen niet met elkaar samenwerken.”

Of dit een probleem is, hangt ervan af wat jullie gaan doen. Gaan jullie het gastenverblijf samen runnen? Kunnen jullie taken verdelen? En gaan jullie beide meewerken? Of gaat één van jullie buiten de droomplek aan de slag?

Als Hans en ik beide in onze krachten zitten, kunnen we bergen verzetten. Maar als we doorslaan in onze allergieën, dan gaat het botsen. Ik – Nel – heb bijvoorbeeld oog voor detail en Hans kan snel hoogover gaan. Als hij vindt dat ik doorsla in mijn oog voor detail en ik me ga irriteren aan zijn onnauwkeurigheid, dan staat het stoplicht op rood…

Weet waar het mis kan gaan en werk eraan. Of: vermijdt de situaties waarin het voor gaat komen…

Hoe werkt samenwerken voor jullie in de setting van een gastenverblijf?

 

24. “We hebben niet genoeg geld.” 

Tien jaar geleden kon je nog wel eens voor een prikkie een geweldige plek komen. Maar die tijden zijn voorbij. En zonder een spaarpotje kom je niet zover. In diverse landen moet je wel tot zo’n 50% eigen geld meenemen om onroerend goed te kopen. #slik En dan hebben we de verbouwing nog niet meegeteld.

Maar er zijn ook anderen vormen van financiering mogelijk. Wat dacht je van crowdfunding? Of start eerst met het met pachten van een locatie [langdurig huren].

Hoe ziet jouw financiële planning eruit?

 

25. “Ik ben bang om het contact met mijn vrienden en familie te verliezen.”

Een gastenverblijf runnen is vaak een druk leven. En als je dat in het buitenland gaat doen, zie en spreek je vrienden en bekenden in de toekomst wellicht minder. Het goeie nieuws is dat de communicatiemogelijkheden tegenwoordig oneindig zijn. Telefoon, skype/facetime, mail, post. Je hoeft elkaar allang niet meer uit het oog te verliezen als je dat niet wilt.

Wist je dat het contact ook juist intenser kan worden? Je ziet elkaar misschien wel minder vaak, maar als je elkaar ziet, is dat namelijk vaak langer als je elkaar ziet. Het contact kan daardoor intenser zijn. Je zult ook vrienden uit het oog verliezen. Wellicht liggen jullie levens nu al wat verder uit elkaar? Maar: je maakt ook nieuwe vrienden!

Hoe wil jij contact behouden met je dierbaren?

 

26. “We zijn bang voor een miskoop.”

Heel begrijpelijk! Je ziet maar al te vaak huizen met verborgen gebreken. Of er blijken veel extra kosten gemaakt te moeten worden om het huis aan de huidige regelgeving te laten voldoen.

Hoe kun je de kans op een miskoop voorkomen? Zorg voor mensen om je heen met verstand van zaken, let goed op garanties en voorwaarden en noteer zoveel mogelijk van wat er ‘ín de wandelgangen’ ‘wordt gezegd. En: voldoet het huis wel echt aan de criteria die jullie belangrijk vinden? Verlies jezelf dus niet in verliefdheid… :-)

PS: heb je onze gratis DroomplekCheck al gedownload? Vind in 8 stappen de perfecte locatie voor jouw gastenverblijf! We hebben tientallen criteria en vragen voor je op papier gezet.

 

27. “We moeten er niet aan denken: die eerste schooldag van de kinderen!”

Herken je dat, het gevoel van de eerste schooldag van de kinderen uit Ik Vertrek? Hartverscheurend #snif. Die eerste periode is ook lastig. Dat vonden we zelf ook. Maar vroeg of laat zijn ze eraan gewend. En met een goede voorbereiding en begeleiding van jullie als ouders gaat dat nog beter.

Hoe bereid jij de eerste schooldag van je kind[eren] op jullie droomplek voor?

 

28. “Ik ben bang voor statusverlies.”

Dit zou je misschien niet op deze manier zo snel tegen jezelf zeggen, maar het wordt veel gedacht.

Hans voelde zich in eerste instantie minderwaardig als pensionhouder, nadat hij jarenlang managers had aangestuurd. Langzaamaan besefte hij dat hij een succesvolle en unieke plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving aan het runnen was. Onze initiële bedoeling. En dat voelde toch echt wel anders! Iets om trots op te zijn.

Wees eens eerlijk: doe jij de dingen omdat je er zelf – intrinsiek – energie van krijgt? Of heeft de mening van de buitenwereld stiekem meer vat op je dan je lief is?

 

Elke reis begint bij de eerste stap.

 

29. “Ik ben bang voor de veelheid van dingen die erbij komen kijken.”

Het is ook veel… Dromen, plannen concreet maken, jouw droomplek zoeken en vinden, verhuizen, eventueel emigreren, verbouwen, je nieuwe bedrijf opzetten, integreren, zorgen dat je gasten krijgt. Noem maar op.

De beste remedie is om alles wat je moet doen vooraf zoveel mogelijk op te schrijven en in overzichtelijke stukjes te verdelen. Elke reis begin met een eerste stap. En ook wij – Hans & Nel – kunnen je daar binnenkort bij helpen met een ‘stunning’ online training. Wil je op de hoogte blijven? Laat het ons weten!

Wat is jouw eerstvolgende actie?

 

30. “Ik ben bang dat we niet voldoende verdienen om rond te komen.”

Toen wij naar de Alpen verhuisden, had Hans het schrikbeeld dat hij in de steengroeven bij ons in de buurt moest gaan bijklussen om rond te kunnen komen. Ik keek ‘m met grote ogen aan: hoe kwam bij daarbij? Ik had het vertrouwen dat dat helemaal niet nodig zou zijn en dat we voldoende geld zouden verdienen, En wat dan nog eigenlijk, als het wel nodig blijkt te zijn: hoe erg is dat? Bij ons is het in ieder geval niet nodig geweest.

Hoeveel geld heb jij maandelijks en jaarlijks nodig? Hoe ga je dit geld bij elkaar krijgen?

 

logo DroomplekAcademie.nl tips emigreren emigratiecoach ik vertrek hotel beginnen

 

31. “Ik weet nu wat ik heb, maar ik weet niet wat ik krijg.”

Je hebt helemaal gelijk! Het is alleen zo dat je tegenwoordig in je ogenschijnlijk zekere wereldje ook geen zekerheid hebt. Je kunt ontslagen worden, je relatie kan van de een op de andere dag over zijn of …

Wat zijn jouw echte zekerheden in het leven?

 

32. “Ik ben bang dingen van mezelf tegen te komen die ik niet wil zien.”

Als je een gastenverblijf start en dan ook nog eens in het buitenland, komen er zóveel veranderingen op je af. En in nieuwe en stressvolle situaties kun je inderdaad kanten van jezelf gaan ontdekken die je niet eerder kende. Toch horen ook die kanten bij jou.

Durf jij jezelf onder ogen te komen? Durf jij jezelf te accepteren met je mooie kanten en schaduwkanten?

 

33. “Ik ben bang dat er geen gasten komen.”

Zonder gasten inderdaad geen gastenverblijf… En ze komen niet vanzelf. Als jij een uniek concept neerzet dat past bij jouw persoonlijke krachten, als je belangrijke eigenschappen als klantgerichtheid, oog voor detail en doorzettingsvermogen bezit en als jij een neus hebt voor het vinden van een uitzonderlijk mooie locatie, dan hoeft je daar niet bang voor te zijn.

Welke essentiële ‘unieke en succesvolle gastenverblijf’-eigenschappen bezit jij/bezitten jullie?

PS: We zijn bezig met het ontwikkelen met een online training waarmee jij een uniek concept gaat ontwikkelen voor jouw gastenverblijf. Hou ons in de gaten!

 

34. “Ik weet niet goed hoe ik de klanten aantrek die bij me passen.”

Stel je voor dat je gasten iets anders denken over vakantie vieren dan jij als droomplekondernemer. Ze hanteren iets andere normen en waarden. Zijn wat minder zuinig op je spullen dan je gehoopt had. Mmmm….

Belangrijk is in ieder geval dat je helder hebt wat jouw ideale doelgroep is en waar je die vindt.

Wie is jouw ideale doelgroep en hoe vind je die?

 

35. “Ik zie op tegen het heen en weer reizen tussen hier en mijn droomplek in de voorbereidingsfase.” 

Bezichtigen van verschillende panden, jouw potentiële droomplek zien, nog een keer kijken, koopbezoek, formaliteiten regelen, nog een keer formaliteiten regelen, voorbereidingen treffen voor de verbouwing, verhuizen…In de beginfase reis je flink wat op een neer naar jouw droomplek. Dat kost tijd én geld. En waar haal je dat vandaan…?

Maar je weet waarvoor je het doet. Een goeie voorbereiding is essentieel. Probeer zoveel mogelijk de combineren. Maak foto’s van het huis en de omgeving [alvast voor je website!], maak kennis met andere mensen ter plekke die je tips kunnen geven, verken de omgeving, ga voelen en ervaren]. En probeer de formaliteits- en verbouwingsvoorbereidingsbezoeken te combineren.

Wat kun je nog meer doen om ‘2 vliegen in 1 klap’ te slaan in de voorbereidingsbezoeken?

 

36. “Mensen om ons heen waarschuwen ons voor allerlei dingen die mis kunnen gaan.”

Ik zie de hilarische Ik Vertrek-scene nog voor me. Een collega van het vertrekkende stel wordt geïnterviewd. Ze zit achter haar bureau:

“Stel je voor dat ze geen gasten krijgen of dat de kinderen het niet naar hun zin hebben of dat een van hen ziek wordt!” En zo gaat ze nog even door.

De bezwaren stapelen zich op en ik denk: “En stel je voor dat je morgen onder een tram komt?” Ja, het is een grote stap. ja, er kan van alles gebeuren. Ja, je moet er goed over nadenken. Ja, voel met je hart, maar gebruik daarna ook je hoofd. Laat je goed informeren, maak heldere keuzes en zodat je in ieder geval goed voorbereid bent. En tegenslagen komen altijd op je pad. Ontwikkel veerkracht om daarmee om te gaan.

Hoe zit het met jouw veerkracht? Hoe ga jij om met tegenslagen?

 

Ons belangrijkste advies is eigenlijk:

Vergeet jezelf vooral niet de vraag te stellen WAAROM je zo graag een gastenverblijf wilt beginnen. Weet precies waarom je het wilt en hoe en je zult zien dat de lijst me belemmeringen meteen een stuk korter wordt!

 

“If it’s meant to be, it will be.”

 

Zonnige groet,
Hans & Nel

 

PS: Wil jij goed voorbereid vertrekken als je eenmaal het plan hebt om wel te gaan? Bekijk dan wel even onze online training ‘de 7 grootste missers bij het runnen van een gastenverblijf’.

 

Over de schrijver
Door het delen van al onze gastensuccessen en -valkuilen inspireren we jou bij het onderzoeken, ontwikkelen en runnen van een succesvol gastenverblijf. - deBerghut.com - auteur van de boeken 'DroomplekGeluk', 'Dagboek van een Gastvrouw' en 'Het geheim van de Berghut': www.DroomplekAcademie.nl/boeken.